GENEL - 22 Kasım 2016 Salı 10:21

Gazeteci Turgay Güler: “Erdoğan olmasaydı yeni bir yüzyıl düşünemezdik”

A
A
A
Gazeteci Turgay Güler: “Erdoğan olmasaydı yeni bir yüzyıl düşünemezdik”

Gazeteci Turgay Güler, “Eğer Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı yeni bir yüzyıl filan böyle bir şey düşünemezdik” dedi.
Amasya Belediyesi ile Eğitim Bir-Sen Amasya Şubesi’nin düzenlediği ‘15 Temmuz Ruhu ve Yeni Türkiye’ konulu konferansta yaptığı konuşmada küresel güçlerin Türkiye’nin yeni bir yüzyılda yer almasını istemediklerini belirten Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, “Lozan Antlaşması imzalandığında anlaşmaya imza koyan İsmet İnönü Lozan’daki o binadan çıktıktan sonra kapının önünde yanındakilere şöyle der. ‘Çok şükür bir yüzyıl daha rahatız. Bir yüzyıllık biletimiz var.’ Şimdi İsmet İnönü’nün orada aldığı yüz yıllık biletin süresi dolmak üzere. Emin olun eğer Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı yeni bir yüzyıl filan böyle bir şey düşünemezdik bile” diye konuştu.
“Erdoğan’ın yapmaya çalıştığı dünya üzerinde bu ülkeyi ve bu milleti hak ettiği yere getirmek” diyen Güler, 15 Temmuz’da milletin mesaj verdiğine değinerek, “Yoksa Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanı tek başına kalmıştı o gece. Siz sokaklara dökülmeseydiniz. Milyonlarca insan o küresel aktörlere şöyle dedi. ‘Erdoğan ne düşünüyorsa biz de aynı şeyi düşünüyoruz. O neye inanıyorsa bizde ona inanıyoruz. O neyi göze aldıysa bizde onları göze aldık. ‘Biz hepimiz Erdoğan’ız. Biz hepimiz onsan farklı düşünmüyoruz’ dediniz. Bir büyük yürüyüş devam ediyor. 15 Temmuz bu mücadelenin bir sonu filan değil. Onlar da numara bitmeyecektir. Bir büyük yolculuktayız. Kutlu yolculuktayız. Mesele şu. Onunla birlikte yürümeye var mısınız? ‘O’ dediğim bir şeyi temsil ediyor. Allah bu ülkeye ondan sonrada onun gibi yöneticiler nasip etsin. Ondan sonrada onun gibi yöneticiler nasip etsin” şeklinde konuştu.
15 Temmuz’daki darbe kalkışmasının başladığı sırada televizyon ekranlarından din görevlilerine camilerden ezan ve sala okumaları çağrısı yapan Güler’e övgüler yağdıran diğer konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Çelik de, “O gecenin gerçek kahramanıydı bu çocuk. İlk ele geçirilen 52 kişilik infaz listesinde bende vardım, o da vardı” diye konuştu.
Belediye kültür merkezinde çok sayıda kişinin izlediği konferansın sonunda Güler ile Çelik’e Amasya Valisi Salih Işık ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından hediyeler verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir