GENEL - 14 Haziran 2017 Çarşamba 09:08

Otomotiv hocasının ‘Anadol’ tutkusu

A
A
A
Otomotiv hocasının ‘Anadol’ tutkusu

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu otomotiv teknolojisi programında görev yapan öğretim görevlisi Mehmet Cem Menteş, okula 1975 model ‘Anadol’ marka otomobili ile gidip geliyor.

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu otomotiv teknolojisi programında görev yapan öğretim görevlisi Mehmet Cem Menteş, okula 1975 model ‘Anadol’ marka otomobili ile gidip geliyor.


Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu otomotiv teknolojisi programında derslere giren öğretim görevlisi 30 yaşındaki Mehmet Cem Menteş’in okula kendisinden 12 yaş büyük 42 yıllık ‘Anadol’ marka otomobille gidip gelmesi öğrencilerin yanı sıra akademisyenleri de şaşırtıyor. İzmir’de otomobil tamirhanesi bulunan babasının ‘Anadol’ marka otomobillere olan ilgisinden etkilenip 9 yıl önce ‘Anadol’ marka binek otomobilini aldıktan sonra onu satıp geçen yılda hurdaya ayrılmak üzereyken Muğla’da bulduğu aynı marka 1975 model pikabı satın alıp sil baştan elden geçirdiklerini belirten Mehmet Cem Menteş, “Kaportasının hasarsız olması bizi cezbetti. Bakımlarını yaptık. Yolculuk çok keyifli oluyor” dedi.



Görenler şaşırıyor


Çocuk ve yaşlıların ilgisini çeken aracı görenlerin 42 yaşındaki bir aracı neden kullandığı yönündeki sorularıyla karşılaştığını belirten Menteş, “Babadan gelme bir otomobil merakı var bende. ‘Anadol’un ilk seri üretim yerli otomobil olduğu için ayrı bir yeri de var. Şu an başka bir araç alma planım da yok” diye konuştu.


Öğretim Görevlisi Mehmet Ertan, otomobilin üniversiteye ilk geldiğinde bir öğrenciye ya da öğrenci yakınına ait olduğunu düşündüklerini ancak gerçeği öğrendiğinde çok şaşırdığını anlatırken araca binip inceleyen Öğretim Görevlisi Şenol Tokmak da çocukluk hayallerine gittiğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi