GENEL - 17 Nisan 2016 Pazar 12:19

(Özel Haber) Yumurtayı Hiç Böyle Görmediniz

A
A
A
(Özel Haber) Yumurtayı Hiç Böyle Görmediniz

Afyonkarahisar’da bir ince iş sanatçısının yumurtaları çeşitli şekillerde süsleyerek, gece lambası olarak dizayn ettiği “Yumurtadan Sanata” isimli bir sergi açıldı. Hiç alışılmadık bir malzeme kullanarak sergi açan sanatçı Yusuf Eygören, yaptığı en büyük eserinin ise sonunda kırılan yumurta olduğunu kaydederek sanatı konusunda kendisine ne kadar güvendiğini gösterdi.
Afyon Park Alışveriş Merkezinde, ince iş sanatçısı Yusuf Eygören tarafından açılan ve sadece yumurtaların kullanıldığı Yumurtadan Sanata isimli sergi büyük ilgi gördü. Yumurtaları ince uçlu matkaplar kullanarak oyan ve içerisine boşlattıktan sonra çeşitli şekillerde boyayarak gece lambası haline getiren sanatçı Eygören icra ettiği sanatı ile herkesi şaşırttı. Normalde darbelere karşı çok hassas olan yumurtalara matkap kullanarak onlarca delik açan ve daha sonra bu delikler vasıtası ile yumurtayı gece lambasına çeviren sanatçı Eygören açtığı sergide atölye çalışması ile de yaptığı işi katılımcılara gösterdi.
İcra ettiği ilginç sanatıyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan sanatçı Eygören, Türkiye genelinde yumurta oymacılığı sanatını yapan kişi sayısının 4-5 kişi olduğunu kaydederek, uğraştıkları sanat dalının çok zor olduğunu ifade etti. İnce iş sanatçısı olarak yumurta üzerinde Türkiye’de ilk çalışma yapanlardan birisinin kendisi olduğunu kaydeden Eygören, “Afyonkarahisar yumurtacılığın başkenti. Bu yüzden Anadolu’da ilk sergimizi Afyon’da açtık. Afyonlulara da bu işi göstermek istedik. Yumurta oymacılığı ben aşağı yukarı 10 yıldır yapıyorum ve Türkiye’de ilk yapanlardan birisiyim. Son yıllarda birkaç arkadaş daha yapmaya başladı. 10 yıldır bu iş üzerinde çalışıyorum ve bu işi de bugün burada sergiledik. Bu işi denemek isteyenlere de denemesini yaptıracağız” dedi.
“KADINLAR PİŞİRDİKLERİ YUMURTANIN ASLINDA BİR SANAT ESERİ OLABİLECEĞİNİ ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE İZLEDİLER”
Eygören sanat eseri yapma konusunda onca malzeme varken neden yumurtayı kullandığını ise şu sözlerle anlattı:
“Yumurta çok hassas ve kırılgan, sanatında en kırılgan hali. Ben de hassas işleri sevdiğim için yumurtaya yöneldim. En zor yaptığım yumurta eseri ise sonunda kırılandır. Kırılanlar çok oluyor” dedi.
Yaptığı eserlere rağbetin ise en fazla koleksiyonculardan olduğunu söyleyen Eygören, yaptığı eserler arasından seçerek koleksiyon yapan insan sayısının çok olduğunu dile getirdi.
Eygören son olarak eserlerini pişmemiş çiği yumurtaların içerisini boşaltarak yaptığını aktardı.
Sergiye katılan ve yumurtanın sanat eserine dönüştüğü atölye çalışmasına bizzat gören katılımcılar ise Eygören’in gözetiminde yumurta oymacılığı yapmayı da ihmal etmediler.
Öte yandan, sergiye katılan kadınlar ise bugüne kadar sadece pişirdikleri yumurtadan bir sanat eseri olabileceğini ise şaşkınlık içerisinde izlediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Aras Kargo, 11 bin fidanı Tarsus’ta toprakla buluşturdu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Ege Orman Vakfı iş birliğiyle oluşturulan ormanda fidan dikimi etkinliğine imza atan Aras Kargo, 11 bin fidanı Tarsus’ta toprakla buluşturdu. Kargo firması Aras Kargo, doğayı koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonu çerçevesinde yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Ağaçlandırma ve kıyı temizliğinin yanında karbon ayak izinin azaltılması gibi çalışmalarıyla sürdürülebilirlik konusunda sektörüne öncülük eden Aras Kargo, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde 11 bin fidanlık bir ağaçlandırma çalışmasına daha imza attı. Ege Orman Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe Aras Kargo çalışanlarının çocukları da katılarak fidanlara kendi isimlerini verdiler. Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Tarsus’ta oluşturulan ormanda düzenlenen etkinlikte, Aras Kargo’nun 16 bin çalışanı adına fidanlar toprakla buluştu. Törende, her bir fidana minik Araslar’ın isimleri verilerek, doğanın korunması ve yaşamın sürdürülebilirliği konusunda erken yaşta farkındalık oluşturulması hedeflendi. Tarsus’taki fidan dikim törenine, Aras Kargo’nun Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Onur Aytekin, Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Billur Burkutoğlu ile Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili katıldı. Ayrıca, Aras Kargo’nun bölge müdürlüğü çalışanları ve çocukları da törende yer aldı. Aras Kargo Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Onur Aytekin, törende yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün toprağa dikilecek her fidan, umudu ve yaşamı simgeliyor. Doğayla uyum içinde yaşamak, sadece bugünümüzü değil, yarınlarımızı da güvence altına almak demek. Aras Kargo olarak geçtiğimiz şubat ayında depremde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısını yaşatmak için Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Adana Sarıçam Mevkii’nde 5 bin fidanı toprakla buluşturmuştuk. Bugün de 16 bin fidanın ikinci aşaması olan 11 bin fidan için burada bir araya geldik.” Aytekin ayrıca, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yaklaşırken, Minik Araslar ile birlikte bu etkinliği ormanlarımızı yarına taşımak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Fidanlarımızı çocuklarımızın isimleriyle anacağız. Onlara doğanın ve çevrenin korunması konusundaki sorumluluklarını bir kere daha anlatacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına 200 binden fazla fidan miras bırakarak ülkemize nefes olduk. Geleceğe anlamlı bir armağan bırakmanın mutluluğunu ve umudunu hep birlikte hissediyoruz.” diyerek projenin oluşturmayı hedeflediği farkındalığa dikkat çekti. Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili “Ülkemizdeki orman ekosistemlerinin korunmasını, öneminin yayılıp kökleşmesini ve bu konuda çalışanlarının da bilinçlendirilmesini amaç edinen Aras Kargo, doğaya olan desteğini gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ile sürdürmeye devam ediyor. Doğaya katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz” dedi.