SPOR - 03 Ağustos 2015 Pazartesi 17:14

Tüfad Genel Başkanı İsmail Dilber Afyonkarahisar'da

A
A
A
Tüfad Genel Başkanı İsmail Dilber Afyonkarahisar'da

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, Türkiye’nin milli takımlar bazında dünya üçüncülüğünden sonra çöküş içine girmiş gibi görünse de, 2008 yılından sonra toparlanmaya başladığını, uluslararası organizasyonlara katılamama veya elenmelerin ise şanssızlık olduğunu belirtti.
Afyonkarahisar Spor Kompleksi’nde oynanan Antalyaspor ile Raja Casablanca hazırlık maçını izlemeye gelen eski futbolculardan TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, TÜFAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Keser’i ziyaret etti. Ziyarette Türkiye sporu ve futbolu üzerine basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Dilber, Türk futbolunun dünya üçüncülüğünden sonra gerileme evresine girdiğini ancak toparlanmaya başladığını, 70 milyondan fazla nüfusa oranla daha çok iyi sporcuların çıkması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin milli takımlar bazında dünya üçüncülüğünden sonra çöküş içine girmiş gibi görünse de, 2008 yılından sonra toparlanmaya başladığını hatırlatan Başkan Dilber, uluslararası organizasyonlara katılamama veya elenmelerin, şanssızlıklarla da alakalı olduğunu söyledi. Kura çekimlerine katılırken ilk iki torba içinde olmamız gerektiğini belirten Dilber, “Bir düşüşümüz var, gözle görülür bir düşüş. Ancak bunun nedenleri üst kurullar tarafından, Fatih Hoca tarafından araştırılıyor. Nerede eksiğimiz var, neyimiz eksik diye. Tabi bu tür turnuvalara katılmamız lazım, süreklilik lazım. Bizim turnuvalara katılmak için 4 torbalarda değil, ilk iki sıradaki torbalarda yer almamız lazım” dedi.
“ARDA TURAN’IN BU NOKTAYA GELMESİNDE BENİMDE PAYIM VAR”
Arda Turan’ın Barcelona’ya transferini ile ilgili bir soruya da cevap veren Dilber, Arda’nın buralara kadar gelmesindeki en büyük payın kendisinde olduğunu ifade etti. Başkan Dilber, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Arda tamamen dışa dönük yapısı var. İçinde bulunduğu ortamı çok iyi değerlendiriyor. Çok çabuk adapte oluyor. Dünya görüşünü değiştirmesi, kendisine çok büyük katkı sağladı. Kendisi yetenekli zaten, karakterinde, doğasında olan bir şey yetenek. Hem aklı hem oyunculuk yeteneği, Allah’ın bir lütfu, ikisi de var onda. Allah yolunu açık etsin, sakatlık vermesin ama bir tane Arda yeter mi yetmez bu ülkeye. 10 tane Arda lazım. O kadar kalabalığız diyoruz, seviyoruz diyoruz bu oyunu. 10 tane de yetmez bu ülkeye aslında. Buradaki tesislerden Arda’lar yetişmezse, çıkmazsa yeni Arda’lar, bu tesisler boşa yapılmış demektir.”
Başka Dilber ziyaretin ardından, TÜFAD Afyonkarahisar Şubesi’nde açılan fotoğraf sergisini gezdi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir