- 26 Temmuz 2018 Perşembe 13:01

Vergi borç yapılanmasında son tarih 31 Temmuz

A
A
A
Vergi borç yapılanmasında son tarih 31 Temmuz

Ağrı Defterdarlığı vergi borçları ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasının 31 Temmuz’da tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Ağrı Defterdarlığı vergi borçları ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasının 31 Temmuz’da tarihinde sona ereceğini bildirdi.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı Defterdarı Mehmet Tural, 31 Temmuz tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme, Motorlu Taşıtlar Vergisinde büyük oranda ödeme kolaylığı ve trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarında önemli indirimlerin sağlanacağını söyledi. Borçların 18 taksitte 36 ay sürede ödeme imkanı verileceğini belirten Tural, son gün olan 31 Temmuz tarihinden önce olan 100 lira ve altındaki borçların silineceğini kaydetti. Defterdar Tural başvuruların vergi daireleri ve müdürlükleri başta olmak üzere e-devlet’ten de yapılabileceğini duyurdu.


Birçok konuda önemli indirimlerin sağlanacağına dikkat çeken Defterdar Tural, vatandaşların 31 Temmuz tarihine kadar bu işlemleri yapmaları konusunda uyardı. Defterdar Tural, “Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50’ sinin silinmesi ve vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80’ e varan indirimler yapılacak. Ayrıca işletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme, matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma ile birlikte beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması sağlanacak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir