GENEL - 08 Aralık 2017 Cuma 11:59

Gecenin en soğuk ili Ağrı oldu

A
A
A
Gecenin en soğuk ili Ağrı oldu

Ağrı’da etkili olan kar yağışının ardından başlayan soğuklar nedeni ile il merkezi kış mevsiminin en soğuk gecesini yaşadı.

Ağrı’da etkili olan kar yağışının ardından başlayan soğuklar nedeni ile il merkezi kış mevsiminin en soğuk gecesini yaşadı.


Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan Ağrı’da kar yağışının ardından şiddetli soğuklar etkisini göstermeye başladı. Gece saatlerinde hava sıcaklığı eksi 19 dereceyi bulurken, sabah saatlerinde vatandaşlar buzlu havada durmakta zorlandılar.


Ağrı Meteoroloji İl Müdürlüğü verilerine göre kentte dün gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 19.1 derece olarak açıklandı, sebze pazarında vatandaşlar soğuktan korunmak için soba yaktı. Ağrı’da dün gece hava sıcaklığı eksi 19 derece ölçülerek Türkiye’de en soğuk kenti oldu. Kentte soğuk hava nedeniyle günlük hayat olumsuz etkileniyor. Sabah saatlerinde de etkisini hissettiren dondurucu havalar nedeniyle araçların camları buz tuttu. Kaldırımlar buz tutarken vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. Sebze pazarında bulunan vatandaşlar dondurucu soğuklardan korunmak için soba yakarak ısınmaya çalıştılar. Binaların çatı katlarında metrelerce uzunluğunda buz sarkıtları oluştu. Kamyonlar soğuktan korunmak için brandalarla kaplandı.


Muhammet Ali Erdemli adlı vatandaş havaların çok soğuk olduğunu söyledi. Geçen yıl havaların eksi 40 dereceye kadar çıktığını belirten Erdemli, “Bu sene kar biraz geç yağdı, geçen yıla göre havalar biraz daha iyi oldu, geçen sene hava eksi dereceydi, donuyorduk. Soğuktan memleketi terk ediyorduk. Sabahleyin kalktığımızda havalar çok soğuktu eksi 20 derece vardı. Arabaların ve pencerelerin camları buz tuttu. 2 saat arabalarımızla uğraşıp camlarını temizledik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Başkentli minikler trafik denetimine katıldı Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 28. dönem üyeleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin iş birliği ile gerçekleştirilen "Çocuk Polisler Trafiği Denetliyor" uygulamasına katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 28. dönem üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda "Çocuk Polisler Trafiği Denetliyor" uygulamasına katıldı. Denetimler, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin eşliğinde gerçekleşti. Her yıl trafik kurallarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen denetimde trafik polisleriyle buluşan çocuk polisler, görev paylaşımı sonrası gruplara ayrılarak trafik denetimine çıktı. Üniforma ve şapkalarıyla Kızılay’da uygulamalı denetim yapan küçük polisler, "Trafik kültürü, kanunlarla değil saygıyla gelişir", "Emniyet kemeri hayatla olan bağımızdır", "Hırsız malımızı, hız canımızı alır" ve "Yaşama hakkımı lastiklerinle çiğneyemezsin" gibi sloganlarla vatandaşlara önemli mesajlar verdiler. "Trafik kurallarına herkesin uyması gerekiyor" Trafik denetimi yapan Miray Eroğlu adlı çocuk, trafik kurallarının insanlar için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Trafik kuralları olmasaydı kazalar olabilirdi. O yüzden trafik kurallarına herkesin uyması gerekiyor" dedi. Denetime çıkan çocuklardan Can Saykal ise, yayaların trafik kurallarına uyması ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Şu anda da araç sürücüleriyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu sayede biz trafik işaretlerini ve kurallarını daha iyi öğrenirken, büyüklerimize de bunu hatırlatıyoruz" diye konuştu.