GENEL - 01 Kasım 2017 Çarşamba 09:09

Alman biyolog çiftten bisikletle dünya turu

A
A
A
Alman biyolog çiftten bisikletle dünya turu

Almanya’dan başlayıp bisikletle dünya turuna çıkan Alman biyolog çift, kilometrelerce yol kat ettikten sonra Ağrı’da mola verdi.

Almanya’dan başlayıp bisikletle dünya turuna çıkan Alman biyolog çift, kilometrelerce yol kat ettikten sonra Ağrı’da mola verdi. Elis ve Lukas isimli çift, Ağrılı vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştı.


Aylardır bisikletleri ile dünyanın birçok ülkesini gezmek için yola çıkan Almanyalı Elis ve Lukas çifti, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giriş yaptı. İstanbul, Bursa, Nevşehir, Kayseri, Sivas illerini pedal çevirerek gezen çift, Ağrı’ya ulaştı. Ağrı’da vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılaşan Alman çift, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Kent merkezinde yaklaşık olarak 1 saat vakit geçiren çift, vatandaşların şaşkın bakışları arasında bisikletleri ile Doğubayazıt ilçesinde bulunan Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı ve turistik alanları görmek için hareket etti. Ağrı Dağını çok merak ettiklerini söyleyen Lukas, vatandaşların misafirperver ve sıcakkanlı tavırlarından etkilendiklerini söyledi.


Lukas, “Biz Türkiye’nin birçok ilini gezdik. Gerçekten burası çok güzel bir ülke, adeta büyülendik. Özellikle İstanbul’da bulunan tarihi yerler ve Kapadokya’dan çok etkilendik. Bugünde Ağrıdayız insanlar çok sıcakkanlı davranıyorlar, bizim çok hoşumuza gidiyor. Ağrı Dağını çok merak ediyoruz” dedi.


Her gün yaklaşık olarak 80 kilometre yol kat ettiklerini dile getiren Lukas, gittikleri her yerde fotoğraf çekerek kendilerine ait sitede paylaştıklarını ifade etti. Aylarca sürecek olan bisiklet ile çok sayıda ülkeyi gezecek olan Alman çift, İran, Pakistan, Hindistan, Nepal ve Endonezya üzerinden Avustralya’ya pedal çevirecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir