YEREL HABERLER - 27 Aralık 2016 Salı 10:15

Vali Işık’tan iş dünyası turu

A
A
A
Vali Işık’tan iş dünyası turu

Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.
ATSO ziyaretinde Başkan Murat Kırlangıç tarafından karşılanan Vali Işık, Amasya’nın sanayi alanında oldukça gelişmekte olduğunu belirterek bu gelişimi daha ileri seviyelere taşımak için Amasyalı sanayiciler, Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Esnaf Odaları Birliği ziyaretinde Başkan İsa Köse’den bilgiler alan Salih Işık, “Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz ilimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak için odalarımızın potansiyellerini en etkili ve verimli şekilde kullanmayı amaçlamaktadır. Amasya ekonomisinin temelini oluşturan bu işletmelerimizin gelişmesi, ekonomimize ve istihdama önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Yaptıkları çalışmalardan ötürü Amasya Esnaf Odaları Birliği’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İsa Köse ise birliğe bağlı 28 mesleki odaları ve bu odalara bağlı 9 bin 512 işletmeyle hizmet verildiğine değindi.
ATSO Başkanı Kırlangıç ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Köse ziyaretinden ötürü Vali Işık’a teşekkür ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.