GENEL - 18 Mart 2018 Pazar 15:09

Ağrı’da 18 Mart Çanakkale Zaferi programı

A
A
A
Ağrı’da 18 Mart Çanakkale Zaferi programı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla Ağrı’da tören düzenlendi.


Abide Meydanı’nda gerçekleştirilen törende Süleyman Elban ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli anıta çelenk sundu. Ardından Hava Şehitleri Anıtı’da anıt özel defterini imzalayan Vali Elban, anıta karanfil bıraktı. Tören daha sonra Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kültür ve Kongre Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan program öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti. Törende öğrencilerin sahnelediği ve Çanakkale şehitlerinin anlatıldığı tiyatro oyunu, izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Çanakkale Zaferi konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Törene, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, vali yardımcıları Yakup Ömeroğlu, Onur Kökçü ve Ejder Demir, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.