GENEL - 08 Şubat 2018 Perşembe 12:11

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar’a geliyor

A
A
A
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar’a geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinanapaşa ilçesinde inşa edilecek Kılıçarslan Barajı’nın temel etme töreni için yarın Afyonkarahisar’a gelecek.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugüne kadar Afyonkarahisar’da gerçekleştirdikleri yatırımlara dikkat çekerek “Afyonkarahisar’a muhteşem bir eser daha kazandırıyoruz” dedi.


Afyonkarahisar’ın Sinanapaşa İlçesinde inşa edilecek Kılıçarslan Barajı’nın temeli yarın Sinanpaşa’da düzenlenecek merasimle atılacak.


Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yarın saat 11.00’da Kılıçarslan Belediyesi Önü’nde düzenlenecek merasim ile temeli atılacak olan Kılıçarslan Barajı 35 milyon lira yatırım bedeline sahip.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Kılıçarslan Barajı ile 580 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca, baraj ve sulaması tamamlandığında 1 bin 570 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacağı bildirildi.


Sinanpaşa İlçesi’nde yarın temeli atılacak olan barajı en kısa sürede hizmete alacaklarını kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Afyonkarahisar’a muhteşem bir eser daha kazandırıyoruz. Sinanpaşa İlçesinin hasretle beklediği Kılıçarslan Barajı’nın hizmete alınması ile 1.570 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak. Ayrıca, söz konusu tesisle bölgedeki çiftçilerimize yıllık 1 milyon 727 bin TL gelir artışı sağlayacağız” dedi.


Bakan Eroğlu ayrıca “Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında Kılıçarslan Muzaffer Yılmaz Ortaokulu’nda düzenlenecek olan fidan dikimi merasimine katılacak. düzenlenecek olan fidan dikimi merasimine de katılacağı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir