YEREL HABERLER - 15 Aralık 2016 Perşembe 12:30

Aksaray’da imam hatipli öğrencilerden polislere destek ziyareti

A
A
A
Aksaray’da imam hatipli öğrencilerden polislere destek ziyareti

Aksaray İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AKİMDER) Başkanı Kuddusi Bakar, öğretmen ve öğrencilerle birlikte Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek polislere destek verdi.
Ziyarette bir açıklama yapan AKİMDER Başkanı Kuddusi Bakar, hiç kimsenin bu millete diz çöktüremeyeceğini belirterek, “Bugün polis teşkilatımızı İstanbul’da yaşanan elim hadiseden dolayı ziyaret ettik. Aksaray İmam Hatipler Derneği olarak mezunlarımız ile okul müdürlerimiz ile öğrencilerimiz ile okullarımız ile polis teşkilatımızın yanında olduğunu onların her daim yalnız olamadığını belirtmek istedik. Öncelikle İstanbul’da şehit olan polis kardeşlerimize sivil halkımıza Allahu tealadan rahmet diliyorum, geride kalan yakınlarına milletimize sabır-ı cemil ihsan etmesini yine Rabbimden diliyorum. Bizler her daim imam hatipliler olarak polis teşkilatının yanındayız bunu böyle bilsinler. Bu hainler bu işi başaramayacaklar, bu millete diz çöktüremeyecekler bunu da eklemek istiyorum. Ayrıca bu hain eylemi gerçekleştiren vatan hainlerini Rabbim kahru perişan eylesin. İnşallah biz imam hatipli olarak maddi manevi malımızla, canımızla, polis teşkilatımızı destekliyoruz. 15 Temmuz da nasıl fiili olarak desteklemiş isek yine devletimizin, milletimizin ve polis teşkilatımızın yanındayız. Bu böyle biline” dedi.
Polislere karanfil veren öğrenciler ise, “Polislerimizin yanındayız. Onlara destek için buradayız. Biz polislerimize geldik. Onlara yardım edeceğiz. Onları çok seviyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Müdürlüğünün başlattığı “Minik eller, büyük hayaller” projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokulunda minyatür resim dersi verildi. Ressam Figen Köprülü’nün öncülüğünde bir araya gelen 3/B sınıfı öğrencileri minyatür resim yaptı. Minik eller, büyük hayaller projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokuluna gelen ressam Figen Köprülü, 3/B sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere minyatür resim dersi veren Köprülü, minyatür resimler yaptırdı. Etkinliğe katılan öğrenciler mutluluklarını dile getirirken, Figen Köprülü de, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları yaşatmak istediklerini söyledi. Sınıf öğretmeni Şükriye Şıkdağ’ da ressam Figen Köprülü’ye teşekkür etti. Resim yapmayı sevdiğini anlatan Ali Rıza Türkoğlu, “Yaptığım işten çok zevk aldım. Zevkli bir işti” dedi. Bora Karagözoğlu da, “Zevkli ve güzeldi. Bunları yaptığım için çok mutluyum” dedi. Su Çiftçi ise, “Ben bu çalışmadan güzel şeyler öğrendim. Hem eğlendim, hem de çok güzel resimler yaptım. Minyatür resimler yaptım. Figen öğretmenine teşekkür ediyorum” dedi. Ressam Figen Köprülü de, “ Biz de bu projeye destek olmak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan minyatür konusunda bilgi vermek üzere Faruk Kızıklı İlkokuluna geldik. Çocuklar bu eğitimden çok mutlu oldu. Çocukların heyecanını gördük. Bu da bizi mutlu etti. İnşallah, böyle projelere devam ederiz” dedi. Ada Çakar ise, “ Bence bu etkinlik çok güzeldi. Herkesin yapmasını öneririm” dedi.