YEREL HABERLER - 12 Nisan 2017 Çarşamba 18:17

AK Partili İnceöz: "16 Nisan’dan sonra terör örgütleri zemin bulamayacak"

A
A
A
AK Partili İnceöz: "16 Nisan’dan sonra terör örgütleri zemin bulamayacak"

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, 7 Haziran’da olduğu gibi, siyasi belirsizliğin hakim olduğu ve hükümetin kurulamadığı bir sürecin yaşanmaması için çalıştıklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, 7 Haziran’da olduğu gibi, siyasi belirsizliğin hakim olduğu ve hükümetin kurulamadığı bir sürecin yaşanmaması için çalıştıklarını söyledi. Aksaray’da kadınlar soruyor programında konuşan İnceöz, “Ülkemizin bu tür belirsizliklere artık tahammülü yok” dedi.


"Recep Tayyip Erdoğan üzerinden AK Parti, AK Parti üzerinden de Türkiye’nin içini boşaltarak Türkiye’yi kullanılabilir, müdahale edilebilir bir ülke haline getirmek istiyorlar" diyen İnceöz, "Bugün PKK, DHKP-C, KCK, FETÖ terör örgütlerine kucak açan Avrupa’nın maskesi düşmüştür. Avrupa’nın aklının çok eski tarihlerde kaldığını görüyoruz. İsviçre’de Osmanlı kıyafetlerini giyip ellerine hançer, ağızlarına bıçakla algı oluşturmak gibi bir hadsizliğe imza atılıyor. Cumhurbaşkanımızın kafasına silah dayayacak, onu öldürmekle tehdit edecek kadar ileri gidilebiliyor. 16 Nisan’da Aksaray’da olduğu gibi ülkemizin dört bir yanında AK kadınlarımız, sandığına ve geleceğine sahip çıkacak, Türkiye’nin birliğine ve beraberliğine göz dikenlere en güzel cevabı gülü evetlerle verecek” dedi.


"16 Nisan’dan sonra terör örgütleri zemin bulamayacak"


11 seçim atlatmış biri olarak, kalan sayılı günlerin önemine değinen İnceöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aslında bizler, her birimiz geleceğimizi oyluyoruz. Darbeler ve muhtıralar tarih olsun diye bütün çabamız. Önümüze büyük hedefler koymuşken, 7 Haziran gibi bir süreci yaşadık. 20 Temmuz Suruç patlaması, ardından 2 polisimizi evlerinde uyurken hain terör örgütü tarafından katledilmesi, şehirlerde bombalar patlatmak suretiyle güvenlik güçlerimizin ve sivil vatandaşlarımızın hedef alınması; ülkemizin geleceğine, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu eylemlerin tamamı bir amaca hizmet ediyor. Biliyorlar ki bir sistem değişikliği olursa Türkiye güçlü bir Türkiye olur ve terör örgütleri barınamaz. Ne yaptılar? O belirsizlik sürecinde terör örgütleri hadsizleştiler ve zemin buldular. Onun için bunlar hayır kampanyasının içerisindeler. Biliyorlar ki 16 Nisan’da güçlü bir evet ile Türkiye’nin önü açılacak. Bunu çok net görüyorlar. Yönetim sistemi değişikliği ile terör örgütleri bir daha bir daha zemin bulamayacaklar. Neden? İlk kez bu dönemde açıkça söylüyorum. Terörle mücadelede bugüne kadar yapılanların çok ötesine geçtik. Terör örgütlerine karşı artık savunma değil taarruz yapıyoruz. Bu haklı ve meşru mücadelenin kesintiye uğramaması için de 16 Nisan tarihi çok önemli.”


“Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miras güçlü Türkiye’dir’


Dış güçlerin kontrolündeki terör örgütlerinin maşa olarak kullanıldığını, siyasi kriz ve belirsizliklerin buna zemin hazırladığını kaydeden İnceöz, “Tüm çabamız ülkemizde bir daha sistem krizi yaşanmasın, darbe ve muhtıralar olmasın, 7 Haziran akşamları belirsizlik olmasın diye. Ondan sonra hortlayan terör olayları olmasın diye. Terör örgütleri bu ülkenin sınırlarından bütün unsurları ile defolup gitsin diye. Hepsinden önemlisi istikrarsızlık olmasın diye gayret ediyoruz. Onun için de ülkemize, çocuklarımıza, geleceğimize ve gençliğimize bırakabileceğimiz en önemli miras 16 Nisan sonrası daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye olacak. Yeni Türkiye hedefine doğru herkesin desteği ve katılımı çok önemli” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.