SPOR - 15 Mayıs 2018 Salı 17:27

Dünya Motokros Şampiyonası istişare toplantısı yapıldı

A
A
A
Dünya Motokros Şampiyonası istişare toplantısı yapıldı

Afyonkarahisar’da 1-2 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Motokros Şampiyonası için Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar’da 1-2 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Motokros Şampiyonası için Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında istişare toplantısı gerçekleştirildi.


Dünya Motokros Şampiyonası’nın istişare toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Başkanı Salih Sel, Vali yardımcıları, İl Müdürleri, Dünya Motokros Şampiyonası organizasyonunda yetkili kişiler ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “İlimiz 1-2 Eylül tarihlerinde önemli bir müsabaka olan Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Bu şampiyona ilimiz açısından önemli bir fırsattır. Ülkemizi ve ilimizi tanıtım noktasında önemli katkılar sağlayacaktır. Dünyada bu spora ilgi duyan milyarlarca kişi televizyonun başında Türkiye’yi ve ilimizi yakından görme fırsatı bulacak. Afyonkarahisar olarak tanıtım açısından önemli bir fırsatı bu şekilde değerlenirmiş olacağız. Bu durum bazı sorumluluk ve yükümlülükleri de beraberinde getiriyor. Bu Şampiyona süresince iyi bir sınav verebilmek adına kamu, özel sektör, iş adamları, STK’lar, basın hepimizin üzerimize düşen sorumluluğu şimdiden kavramamız ve bu doğrultuda hareket etmemiz gerekiyor” dedi.


Daha sonra toplantıda söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’de ilk kez yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonasının Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek olmasının mutluluk verici olduğunu söylerken, şampiyonanın 140’den fazla ülkede canlı yayınlanmasının ve 1 buçuk milyardan fazla insana ulaşmasının heyecanını ve bir o kadar da gururunu yaşadığını belirtti. Bu büyük organizasyonda emeği olan tüm resmi kurum, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve özelliklede Afyonkarahisar halkına teşekkür eden Belediye Başkanı Çoban, kente sayısız fayda sağlayacak Dünya Motokros Şampiyonasının en iyi şekilde gerçekleştirileceğine inandığını söyledi.


Konuşmaların akabinde Dünya Motokros Şampiyonası hakkında yetkililer tarafından bilgi verilmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle toplantı sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz