POLİTİKA - 07 Nisan 2017 Cuma 17:34

MHP Lideri Devlet Bahçeli: "Anlayamadığımız, bu CHP’nin milletimizden ne istediğidir”

A
A
A
MHP Lideri Devlet Bahçeli: "Anlayamadığımız, bu CHP’nin milletimizden ne istediğidir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, 16 Nisan referandumu üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) eleştirerek, “Anlayamadığımız, bu CHP’nin milletimizden ne istediğidir.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, 16 Nisan referandumu üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) eleştirerek, “Anlayamadığımız, bu CHP’nin milletimizden ne istediğidir. Terör örgütlerinin kuyruğuna takılan, Türkiye muhaliflerinin dizlerine kapanan CHP, şimdi kalkmış evet tercihinde bulunan vatandaşlarımızı tehdit etmeye cüret etmiştir. Herhalde HDP’nin aşısı tutmuştur” dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında miting yapmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde vatandaşlara seslenen Bahçeli, 16 Nisan referandumu üzerinden CHP’yi eleştirerek, CHP’nin ‘evet’ oyu kullanacak seçmenleri tehdit ettiğini savundu. Bahçeli, “Evet dedik diyeli hainler korkuyor, siniyor, mum gibi eriyor. Evet dedik diyeli millet düşmanları telaşla sağa sola kaçışıyor. Ama nafile, kaçamayacaklar, kurtulamayacaklar mutlaka tuzakları yıkılacak, oyunları bozulacak. Bizim için evet diyen kardeşlerim kadar hayır diyen kardeşlerimiz de değerlidir. İnancım odur ki hayır diyenler, kararsızlık geçirenler ‘evet’e dönecek, Türkiye lehine tavır alacaklardır. Kaldı ki beklentimiz de budur. Fakat anlayamadığımız, bu CHP’nin milletimizden ne istediğidir. Terör örgütlerinin kuyruğuna takılan, Türkiye muhaliflerinin dizlerine kapanan CHP, şimdi kalkmış evet tercihinde bulunan vatandaşlarımızı tehdit etmeye cüret etmiştir. Herhalde HDP’nin aşısı tutmuştur. Herhalde PYD-YPG, DHKPC’nin markaj ve presi sonuç vermiştir. Mutlaka duydunuz, bir CHP milletvekili diyor ki ‘diyelim ki evet çıktı, kimse heveslenmesin. Samsun’dan başlarız, İzmir’e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de İzmir’den denize dökeriz.’ Laf etti balkabağı, koy tabağa ye sabaha. Söz konusu milletvekilinin tercümesi budur. Bu CHP milletvekilinin önüne katıp kovaladıkları sanıyorum halen kaçıyor, şimdiye kadar denize döktükleri de muhtemelen yüzüyordur. Bunlar ne zamandan beri kaçmaktan kovalamaya vakit bulmuşlardır? Türk milleti öyle asildir ki kaçanı kovalamaz, yıkılanı vurmaz” diye konuştu.



“Kılıçdaroğlu ve çevresinin eli ayaklarına dolaştıkça çeneleri düşmektedir”


Konuşmasında, Kılıçdaroğlu ve çevresinin eli ayaklarına dolaştıkça çenelerinin düştüğünü dile getiren Bahçeli, CHP’nin terör örgütleri ile düşe kalka kötürüm kaldığını belirtti. Bahçeli, “Bu CHP denizdeki balığın karada komisyonculuğunu yapacak kadar fütursuzdur. Bu CHP, denizden geçeyim derken çayda boğulacak kadar fikirsiz ve kabiliyetsizdir. Bu CHP, düştüğü denizde çoktan HDP, PKK, FETÖ yılanına sarılmıştır. Deniz dalgasız, gemi dümensiz, CHP yalansız olmaz, olamaz. Göğe direk, denize kapak, CHP ve hayırsız ortaklarında da ahlak bulunamaz. Bu kirli ağız, bu kinli bakış bozguncudur, fesat yuvasıdır. Kılıçdaroğlu ve çevresinin eli ayaklarına dolaştıkça çeneleri düşmektedir. Anlaşılan bunlar kafalarını denizle bozmuştur. CHP’nin eski genel başkanı da hezeyan denizine yelken açayım derken rotadan sapmıştır. Geçenlerde diyor ki ‘hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz.’ Bu çarpık ve çürük ifadenin neresini düzeltelim? Neresinden tutalım? Düşman kimdir, deniz nerededir? Baykal ve zihniyeti evet diyen kardeşlerimizi ne zannetmektedir? Biz denize bir kez düşman döktük. 95 yıl evvel bunun karar ve iradesi de Afyonkarahisar’dır. Yunan General Trikopis ve işgalci askerlerini bir kez süpürdük. Afyonkarahisar, Altıntaş, Dumlupınar arasında beş gün beş gece var oluşumuzun ateşle imtihanı verildi, CHP biliyor mu? Yazık ki, CHP terör örgütleriyle düşe kalka kötürüm kalmış, milli gerçeklerden tamamen kopmuştur. CHP HDP’yle fiskos yapa yapa, PKK’ya çiçek demetleri göndere göndere, FETÖ’yü aklamaya çalıştıkça direkt çöplüğe gittiğinin farkında değildir. Niye, çünkü şuur kapalı, öldürücü zehir siyasi bedene nüfuz etmiştir. CHP’nin, HDP’nin, FETÖ’nün, evet çıkması halinde bittik diyen PKK’nın, DHKP-C’nin, Türk düşmanlarının 16 Nisan’da milli iradenin kazanında kaynayıp buharlaşacaklarını görüyorum. Sizler de görüyor musunuz? İşte korkuları bundandır. Kaygıları bu yüzdendir. Ama Afyonkarahisarlılar bunları da affetmeyecek, inşallah tokadı vurup alayını birden yıkıp geçecektir” diye konuştu.


Bahçeli, konuşmasının ardından mitinge katılanlara karanfil dağıttıktan sonra alandan ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Elinde benzin bidonu ile üst geçide çıkıp annesine ve polislere zor anlar yaşattı Antalya’da bir şahıs, elinde benzin bidonuyla üst geçide çıkarak intihara kalkıştı. Polis ekiplerine ve annesine zor anlar yaşatan şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Olay, saat 16.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Meltem Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan üst geçitte meydana geldi. Alınan bilgiye göre; üst geçidin reklam tabelası basamağına çıkarak ayaklarını sarkıtan Hasan T.’yi gören vatandaşlar durumu 122 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler trafiği yola kapatarak branda açtı. Polis ekiplerinin ikna çalışmalarına cevap vermeyen şahıs 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunan kardeşi Yaşar T.’nin serbest bırakılmasını istedi. Hasan T.‘nın zaman zaman elinde bulunan benzin bidonundan üzerine benzin dökmesi ise yürekleri ağza getirdi. İtfaiye ve polis ekipleri muhtemel bir duruma karşı tedbir aldı. Bu sırada olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar ise yaşananları cep telefonuyla kayıt altına almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Gazeteciler ikna etti Olay yerine bir sure sonra şahsın annesi ve abisinin eşi de geldi. Anne ve yengesi şahsı ikna etmek için uzun sure dil dökse de ikna edemedi. Anne zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Elinde benzin bidonu ile polis ekiplerine ve annesine ecel teri döktüren şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Gazetecilere açıklama yapan Hasan T., abisinin 10 aydır evini kiraya verirken kontrat yapmadığı için tutuklu bulunduğunu iddia etti. Polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
İstanbul Esenler’de tartıştığı sürücüyü tornavidayla öldüren kurye yakalandı Esenler’de maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle tartıştığı araç sürücüsünü tornavidayla öldüren motokurye yakalanırken, yaşanan kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün saat 21.00 sıralarında Esenler Menderes Mahallesi 301. Sokak üzerinde meydana gelmişti. Dönerci dükkanında çalışan kurye ile cadde üzerindeki araç sürücüsü arasında yol verme nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışma esnasında kurye, araca tornavida ile zarar vererek olay yerinden uzaklaşmıştı. Araç sürücüsü, sepetteki firma isminden kuryenin nerede çalıştığını görmüş bir süre sonra adam, döner dükkanına giderek kurye ile tartışmaya başlamıştı. Araç sürücüsü ile kurye arasındaki tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüş kavga sırasında kurye, elindeki tornavida ile vurup adamı ağır yaralayarak dükkandan kaçmıştı. Ağır yaralanan adam, ambulansla hastaneye kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlattı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda A.A. isimli motor kurye yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin sorgulamasında “kasten yaralama”, “taksirle yaralama” ve “motosiklet hırsızlığı” gibi çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından şüpheli adli makamlara sevk edildi. Öte yandan, araç sürücüsü ile kurye arasındaki kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı.