GENEL - 02 Şubat 2018 Cuma 13:35

ASTOP’tan Milli Eğitim Müdürü Turan’a destek ziyareti

A
A
A
ASTOP’tan Milli Eğitim Müdürü Turan’a destek ziyareti

Ağrı Sivil Toplum Örgütü (ASTOP) Başkanlar Kurulu üyeleri, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan’ı makamında ziyaret ederek, Ağrı’nın eğitim durumu hakkında bilgi aldı.

Ağrı Sivil Toplum Örgütü (ASTOP) Başkanlar Kurulu üyeleri, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan’ı makamında ziyaret ederek, Ağrı’nın eğitim durumu hakkında bilgi aldı.


Platform Başkanı Saim Alpaslan ve Platform Başkanlar Kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette Ağrı’nın eğitim durumu hakkında bilgiler veren Turan" İlimizde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımıza 50 bin 366 öğrencimiz başvurdu. Müdürlüğümüzün 2017-2018 dönemine ait 13 projesi bulunuyor. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında önemli bir başarı elde ettik. Bu kapsamda geçen eğitim döneminde 28 olan proje sayımızı, yaptığımız çalışmalar ile 216’ya çıkarttık. Bu projelerden ise 204’ü kabul edildi.” dedi.


Kodla Ağrı isimli projeyi de anlatan Turan" Kodla Ağrı isimli proje, Valimizin bizlere uygulattığı bir proje. Şu anda 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz bu projeden faydalanıyor. 17 okulumuzda bilişim sınıfları ve buna uygun altyapıyı kurduk. Çocuklarımız bu bilişim sınıflarında bilgisayar kodlamayı, oyun oynar gibi, eğlenerek öğrenecek." dedi.


Platform adına ziyareti değerlendiren Platform Başkanı Saim Alpaslan ise " Biz Sayın Müdürümüzü tebrik etmek ve çalışmalar hakkında bilgi almak için geldik. TÜBİTAK projelerinde elde edilen başarı küçümsenmeyecek kadar önemli bir başarı. Bununla birlikte Ağrı’nın kanayan yaralarından biri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğretmen Evi’nin idari binalarıydı. Her ikisi için de temel atıldı. İnşallah bu iki bina en kısa sürede hizmete girecektir. Platform olarak "Kodla Ağrı" isimli projeyi de destekliyoruz. Bu proje ile Ağrılı çocuklarımızın geleceğine yatırım yapılıyor. Bizler de buna yönelik bir yarışma tertipleyip dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek istiyoruz. Bu vesile ile müdürümüze, ilimize yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.