YEREL HABERLER - 08 Mart 2017 Çarşamba 07:19

Ağrı Valisi Musa Işın: “Siz, bu kar’a bu çöpe layık değilsiniz"

A
A
A
Ağrı Valisi Musa Işın: “Siz, bu kar’a bu çöpe layık değilsiniz"

Ağrı Valisi ve Belediye Başkanvekili Musa Işın, “Şu anda 92 araç günde 100 bin lira mazot harcayarak sokaklarımızı temizliyorlar.

Ağrı Valisi ve Belediye Başkanvekili Musa Işın, “Şu anda 92 araç günde 100 bin lira mazot harcayarak sokaklarımızı temizliyorlar. Her gün 5-6 mahallede ekiplerimiz çalışıyor. Siz bu kar’a bu çöpe layık değilsiniz. Sizi layık edenler utansınlar"dedi.
Ağrı valiliği ile birlikte Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten Musa Işın, Abide mahallesi taziye evinde düzenlenen ‘Halise Günü Etkinliği’ yemeğine katıldı. Vali Işın’a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ve beraberindeki heyet katıldı. Her hafta düzenlenen geleneksel hale gelen halise yemeğinden sonra konuşan Vali Işın, Ağrı’ya Geldiği günden bu güne 2 yıldır, mahallelerde sokaklarda, caddelerde, valilikte, evlerde, fakir fukaranın evinde sürekli vatandaşlarla bir araya geldiğini söyledi.
Devletle vatandaş arasında hiçbir duvar kalmadığını, aradaki perdenin tamamen kalktığını belirten Işın,” Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Son 10 -15 yıldır, devletle vatandaş arasında duvar kalktı. devletle vatandaş arasındaki perde kalktı. Vali halkıyla beraberdir, kaymakamlarımız halkıyla beraberdir ilçelerde. Biz bire bir insanlarımızı dinliyoruz, ne ihtiyacınız vardır, ne sıkıntınız vardır, ne problemleriniz vardır biz insanlarımızla bunu görüşüyoruz, konuşuyoruz. Allah’a şükürler olsun 2 yıldır buradayım verdiğim bütün sözleri yerine getirdim. Hiç kimseye muhtaç olmadım, ben sadece Allah rızası için sizin duanıza talibim. Başka hiçbir şeye talip değilim. Sizin duanız bana yeter. Şereflerin en büyüdür, Allah rızasına kavuşmak ve sizin duanıza dâhil olmak. Eğer halkımıza hizmet edersek, halkımızın rızasını alırsak, Allah için çalışırsak, fakir fukaraya sahip çıkarsak, adil davranırsak, garip olana bakarsak, ben yatağımda tok yatarken başkası aç yatmıyorsa yatağında, bunu yapa biliyorsak, fakir fukaranın çocuklarını okuta biliyorsak, fakir fukaranın ihtiyaçlarını karşılıyorsak, yolunuzu yapabiliyorsak, çöplerinizi temizleye biliyorsak, hizmetinizi yapa biliyorsak bundan daha büyük bir şeref yoktur. Beni mutlu eden budur başka hiç bir şey mutlu etmez” dedi.
‘Ben sizin duanıza talibim’
Ben Allah rızasın ve sizin duanız talibim diyen Işın, “ Ben Allah şahittir 2 senedir buradayım, ben Allah’ın rızasının talibiyim. Ben sizin duanıza talibim, başka hiçbir şeye talip değilim. Sizin bedduanızı almaktansa Allah benim canımı alsın daha iyi. Benim bir tek gayem var buradan ayrıldığımda, Allah bu adamdan razı olsun derseniz benim için en büyük madalya budur. Valilik, Belediye başkanlığı, Milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı, Bakanlık bunların hepsi fanidir, ama bunları halkımız için kullanırsak faydalıdır” ifadelerini kullandı.
1 Buçuk yıldır Ağrı’da sıkıntı yok
Ağrı’da son 1 buçuk yıldır hiçbir sıkıntının olmadığını ve bunun çok önemli bir hadise olduğunu belirten Işın, “Allaha şükür 1 buçuk senedir Ağrı’da bir olay meydana gelmedi. Bu çok önemli bir hadisedir. Bir yerde huzur yoksa diğer hiçbir şeyin faydası yoktur. Ben geldiğimden beri çözüm sürecide dahil olmak üzere söylediğim şey şu, çocuklarınız kıymetlidir, çabuklarımıza bir şey olmasın. Sabah çocuklarınızı gönderdiğinizde akşam çocuklarınız eve gelebiliyorsa, aynı sofrada huzur içerisinde lokmalarınızı çiğneyebiliyorsanız, işte mesele budur. Ne sıkıntılar yaşandı buralarda. Ben bir kısmına şahit oldum, ne alçaklıklar, şerefsizlikler, haydutluklar, eşkıyalıklar yapıldı. Milletin Dinine, namusuna, imanına her şeyine musallat oldu bu alçaklar. Ama biz imanlıyız biz inançlıyız, bizim Allah’ımız var, bizim Peygamber’imiz var, bizim Kuran’ımız var, Kitabımız var. Biz başkasının peşinden gidemeyiz. İşte bu Müslüman Ağrı halkı dedi ki işte ben buyum, benim senin gibi dinsiz imansız bir örgütle işim yoktur. Siz bizi temsil edemezsiniz dediniz ve nitekim 1 bucuk senedir Allah’a şükür huzurumuz yerinde bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu.
‘Biz sizin hizmetkârınızız’
Devletin çok güçlü ve daima fakirlerin yoksulların yanında olduğunu aktaran Işın, aynı zamanda devletin anarşistlerin, teröristlerin ve haydutların karşısında olduğunu dile getirdi. Tek bir dertlerinin olduğunu vurgulayan Işın, “ Biz sizin hizmetkârınızız bunu bilesiniz, benim sadece bir tek derdim vardır, tıpkı Cumhurbaşkanımızın kendine dert etiği gibi, siz yatağınızda rahat uyuyasınız kimse size musallat olmasın kimse sizin huzurunuzu bozmasın kimse çocuklarınızı elinizden almasın kimse malınıza göz dikmesin bir tek derdimiz budur, başka hiç bir şey değil Allaha şükür devletimiz eskisi gibi fakir değil, zengindir, Hem zengindir hem güçlüdür. Zengindir fakir fukaranın yanındadır, güçlüdür anarşistlerin, teröristlerin, haydutların karşısındadır. Biz Müslüman’ız bizim rehberimiz peygamber’imizdir hiç kimseyi tanımıyoruz bunun dışında. Kürtler hazreti peygamberin dışında bugüne kadar kimin peşinden gitmişler Ahmedi hani’den başka kimin peşinden gitmişler. Bu kadar evliya ulema bu toplumdan çıkmıştır. Kürtler samimidir. Dindardır. Misafirperverdir, temiz insanlardır. Haydutlarla eşkıyalarla anarşistlerle teröristlerle namussuzlarla alçaklarla ne işimiz var bizim” diye konuştu.
Ortadoğu coğrafyasının ateş çemberi olduğunu kaydeden Işın; “Bir tek Müslüman devlet olarak Türkiye kalmış. Diyorlar ki onula çökertelim Avrupa ve ABD bunu istiyor. Biz Türkiyecide çökertelim yeryüzünde numune örnek olabilecek bir Müslüman ülkesi kalmasın. Şu anda yaptıkları o. 32 yıldır PKK’yı o yüzden kullanıyorlar. Temmuz ayında FETÖ’yü onun için kullandılar, darbeye teşebbüs ettiler. Sizin kahramanlığınız sayesinde FETÖ’yü nasıl yok ettiysek, Allahın izniyle PKK’yı da İŞİD’ ide yok edeceğiz. Ve ediyoruz devletimiz güçlüdür. PKK’’da bu sene bitme noktasına gelecek” Değerlendirmesinde bulundu.
Her gün 5-6 mahallede ekiplerimiz çalışıyor
Belediye’nin bir çivi çakmadığını, hiçbir iş yapmadığını vurgulayan, “ Ben valilikte nasıl gayret gösterdiysem bir şey yaptık mı yapmadık mı? takdiri size aittir. Aşağı yukarı 4-5 gündür belediye’yi devralmış bulunuyorum. Şu anda 92 araç günde 100 bin lira mazot harcayarak sokaklarımızı temizliyorlar. Her gün 5-6 mahallede ekiplerimiz çalışıyor siz bu kara bu çöpe layık değilsiniz. Sizi layık edenler utansınlar. Sizi temin ederinki kimseyi suçlamak adına söylemiyorum. Bir çivi çakılmamış. Bir iş yapılmamış. İnsan Allahtan korkar ya. Efendim ben kimseye hizmet etme sözü vermedim. Böyle biçe olabilirci ya sen hizmet sözü vermedin. O zaman bu şişi yapmayacaksın. Milet bana oy vermiş diyorlar, tamam başımızın gözümüzün üstüne. Ama bu milleti çöpe pisliğe kara teslim etmeyeceksiniz. Hiç olmasa temizliğini yapın. İnsanlar sokakta temiz yürüsün. Ağrı halkı buna layık mıdır, değimlidir? Allah izin verirse sizi hiçbir zaman çöpte yaşatmayacağız. İnşallah Nisan’ın sonunda yâda
‘Aramıza fitne sokanlara fırsat vermeyelim’
Mayıs’ın başında Doğalgazın kazmasını vuracağız inşallah. Elektrik tesisatını yerin altına alacağız. Çürüyen su şebekelerini yenileyeceğiz. Burada çalışırsam kalırsam gelecek seneden itibaren kışın Ağrı’nın büyük bir kısmı doğalgaz ile ısınacak. Sokaklarımızı ya asfalt yâda parke taşları ile döşeyeceğiz. Sizi çamurdan kurtaracağız. Bu yakışır mı? ya 21. Yüzyılda. Biz aynısını köylerimizde yapıyoruz. Sadece burada değil. Köylerimiz ile şehrimizi yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Sizin duanızla desteğinizle gayretinizle fitne fesada izin vermeyelim. Yeterci aramıza huzursuzluk sokanlara fitne sokanlara izin vermeyelim. Sizden tek ricam birbirimizi sevelim. Aramıza fitne sokanlara fırsat vermeyelim. İslam hukuku kardeşliğim çerçevesinde kenetlenelim hizmet edenlere dua edelim. Hizmette eksiklik varmada eleştirilere açığız. Bizler hayır için çalışacağız şerre mani olacağız. Bizim işimiz hayırlı işlerle meşgul olmaktır. Şerarede karşı çıkmaktır. Devletimiz neredeyse ağrı haklıda orada olacaktır. İl Özel İdare genel sekreterimizin ilçe ve köylerde büyük gayretleri var. Vali yardımcımız ejder bey aynı zamanda belediye dede bana yardımcılık yapıyor. İnşallah hep beraber gece gündüz sokaklardayız. Biraz sora yitse sokaklara gideceğiz. Çalışmaları inceleyeceğiz. Yeterci diyoruz Allah rızası için bu yük omzumuza binmiş sizden dua istiyoruz. Dua bekliyoruz Allah bizim yardımcımız olsun” dedi.
Halise yemeği programından sonra Vali Musa Işın Eski Van Caddesinde kar ve çöp temizliği yapan ekipleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Işın, daha sonra cadde üzerinde bulunan bir kahvehane’de vatandaşlarla birlikte çay içerek sorunları dinledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya MHP Heyetinden Başkan Taşkın’a hayırlı olsun ziyareti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Kamu-Sen ve TÜRKAV temsilcileri ve yönetimleri Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, İl Başkanı Gökhan Gök, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, MHP Battalgazi İlçe Başkanı İlhan İlhan, Yeşilyurt İlçe Başkanı Süleyman Emre, Kamu-Sen Malatya İl Temsilcisi Fevzi Şahin, TÜRKAV Malatya Şube Başkanı Bünyamin Boran ve encümenler, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Birlikte iki ay ter döktük. Hamdolsun Rabbim bize zaferi nasip etti. Algılara Battalgazi’miz, Malatya’mız prim vermedi. Bizler bu makamları hizmet ve emanet olarak görüyoruz. Biz inanıyoruz ki 1977’de Malatya’da Hamido lakabıyla maruf şehit belediye başkanımız Hamit Fendoğlu’nun bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Bu emanetin ağırlığının bilincinde olarak bu yükü omuzlarımızda taşıyacağız. Malatya’mıza, Battalgazi’mize, halkımıza hizmet edeceğiz. Kıymetli Battalgazili hemşehrilerimiz müsterih olsunlar, emaneti yerde bırakmayacağız. En güzel şekilde Malatya’mıza, Battalgazi’mize hizmet için el birliğiyle çalışacağız. Rabbim bu güzel birlikteliğimizi bozmasın” dedi. “Küllerinden doğan Malatya’da eserlerin her birinde imzası olacak” Teşkilat olarak Başkan Taşkın’a görevinde başarılar dileyen Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise, “Kendisinin geçmişten gelen bir siyasi birikimi var. Bu görevi liyakatiyle yapacağına hiç şüphemiz yok. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Battalgazi ilçemizde bize ne düşüyorsa, gerek Ankara’da gerek yerelde, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, Ocak başkanımızla birlikte Malatya’mızın emrindeyiz. Bayram Başkanımızın çalışmalarını takdir ediyoruz. Geçmişten gelen bir bilgi birikimi var. Battalgazi’yi iyi yerlere taşıyacağı kanaatindeyim. Deprem sürecinde yıkılmış, dökülmüş bir Malatya’dan küllerinden doğan bir Malatya olacak. Bu konuda eserlerinin her birinde imzaları olacak. Seçimlerden alnımızın akıyla çıktık. Algı yapanlara karşı feraset sahibi Malatyalılar cevabını vermiştir. Battalgazi ilçemizi ayağa kaldırmak, eskisinden daha güzel yerlere getirmek ve şehrimizi yeniden yapılandırmak için Bayram Başkanımızı destekliyoruz, arkasındayız. Nazik ve misafirperver karşılamasından dolayı kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.
Ankara Milli Savunma Bakanı Güler: “Sizler geleceğimizin güvencesisiniz” Şehitler ve gazilerin çocuklarıyla bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Sizler geleceğimizin güvencesisiniz” dedi. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehitlerin ve gazilerin çocukları ile Millî Savunma Bakanlığında bir araya geldi. Onlarla yakından ilgilenen, okul hayatlarıyla ilgili sorular soran Bakan Yaşar Güler daha sonra Türkiye Millet Meclisi’nin açılışı ve Cumhuriyet’in kuruluşuna ilişkin sorular sordu. Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu’nun da yer aldığı kabulde Bakan Yaşar Güler şunları söyledi: “Siz kıymetli evlatlarımızı, bu anlamlı gün münasebetiyle Bakanlığımızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bundan bir asır önce ülkemizin bir kısmı işgal edilmişti. Ama kahraman atalarımız, bu zor zamanlarda Millî Mücadele’yi başlattı ve Türkiye Büyük Millet Meclisini kurdu. İşte sizler için özel bir gün olan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de açıldığı gündür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere atalarımız, Meclis vasıtasıyla yürüttükleri Millî Mücadele sayesinde, vatanımızı işgalden kurtarıp Cumhuriyetimizi kurdular” şeklinde konuştu. “Kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz” Bugün Türkiye’de özgürce yaşıyorsak bunda en büyük payın aziz şehit ve gazilerimize ait olduğunu belirten Güler,” Bizler de onların emaneti olan aziz vatanımızı korumak ve kollamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sizler de geçmişi zaferlerle dolu şanlı tarihimizi çok iyi bilmeli, ileride ülkemize hizmet edebilmek için kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Çünkü sizler, tarihte olduğu gibi bugün de vatan topraklarını korumak ve savunmak için cesaretle ve fedakârca görevini yaparken şehit ve gazi olan kahramanlarımızın evlatlarısınız” dedi. “Sizler geleceğimizin güvencesisiniz” Çocukların geleceğin güvencesi olduğunu vurgulayan Güler, “Şehit ve gazilerimizin en kutsal emaneti ve canımızdan bir parça olan sizleri çok seviyoruz. Kocaman yüreğinizle, bugünün çocukları yarının büyükleri olarak; geleceğimizin teminatı, asil milletimizin en güzide bireylerisiniz. Devletimiz, siz değerli çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak, iyi şartlarda eğitim almanızı sağlamak için tüm imkânlarını seferber ediyor. Çünkü sizler, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizsiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle; kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, siz değerli evlatlarımıza sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.