YEREL HABERLER - 26 Mart 2017 Pazar 17:07

İbrahim Çeçen Vakfı 7. Bursiyer toplantısı yapıldı

A
A
A
İbrahim Çeçen Vakfı 7. Bursiyer toplantısı yapıldı

İbrahim Çeçen Vakfı 7.

İbrahim Çeçen Vakfı 7. Bursiyer Toplantısı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda yapıldı. Programa Ağrı Valisi Musa Işın, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Çetin, IC Vakfı Müdürü Doç. Dr. Meral Dinçer, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve IC Vakfı mezun bursiyerleri katıldı.


Programda hayırsever işadamı İbrahim Çeçen’i ve IC Vakfını tanıtan film gösterildi. IC Vakfı Müdürü Doç. Dr. Meral Dinçer tarafından da, IC Vakfının bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu projeler ve gelecekteki hedefler ve planlamalarla ilgili bir sunum yapıldı. Doç. Dr. Meral Dinçer; Ağrı Valisi Sayın Musa Işın’ın ve Sayın Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un toplantıya teşrif ederek gençlerle buluşmasından ötürü çok mutlu olduğunu ifade ederek kendilerine teşekkür etti. Ağrı Valisi Musa Işın; Türkiye’nin şartlarının ve imkânlarının iyi olduğu bir zamanda okudukları için öğrencilere şanslı olduklarını ve bugün Türkiye’de maddi durumu iyi olmadığı için okuyamayan hiç kimsenin olmadığını söyledi. Vali Işın; “gerek Devletimiz, gerek İbrahim Çeçen Vakfı gibi vakıflar ve özel teşebbüsler mutlaka öğrencilerimize burslar vermektedir. Ben 1985 yılında liseyi bitirdim ve üniversiteyi kazandım. O dönemde birçok sıra arkadaşımız üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi imkânsızlıklardan ötürü üniversite okuyamadı. Bunun gibi çok sayıda örnekler var” dedi. Eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerde Devletimizin vatandaşın tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Vali IŞIN, birlik vurgu yaparak birbirimizi ne kadar çok seversek, ne kadar kaynaşmasını bilirsek, ne kadar memleketimizin ve milletimizin refahı için gayret gösterirsek emin olun o kadar huzurlu, mutlu oluruz ve geleceğimizde o kadar parlak olur dedi.


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut yaptığı konuşmada, “birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe bu üniversiteyi, bu ili ve ülkeyi yönetmek zorundayız, başka çıkar yolumuz yok. Bu ülkenin, gözü yaşlı bu coğrafyanın umudu sizlersiniz. Üzerinize çok işler düşüyor” dedi.


“Bu ülkenin hayırlı evlatları olarak umutlarımızla, ideallerimizle, hedeflerimizle birbirimize güç katarak üniversitemizi daha ileri bir noktaya taşımak zorundayız” diyen Rektör Prof. Dr. Karabulut, üniversitenin fiziki anlamda iyi bir noktada olduğunu ifade ederek bilimsel çalışmalarla, kültürel ve sportif faaliyetlerle de, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini daha iyi yerlere getireceklerini söyledi.


Rektör Prof. Dr. Karabulut; “bu faaliyetleri yaparken IC Vakfını ve Vakıf Müdürü Sayın Meral Dinçer’i her zaman yanımızda görmek istiyorum demiyorum çünkü herzaman yanımızdalar ve kol kola, el ele çalışıyoruz. Geçen hafta Ankara’da İbrahim Çeçen Bey ile olan görüşmemizde üniversitemizde yeni dönemle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Kendileri var güçleriyle birlik beraberlik içerisinde her türlü desteği ve imkânı sağlayacaklarını söylediler. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”


Programda IC Vakfı tarafından geçmiş yıllarda eğitim bursu almış ve iş hayatına atılmış mezunlar konuşma yaparak, öğrencilik hayatları boyunca IC Vakfının kendilerine sağladığı maddi ve manevi destekleri anlattılar. IC Vakfı 7. Bursiyer Toplantısı TRT spikeri Ekrem Tamer’in “İletişimde Diksiyon ve Beden Dilinin Önemli” başlıklı konferansının ardından Grup Hayyam’ın müzik dinletisi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir