YEREL HABERLER - 16 Mart 2017 Perşembe 12:12

Başkan Karatay, öğrencilerle buluştu

A
A
A
Başkan Karatay, öğrencilerle buluştu

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Aksaray Gençlik Merkezinde genç öğrencilerle buluşarak yeni anayasa paketini anlattı.

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Aksaray Gençlik Merkezinde genç öğrencilerle buluşarak yeni anayasa paketini anlattı.


AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Aksaray Gençlik Merkezi Genç Gönüllüler Topluluğuyla buluştu. Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen buluşmaya çok sayıda genç öğrenci katıldı. Öğrencilerle sohbet eden AK Parti heyeti, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında bilgiler verdi. Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Türkiye’nin yeni anayasa ve beraberinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ihtiyacı olduğunu belirterek, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun bu nedenle çok büyük önem taşıdığını söyledi. Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye için son derece önemli olduğunu aktaran Başkan Karatay, öğrencilere 18 maddeyi bir bir anlattı. Yapılan konuşmanın ardından söz alan öğrenciler, yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında merak edilen ve kafalarına takılan sorular yöneltti. Tüm soruları tek tek cevaplayan Başkan Karatay ise öğrencilerden destek istedi.


Özellikle yeni anayasa değişikliğinin 3’üncü maddesinde yer alan milletvekili seçilebilme yaşının 25’ten 18’e indirilmesi konusunda bilgiler veren Başkan Karatay, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Gençlerimizin siyasette daha fazla görev alabilmesi, daha fazla sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. Siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerimizin ülke meselelerinde söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Seçilme yaşını 30’dan 25’e indirerek ilk adımı atmıştık. Şimdi seçme ve seçilme yaşını eşitliyor 18 yapıyoruz. 18-24 yaş arasındaki gençlerimiz, siyasette görev alabilecek, söz sahibi olabilecek. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na kabul edilen 21 üniversite arasında yer alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansındaki törende; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da yer aldı. Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde, YÖKAK Değerlendirme Takımı 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirmişti. Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsamında değerlendirildi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığa Katkı Sunacak EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’ın yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından yayınlanacak olup üniversite diplomasının uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sunacak. Ayrıca EBYÜ’nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal tanınırlığına katkı sağlayacak. Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilen üniversiteler arasına girme başarısını göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza bu süreçteki özverili çalışmaları için teşekkür ederim.” dedi.