GENEL - 15 Şubat 2018 Perşembe 15:22

Başbakan Yardımcısı Işık: "Çok yoğun bir terörle mücadele yapıyoruz"

A
A
A
Başbakan Yardımcısı Işık: "Çok yoğun bir terörle mücadele yapıyoruz"

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Çok yoğun bir terörle mücadele yapıyoruz, terör örgütüne tarihinin en ağır darbelerini ardı ardına indiriyoruz.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Çok yoğun bir terörle mücadele yapıyoruz, terör örgütüne tarihinin en ağır darbelerini ardı ardına indiriyoruz. Güvenlik güçlerimiz terörle mücadelede belki son 35 yılın en başarılı operasyonlarını yürütüyor" dedi.


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı’ya gelen Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Ahmed-i Hani Havaalanında Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın tarafından karşılandı. Havaalanından Ağrı Valiliğine geçen Başbakan Yardımcısı Işık, burada ilçe kaymakamları ve kamu kurum müdürleri ile tokalaştıktan sonra valilik binasına geçerek Vali Elban ile birlikte şeref defterini imzaladı. Vali Elban, Başbakan Yardımcısı Işık’a Ağrı yöresine ait kilim ve çeşitli hediyeler takdim edip, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.


Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Işık, Ağrı’nın terör yüzünden göç verdiğini ve Ağrı nüfusunun 3 katının başka illerde yaşadığına dikkat çekti. Ağrı’nın bölgenin Türkleşmesi ve İslamlaşması açısından önemli bir merkez olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Işık, kentin geçmiş yıllarda Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olduğunu anacak, terörden dolayı çok ciddi bir şekilde göç verdiğini ve güç kaybettiğini vurguladı.



"Güvenlik güçlerimiz terörle mücadelede belki son 35 yılın en başarılı operasyonlarını yürütüyor"


