ASAYİŞ - 21 Mart 2017 Salı 18:37

Sahte polisleri, gerçek polisler yakaladı

A
A
A
Sahte polisleri, gerçek polisler yakaladı

Afyonkarahisar’da kendilerini “sahte polis” olarak tanıtan 2 kişi vatandaşları dolandırmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Afyonkarahisar’da kendilerini “sahte polis” olarak tanıtan 2 kişi vatandaşları dolandırmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.


Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kent merkezinde 2 şahsın kendilerini polis olarak tanıttığı ve vatandaşları dolandırmaya çalıştığı ihbarını alan polis ekiplerinin harekete geçtikleri belirtildi. Şahısları takibe alan ekiplerin sahte polisleri kıskıvrak yakaladıkları kaydedildi. Şahısların daha önceden de aynı suçlardan kayıtlarının bulunduğu ve emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aynı kavşakta üst üste yaşananan kazalar Zavadanak Bekir’i bile isyan ettirdi Manavgat ilçesinde asfalt çalışması nedeniyle D-400 Karayolunun 4-5 kilometrelik bölümünde karayolları tarafından yapılan çalışma sebebiyle trafiğin tek şeritten sağlanmasının ardından, çoğunluğu yaralamalı 5 ayrı trafik kazası yaşandı. Ardı ardına yaşanan kazalar sürücülerin yanı sıra geçirdiği kaza sonrası ‘zavadanak’ sözleriyle Türkiye gündemine giren Bekir Varol’un çileden çıkmasına neden oldu. Varol, “Bu yol çalışması turizm sezonunda yapılmaması gerekiyor. Bu işe zavadanak bir önlem alınmalı” dedi. Manavgat-Alanya D-400 Kara Yolunda Doğançam ve Kızılağaç Mahalleleri arasında kalan 4-5 kilometrelik bölüm, Karayolları’nın asfalt yenileme çalışması yapılacağı gerekçesiyle Alanya istikametine trafiğe kapatılırken, trafik tek şeritten verildi. Yolun kapatılmasının ardından 1 saat içerisinde üst üste 5 tane kaza meydana geldi. Sülek kavşağında meydana gelen ve 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı. Yaralamalı olan kazada araç sürücülerinin yanı sıra araçta yolcu olarak bulunan Beren Arya G. (2) ile Ecrin Nisa K. (11) ve Muazzez Demiryay (73) yaralandı. 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Zavadanak Bekir: “Turizm sezonu başlarken bu çalışma yapılır mı” Kazada eşi ve 2 çocuğu yaralanan baba, bu kazada sürücülerin suçunun olmadığını. Kazaya sebebiyetin yolun kapanması olduğunu ileri sürdü. Kazaların meydana geldiği yerde işyeri ve evi bulunan Zavadanak Dayı Bekir Varol, bu yolu kapatanlara akıl sır erdiremediğini belirterek “Bunlar okumuş bizden akıllıdır diye düşündüklerimizin bizim kadar akıllı olmadığı ortaya çıkıyor. Koca kışı kurutup turizm sezonunun başladığı şu günlerde asfalt çalışması için yolu kapatıyorlar. Bu nasıl iştir. Kardeşim burası D-400 Karayolu. Sezon yeni başlamasına rağmen araç kuyruğu 7-8 kilometreyi geçiyor. Yarın tur arabaları, transfer araçları bu araçlara eklenecek. 1 saatte 5 tane kaza meydana geldi. Bu işten bir an önce vazgeçilsin. Yoksa bu işin sonu kötü olur. Kapatılan yolda tur anlaşması yapan tesisler, sezonu dört gözle bekleyen işyerleri var. Onlara yazık değil mi? Zavadanak bu işe bir önlem alınmalı” dedi.
İstanbul Avrupa’da derbi haftası Tivibu ekranlarında Tivibu, futboldan basketbola, dövüş sporlarından tenise birçok içeriğini sporseverlere sunmaya devam ediyor. İspanya’da El Clasico karşılaşması heyecanla beklenirken İtalya’da Milano derbisi ile şampiyon belli oluyor. Bundesliga’da ise şampiyon belli olurken sıralamayı belirleyecek maçların heyecanı devam ediyor. Türk Telekom’un televizyon platformu Tivibu, dünyanın en çok seyredilen derbilerini seyircilerle buluşturuyor. Futbol şöleninin yaşanacağı Avrupa’nın en büyük liglerinde puan tablosu şekillenirken liderler yerlerini korumaya devam ediyor. La Liga’da El Clasico heyecanı yaşanırken Serie A’da Milano derbisi sahne alacak. Bundesliga’da şampiyonluğunu, ligin bitimine beş hafta kala ilan eden Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund’a konuk oluyor. Avrupa’nın devlerini seyircilerle buluşturmaya devam eden Tivibu, futbolun yanı sıra basketbol, dövüş sporları, tenis gibi en sevilen spor içeriklerini ekrana taşıyor. Arda Güler’li Real Madrid’de El Clasico heyecanı İspanya’nın devlerinin sahne alacağı ligin son El Clasico’su büyük heyecana sahne oluyor. La Liga’da zirvede farkı açan Real Madrid, arkasından gelen Barcelona’yı konuk ediyor. Puan farkını sekize çıkartan Real Madrid, şampiyonluk yolunda kritik mücadeleye çıkıyor. Carlo Ancelotti’nin süre vermesi halinde sahada görev alacak milli oyuncu Arda Güler’in de yer aldığı Real Madrid, sezonu istediği gibi götüremeyen Katalan ekip Barcelona’yı konuk ediyor. El Clasico, 21 Nisan Pazar akşamı saat 22.00’da Santiago Bernabeu’da oynanıyor. Serie A’da şampiyonluk maçı heyecanı İtalya’da ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluk kutlamalarına hazırlanan Inter, Milan karşısında alacağı galibiyetle kupayı kaldırmak için sahaya çıkıyor. Milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu’nun ilk kez ulaşacağı Serie A şampiyonluğu için nefesler tutulurken başarılı teknik adam Inzaghi Süper Kupa’nın ardından Serie A Kupa’sı için hazırlıklarını sürdürüyor. Şampiyonluk için sahaya çıkan Inter’in Milan karşısında oynayacağı Milano derbisi 22 Nisan Pazartesi günü saat 21.45’te başlayacak. Xabi Alonso şampiyon olarak Dortmund karşısında Bundesliga’da 11 yıllık Bayern Münih hegemonyasını yıkan genç teknik adam Xabi Alonso ve takımı Bayer Leverkusen, Werder Bremen karşısında çıktığı mücadeleyle ilk kez Bundesliga şampiyonluğuna ulaşırken sezonu da namağlup tamamlayarak adını tarihe yazdırmak istiyor. Geçtiğimiz sezon ortasında takımın başına geçen Xabi Alonso, kısa sürede ortaya çıkardığı başarılı takım ile oyunculuk kariyerinin ardından teknik adamlık kariyerinde de başarısını kanıtladı. Bayer Leverkusen’in sezonu beklenenin çok altında götüren Borussia Dortmund karşısında çıkacağı mücadele 21 Nisan Pazar günü saat 18.30’da başlayacak.
Elazığ Elazığ’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 35 kişi yakalandı Elazığ’da polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 35 kişi yakalandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahısların yakalanmasına yönelik 14-19 Nisan 2024 tarihleri arasında çalışma gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda, taklit anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık suçundan 28 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten öldürme, yağma ve hırsızlık suçlarından 16 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, hırsızlık suçundan 11 yıl, 10 yıl, 6 yıl 8 ay ve 5 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 4 şahıs, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ve uyuşturucu madde kullanma suçundan 10 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, çocuğun cinsel istismarı suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 8 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, silahla yağma suçundan 7 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, dolandırıcılık suçundan 6 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama suçundan 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, 6136 sayılı kanuna muhalefetten 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs ile 0-5 yıl arası çeşitli suçlardan aranması olan 19 şahıs olmak üzere kesinleşmiş hapis cezası ile aranan toplam 35 şahıs tespit edilerek yakalandı. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.