POLİTİKA - 13 Mart 2017 Pazartesi 11:34

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hollanda’yı sert bir dille eleştirdi:

A
A
A
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hollanda’yı sert bir dille eleştirdi:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hollanda başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerin Türk Bakanlarına yönelik tutumunu sert bir dille eleştirerek, “Demokrasinin beşiği diyorlar. Medeniyet falan diyorlar, ama Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor. Kendisine yakışmayan hareketler içerisinde, hele Hollanda’nın yaptığı çok büyük saygısızlık adeta densizlik” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar’a gelen Bakan Eroğlu, temasları kapsamında ilk olarak Bolvadin ilçesine geçerek Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ı ziyaret etti. Ziyarette Bolvadin ilçesinde yürütülen hizmetler hakkında Başkan Kayacan’dan bilgiler alan Bakan Eroğlu, ardından gazetecilerin soruları üzerine Hollanda başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin Türk Bakan ve kabine üyelerine karşı tutumuna değindi. Avrupa’nın yaptığı kabullenilemez olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Demokrasinin beşiği diyorlar. Medeniyet falan diyorlar ama Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor. Kendisine yakışmayan hareketler içerisinde, hele Hollanda’nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik. Aile Bakanımız Roterdam’da, konsolosluğa gidecek onun önünü kesiyorlar. Böyle bir şey yok ya. Bırakın Bakanı, sade bir vatandaşa yapılsa bile kabul edilemez, yapılamaz. Kendisi bir takım böyle insanlara ırkçı mesajlar vereceğim diye seçimlerden birkaç gün önce böyle bir tavır içerisine girmesi çok yanlış. Hiçbir dönemde elçiye zeval olmaz denir. Gelen misafir her zaman kabul edilir. Karşılanır ve uğurlanır. Usul böyledir. Medeniyet bizde. İnsanlık bizde. Bu yüzden Avrupa’nın medeniyet ve insanlıkla ilgili bizden ders alması gerekli. Maslahatgüzarlar tarafından cevap verildi. Lakin oradaki vatandaşlarımızın sakin olması gereklidir. Türkiye çok büyüyor, gelişiyor ve yıldızı parlak. 21. asra mührünü vuracak olan Türk milletidir. Ben buna yürekten inanıyorum. Zamanı gelince gereği yapılacaktır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları karşı karşıya geldi. İki grup arasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgeye geldi. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi meclis üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen İbrahim Efe’ye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. Bu sırada Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında bulunan bir kişi de yere düştü. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İzmit Belediyesi’nin değil şehir hastanesi sorumluluğunda olan alana, şehir hastanesi yönetiminin daveti ile vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlayacak kapı düzenlemesini yapmak üzere gitmiş olan çalışma arkadaşlarımız, İzmit Belediyesi ekiplerinin engellemesi ile karşılaşmış ve çıkan arbedede çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Takdir halkımızındır" denildi.