90’lı yıllardaki terörle mücadelede köylerden kente, kentlerden büyükşehirlere göçün yaşandığını söyleyen Işık, "Çok yoğun bir terörle mücadele yapıyoruz, terör örgütüne tarihinin en ağır darbelerini ardı ardına indiriyoruz. Güvenlik güçlerimiz terörle mücadelede belki son 35 yılın en başarılı operasyonlarını yürütüyor. O operasyonlara halkımızın özellikle bölge halkının verdiği destekle hem güvenlik güçlerimizin moralini yükseltiyor, hem de birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizin ne kadar sağlam ve güçlü odluğunu gösteriyor. Elbette güvenlik güçlerimiz kendi üzerine düşenin en iyisini yapıyor, bunun gayreti içerisinde çalışıyorlar. Ancak terörle mücadelenin tek boyutu güvenlik boyutu değil, aksine terörle mücadelenin başarısının teminat altına alınması için terörle mücadelenin sadece güvenlik boyutu değil, ekonomik boyutu, sosyal boyutu, kültürel boyutu, manevi boyutu, eğitim, sağlık ve istihdam gibi alanlarda da her çalışmanın aynı kararlılıkla yapılması önemli bu konuda hükümetimiz çalışma alanlarının koordinasyonu şahsıma tevdi etti. Sayın Başbakanımızın talimatı, Sayın Cumhurbaşkanımızın tasvibi ile bu çalışmalara başladık. Bir taraftan terörle mücadele yaparken, diğer taraftan da Ağrı’nın cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Yeni Kongre Merkezi Melikgazi’ye renk katacak Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçede birçok etkinliğin yapılacağı kapsamlı bir kongre merkezini hayata geçireceklerini belirtti. Kayseri’de nüfusun artmasıyla birlikte etkinlik alanlarına duyulan ihtiyacın giderek arttığını ifade eden Başkan Palancıoğlu, “ Şehrimizde düzenlenen etkinlikler günden güne artıyor. Özellikle gençlere ve kadınlara yönelik birçok etkinlikler düzenleniyor. Melikgazi Belediyesi olarak 600 bin nüfusumuzla Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biriyiz. Dolasıyla vatandaşlarımıza en nitelikli hizmeti vermek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yapacağımız tüm projeleri titizlikle, adım adım hazırlıyoruz. Yalnızca şehrimize değil Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda ilçemize kazandıracağımız yeni projemiz Melikgazi Kongre Merkezi ile büyük bir ihtiyacı karşılamış olacağız.” dedi. Melikgazi Kongre Merkezi ile vatandaşlar kültürel ve sanatsal etkinliklerde buluşacak Birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilmek için ilçeye kapsamlı bir alan kazandırmak istediklerini belirten Başkan Palancıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “ Melikgazi’mizde birçok etkinliği yapabileceğimiz, kapsamlı bir kongre merkezine ihtiyacımız vardı. Biz de Melikgazi’ye özellikle Teknopark’ın bulunduğu, Erciyes Üniversitesi’nin arka kapısına yakın bir yerde, raylı sistem ve otobüs güzergahında bir mekan olsun istedik ve Melikgazi Kongre Merkezi’ni inşallah oraya kazandırmak için çalışmalara başladık. İnşallah yapımı tamamlandığında çok şık, çok elit, birçok programı gerçekleştirebileceğimiz yeni bir mekanı ilçemize kazandırmış olacağız. Kapalı ve açık alandan oluşacak, içerisinde tiyatro salonu, toplantı salonu, sergi salonu, kafeterya bulunacak Melikgazi Kongre Merkezi ile vatandaşlarımız kültürel ve sanatsal etkinliklerle bir araya gelecek. Melikgazi’mizi ileriye taşıyacak, refah ve huzurunu artıracak projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun.” Melikgazi’ye yakışır hizmet ve projelerle Türkiye’ye örnek olacak projelere imza atan Başkan Palancıoğlu çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini belirtti.
Antalya İletişim ve tasarım festivalinde yöresel lezzetler tanıtıldı Alanya Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İletişim ve Tasarım Festivali’nde öğrenciler Alanya mutfağında özel bir yeri olan S pasta yapımı ile ilgili bir çalışmaya katıldı. Alanya Kaleiçi bölgesinde bulunan Alanya Belediyesi’ne ait Alanya Mutfak Mirası Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler bölgenin tarihi ve mutfak kültürü ile ilgili bilgiler aldı. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Evrim Nacar, Öğretim Görevlisi Miray Ürkmezer ve Alanya Üniversitesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinden oluşan bir gruba, yöresel lezzet S pasta yapımı öğretildi. S pastanın hikayesi ve yapım aşamaları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. S pasta, uzaklarda olan yöre insanına Alanya’yı hatırlatan bir lezzet olarak biliniyor. Yöresel kurabiye, dalgalı denizlerin kıvrımını yansıtan şekliyle Akdeniz’i sembolize ediyor. Alanya’nın mutfak kültürü tanıtıldı Alanya mutfağını ve yemeklerini tanıtmak için gerçekleştirilen gastronomi etkinliği hakkında, Öğretim Görevlisi Miray Ürkmezer bilgiler verdi. Alanya Belediyesi’ne sundukları katkıdan dolayı teşekkür eden Ürkmezer, “Bu çalışma ile öğrencilerimizi tarihi bir Alanya evinde ağırlayan mutfak kültürü hakkında bilgi veren Alanya Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu çalışmada amacımız sadece somut olan hatırılar ve hatıralıklar değil öğrencilerimizin hatıralarına bu lezzet, bu koku ve bu güzel günle yer etmek istedik. Öğrencilerimiz ürünün tanıtımı için bilgi aldılar, çekimler yaptılar akademik olarak derslerde öğrendikleri tanıtım, tasarım, haber yazma, görsel ve yazılı veri toplama, röportaj yapma gibi alanlardaki bilgilerini Alanya ile özleşmiş olan bu ürün özelinde gösterme şansına sahip oldular. Deneyimlerinin onlarda ve çevrelerinde bıraktıkları etkilerin kültürümüzün tanıtımına etki edeceğini umuyor, daha sonraki çalışmalarda değerlerimizi öğrencilerimizle paylaşmayı sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Alanya’nın zengin yemek kültürü var Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Alanya Belediyesi olarak kültürel değerlerin yaşatılması ve aktarılması hususunu çok önemsediklerini, yemeğin de kültürün vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Alanya’nın yemek kültürü hakkında görüşlerini dile getiren Çapa, bu kültürün öğrencilere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Alanya Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, ikramlarla son buldu.
Niğde Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı Niğde’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Niğde’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri Atatürk heykeline çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Müdürü Yaşar yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir bayram olduğuna dikkati çekti. Yaşar, "Cumhuriyetin kurulması ne kadar önemli ise onun korunması ve geliştirilmesi de o kadar önemlidir. Atatürk çocuklarımıza ve gençlerimize “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz” tarihi mesajı ile bunu vurgulamıştır. Ayrıca geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına 23 Nisan’ı bir bayram olarak hediye ederek onları onure etmiştir. Kahraman ecdadımız, imkânsızlıklar içerisinde verdikleri mücadele ile bu topraklarda ezan sesinden başka bir sedanın yankılanmayacağını ve şanlı bayrağımızın göklerimizde sonsuza dek dalgalanacağını tarihe altın harflerle yazmıştır. Anayasamıza göre egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu, milletin üzerinde hiçbir gücün olmadığı ve olamayacağının teminatıdır. Ulusal egemenlik bizim en değerli hazinemizdir. Bu milletin kahraman evlatları canı pahasına vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir" dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okudu ve gösteriler sunuldu.
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş çocukları kabul etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan’a devretti. Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı Divan Salonu’nda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile çeşitli okullardan gelen öğrenci ve öğretmenleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kabul etti. Çocukları TBMM’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Kurtulmuş, dün TBMM Genel Kurulu’nda koltuğunu Aysima Arslan’a devrettiğini ve Meclis’i çok iyi yönettiğini hatırlattı. Katip üyeler ve geleceğin milletvekillerinin de güzel bir oturum gerçekleştirdiğini vurgulayan Kurtulmuş, çocukları tebrik etti. 23 Nisan’ın dünyada örneği olmayan büyük bayramlardan birisi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olduğunu belirtti. Kurtulmuş, "Bu bayramın, çocuk bayramı olarak genişletilmesinin önemli gerekçelerinden birisi de sadece bugünü ve geçmişi hatırlayıp konuşmak değil, aynı zamanda geleceğe de güçlü şekilde hazırlanmaktır. Sizler, Türkiye’nin, dünyanın geleceğisiniz. Hepinizin büyük bir özgüvenle, büyük birikimle, iyi eğitimle, çevrenize, sevdiklerinize, millete ve vatana faydalı insanlar olarak insanlık ailesinin çok saygın birer ferdi olarak gelişmenizi temenni ediyoruz" diye konuştu. "Türkiye’nin geleceği için umut dolu adımlarla ilerlemeye devam edelim" Altındağ Güneşevler Şehit Hasan Cevher Ortaokulu 6. sınıf Aysima Arslan da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılının sevinçle, coşkuyla ve gururla kutlandığını dile getirerek, bu anlamlı günün, Türk milletine, insanlığa iyilik ve esenlik getirmesini diledi. Bugünün, TBMM’nin açılış tarihiyle birlikte egemenliğin millete verildiği mutlu bir gün olduğunu kaydeden Arslan, "Bugün milli egemenliğin bayramıdır, kutlu olsun. Dün ve bugün, vatan için canını feda etmiş, başta Cumhuriyetimizin kurucusu olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla ve saygıyla anıyorum. Onlar, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar ve onun aziz Meclisinin, gök kubbemiz altında açılışına şahit olanlardır. Bugün, onların mirasına layık olmak ve gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakmak için çalışmak her Türk evladının görevidir" ifadesini kullandı.