YEREL HABERLER - 04 Şubat 2016 Perşembe 17:38

Doç. Dr. Kayahan'ın "Hastanelerde Finansal Performans Analizi Ve Sürdürülebilirliği" İsimli Kitabı Çıktı

A
A
A
Doç. Dr. Kayahan'ın "Hastanelerde Finansal Performans Analizi Ve Sürdürülebilirliği" İsimli Kitabı Çıktı

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde Afyon Kocatepe Üniversitesine (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan’ın "Hastanelerde Finansal Performans Analizi ve Sürdürülebilirliği" isimli kitabının yayımlandığı belirtildi.
11 kitabının yayınladığını belirten Doç. Dr. Cantürk Kayahan, kitabının sağlık konusunda önemli bilgiler aktardığını ifade etti. Sağlık sektörüne yönelik eğitim talebinin her geçen gün hızlı bir
şekilde arttığını kaydeden Dr. Cantürk, “Eski bir sağlık çalışanı olarak böyle bir kitabı hazırlamadaki temel amacım sağlık sektöründe doktor ve yardımcı sağlık personeli dışındaki idareci ya da yönetici pozisyonundaki kişilerin ya da adayların ve de tıbbi hizmet yöneticilerinin, hastane finansı konusundaki eksikliklerini gidermek ve hastane performansına nasıl daha iyi katkı yapabileceklerini gösterebilmektir. Çünkü finansal performans yönetimi hastane yönetimine genel bir bakış sağlar ve sadece finans yöneticilerine değil, tüm yöneticilere sorumluluk yükler. Bunların yanında hastanelerin örgütsel yapıları içerisinde birden fazla meslek personelinin uyumlu çalışması hasta sağlığı, hastane performansı ve ülke çıkarları açısından da ayrıca büyük önem arz eder. Sonuç olarak kitap yazmak ve yazabilmek için konuyla ilgili ihtiyacı görmek gerekir. Öğrencinin neye ihtiyaç duyduğunu, neyi neden öğrenmesi gerektiğini bilmelisiniz. Daha iyi bir gelecek için öğrencilerimizden ve akademisyen arkadaşlardan uygulanabilir ve teorik olarak da alana katkı yapacak çalışmaları bekliyoruz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir