GENEL - 29 Ağustos 2017 Salı 09:35

2 simental dana alana bir düve bedava

A
A
A
2 simental dana alana bir düve bedava

Ağrı’da, Murat Ulusoy adlı vatandaş kurbanlık olarak elinde bulundurduğu her biri 900 kilo olan 2 tane simental danaları satabilmek için, bakanlık yasağını kapsamayan kısır bir düve hediye veriyor.

Ağrı’da, Murat Ulusoy adlı vatandaş kurbanlık olarak elinde bulundurduğu her biri 900 kilo olan 2 tane simental danaları satabilmek için, bakanlık yasağını kapsamayan kısır bir düve hediye veriyor.


Doğu Anadolu Bölgesi’nin en hareketli hayvan pazarlarından biri olan Ağrı hayvan pazarında Kurban Bayramı yaklaştıkça hareketlilik artıyor. Besiciler ile kurban almak isteyen vatandaşlar arasında yaşanan sıkı pazarlıklar zaman zaman keyifli anla neden oluyor. Pazarda kurbanlık hayvanları ellerinden çıkarmak isteyen vatandaşlar oldukça ilginç yöntemlere başvuruyorlar. Hamur ilçesine bağlı Aladağ Yaylası’nda yaz boyunca hayvanlarını otlatan Murat Ulusoy adlı besici, sabahın erken saatlerinde pazara gelerek Kurban Bayramına 2 gün kala elinde bulundurduğu 2 simental cinsi danayı bir an önce satıp evine dönmek için bir düve hediye ediyor.


Hayvanları yaylada 6 ay boyunca otlattığını söyleyen Ulusoy, bir an önce kurbanlıkları satmak istediklerini belirtti. Ulusoy, “Bu hayvanları yaylada 5-6 ay otlatıp Kurban Bayramı yaklaştığında getirip bu meydanda satıyoruz. 2 tosunumuz her biri 900 kilo geliyor. 2 tosunu alana biz düvemizi hediye olarak veriyoruz. Aynı zamanda bunların bu tosunun fiyatı 32 bin liradır. Düve de hediyesidir ondan herhangi bir para almıyoruz. Tosunlarımızı satmamız için biz düveyi hediye veriyoruz. Bizde alıcılarımızı bekliyoruz inşallah gelip alırlar, bizde satarız. Hediyeyi vermemizin sebebi Kurban Bayramına 2 gün kala bu tosunlar elimizde kalmasın diye satabilmek için bu kampanyayı başlattık” dedi.



’2 simental dana 32 bin lira düvede hediye’



Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca açıklanan dişi düve yasağından haberdar olduklarına dikkat çeken Ulusoy, hediye olarak verilen düvenin hamile olmadığını kısır olduğunu bu nedenle yasağı kapsamadığını vurguladı.


Hayvanların yaylada yüksek kesimlerde otladığını ifade eden Ulusoy, “Bu kurbanlıkları Hamur ilçesine bağlı Aladağ Yaylasından getiriyoruz. Bu sene Kurban Bayramı yaz mevsimine denk geldiği için kurbanlık hayvanlarımızı biz yayladan otlatıp getirdik. Geçen yıl ki gibi ahıra bırakıp besleyemedik. Yaylada otlayan hayvanlarımızdır. Yayladan getirip pazarda satıyoruz. bunhayvanların 2’sini 32 bin liraya satıyoruz. Kurban Bayram’ında düvelerin yasak olduğuna dair Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bir açıklama yapılmıştı, baytarda az önce bizim düvemize baktı, yasak kısır raporlu olan düveleri kapsamıyor. Rahatlıkla satabiliyoruz. Bu düveler eğer hamile ise yasaktır. Vatandaşlara çağrımız şudur. Bayrama 2 gün kaldı biz bu kurbanlıkları elimizden çıkarıp satmak istiyoruz. Düvemizi de hediye veriyoruz, vatandaşlarımız bizim sunduğumuz bu fırsattan yararlanıp gelip kurbanlıklarımızı almalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir