YEREL HABERLER - 10 Ocak 2017 Salı 17:40

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

A
A
A
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentteki yerel ve ulusan basın temsilcileriyle bir araya geldi.
Özel bir restoranda yerel ve ulusan basın temsilcileriyle bir araya gelen Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin, ilimiz merkez ve 7 ilçesinde yılın ilk dört ayını kapsayacak şekilde çiftçi eğitim ve yayım seferberliğine başladığını söyledi. Engin, “Bakanlığımızca 2017 yılında Milli Tarım Projesi hayata geçirilecektir. Proje kapsamında havza bazlı üretime dayalı destekleme modeli ile ülkemizde artık üretim planlamasına geçecek, arz açığı ya da fazlası tartışmaları ortadan kalkacak. Çiftçiler neyi, nerede ekerse ne kadar destek alacağını önceden bilecek. Piyasalardaki fiyat dalgalanmaları en aza indirilerek, fiyat istikrarı sağlanacaktır. Ülkemizde belirlenen 941 havzanın 8 tanesi ilimizde bulunmaktadır. İlimizde daha verimli ve ekonomik olarak yetiştiriciliği yapılan arpa, buğday, mercimek, nohut, aspir, yağlık ayçiçeği ve yem bitkileri gibi bitkiler desteklenecektir. Proje kapsamında hayvancılıkta yerli üretimi destekleme modeliyle ilimizi kapsayan mera hayvancılığı yetiştirici bölgeleri oluşturulacak, böylece meraların atıl kalmaması sağlanacaktır. İlimizin de içinde bulunduğu 22 ilde 500 baş kapasiteli damızlık koç-teke üretim merkezleri kurulacaktır. İlimizde ahır-ağıl yapımına, damızlık hayvana ve alet ekipman alımına yüzde 50 hibe verilecek, üreticilerin hayvan almak istediğinde rahatlıkla kredi kullanabilmeleri sağlanacak. Hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlar damızlık ihtiyaçlarını aracısız bu merkezlerden alabilecek. Bakanlığımızca il ve ilçe müdürlüklerinin daha etkin ve verimli çalışma yürütebilmesi amacıyla, Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD) olarak ifade edilen işletme bazlı yeni bir çalışma modeline geçilmesi kararlaştırılmıştır. Bu model kapsamında her tarım işletmesinin en az bir personelin sorumluluğuna verilerek bir ziraat mühendisi ve bir veteriner hekimin görevlendirilecektir. İlimizde 2016 yılında çeşitli tarımsal konular ile ilgili olarak 100,6 milyon TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Ayrıca Yazıcı Barajının bitmesine bağlı olarak 2017 yılının ilkbaharında yaklaşık 18 bin hektar arazi sulamaya açılacak olup, ilimizde sulu tarım kültürüne başlanacaktır. Gerek Milli Tarım Projesi ve gerekse tarımsal işletme danışmanı modeli çerçevesinde görevlendirilen mühendis ve veteriner hekimler eğitim seferberliği ile 562 köyü kapsayacak eğitim çalışmalarına başlamıştır. Bütün köylere ulaşılabilmesi için eğitim çalışmalarının gece ve gündüz eğitimi şeklinde devam edilecek” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.