YEREL HABERLER - 08 Mart 2017 Çarşamba 18:36

Sakık’ın yerine kayyum olarak Belediye Başkanı atanan Vali Işın:

A
A
A
Sakık’ın yerine kayyum olarak Belediye Başkanı atanan Vali Işın:

Geçtiğimiz hafta içerisinde görevden alınan Ağrı Belediye Başkanın Sırrı Sakık’ın yerine kayyum olarak atanan Vali Musa Işın, eşi Tuba Işın’la birlikte katıldığı kadınlar günü etkinliğinde, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü bize ait değildir.

Geçtiğimiz hafta içerisinde görevden alınan Ağrı Belediye Başkanın Sırrı Sakık’ın yerine kayyum olarak atanan Vali Musa Işın, eşi Tuba Işın’la birlikte katıldığı kadınlar günü etkinliğinde, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü bize ait değildir. Batı’ya ait bir gündür. Bizim için her gün kadınlarımızın günüdür" dedi.
Ağrı Valisi ve Belediye Başkan vekili Musa Işın, İl Gençlik Merkezi Konferans salonunda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katıldı. Kadınların gününü kutlayan, vali ve eşi kadınlara çiçek dağıttı.
"Sizler bizim başımızın tacısınız annelerimiz siniz, ablalarımız sınız" diyen Vali Işın, kadınların aile ve toplumun direği olduğunu söyledi. Kadınların yılda sadece bir günle anmanın doğru olmadığını belirten Vali Musa Işın, her gün kadınların hatırlanması gerektiğini, her gün annelerin el ve ayaklarının öpülmesi gerektiğini kaydetti.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, Batı’ya ait bir gün olduğunu bizim için her gün kadınlarımızın günü olduğunu ifade eden Vali Işın, konuşması sırasında annesinde kaybettiğini söyleyince boğazının düğümlendiği ve bir süre suskun kaldığı gözlendi.
Annesini çok sevdiğini ve kaybettiğini ifade eden Işın, "Ben babamı erken kaybettim, anne sevgisiyle büyüdüm. Annem bana hem annelik hem babalık yaptı. Bütün annelerin mekânı cennet olsun. Allah onları peygamber efendimize komşu etsin. Bütün annelerimiz mukaddestir. Biz onların hakkını ödeyemeyiz. Bu mümkün değildir. Öyle olmasaydı peygamber efendimiz der miydi cennet annelerin ayaklarının altındadır? demezdi. Kim ki annesine babasına saygı göstermiyorsa o iyi bir evlat değildir. Kim ki onları sevmiyorsa hayırlı bir evlat değildir. Kim annesini babasını imkanı olduğu halde yetiştirme yurduna, huzur evlerine bırakıyorsa hayırsız evlattır" şeklinde konuştu.
Annesini dört duvar arasında bırakanların Allah’a nasıl hesap vereceklerini anlatan Işın, "Her şeyden önce annelerimizi kadınlarımızı seveceğiz. Toplumu değiştirmek isteyenler kadınlardan başlamamıştır. Önce kadınlar üzerinde proje uygulamışlardır. Toplumu değiştirmişlerdir. Dönüştürmek istemişlerdir. Kadınlar üzerinden. Niye? Kadın annedir, abladır, teyzedir, kardeştir, teyzedir. Toplumun şekillenmesi kadın üzerinden olacak, ebetteki kim topluma gözünü dikmişse kadınlar üzerinden hareket edecektir” dedi.
Bugün sokaklarda utanmadan, sıkılmadan alçakça kadınlarımızı öldürenlerin bu toplumun çocukları olduğunu kaydeden Işın PKK’ya sert eleştirilerde bulundu
Vali Işın, "Bunlar batının uşaklarıdır. 32 yıldır silahları nereden alıyorlar. Fabrikaları mı var? Merkez bankaları mı var? Parayı nereden buluyorlar bunlar? Biz istiyoruz ki anneler ağlamasın kimse çocuklarımızı dağa götürmesin. Kimse anneleri gözü yaşlı hale getirmesin. Çocukları yetim bırakmasın. Huzurumuzu bozmasın. Şu sofraları bize zehir zıkkım etmesinler. Allah onlara zehir zıkkım etsin inşallah” değerlendirmesinde bulundu.
Vali Işın, konuşmasını şöyle tamamladı:
"FETÖ, PKK, DAEŞ hiçbirisi bizden değildir. Kadınlara şiddet uygulamak alçaklıktır, rezilliktir, sefilliktir ve acizliğin göstergesidir. Annelerimizin ellerinden öpüyorum. Kardeşlerimi öpüyorum, şehit ve gazi annelerinin ellerinden ayaklarından öpüyorum. Onlar bizim için çok mukaddestir. Onlar en değerli varlıklarını bu ülke için vermişlerdir. Biz onları başımızın üstünde taşımak zorundayız. Biz ne yaparsak yapalım onların haklarını ödeyemeyiz. Toplum onlara minnettardır, hepimiz onların ve gazilerimizin ailelerine minnettarız. Allah şehitlerimize gani gani rahmet etsin. Mekanları cennet olsun. Hz peygamberin ve Hz. Hamza’nın yanlarında yeri olsun inşallah. Allah bize de en güzel şekilde ölmeyi nasip etsin. Şahadet gerekiyorsa Allah bize bu memleket için bu bayrak bu ezan, bu vatan bu din için nasip etsin inşallah”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.