YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2017 Cuma 14:26

17. Şefik Bursalı Resim Yarışması sergisi Ankara’da açıldı

A
A
A
17. Şefik Bursalı Resim Yarışması sergisi Ankara’da açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce düzenlenen 17.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce düzenlenen 17. Şefik Bursalı Resim Yarışması’na katılan eserler Ankara’da sergilendi.


Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce çağdaş resim ustalarından merhum sanatçı Şefik Bursalı’nın anısını yaşatmak, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen ’17. Şefik Bursalı Resim Yarışması’na katılan eserler Güvenpark Sanat Galerisi Sergi Salonu’nda sergilendi. Yarışmada 755 eser arasında 5 eser Başarı Ödülü’ne, 4 eser de Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.


Yarışmada Başarı Ödülü kazanan Aslı Ayşe Akyüz, Mehmet Babat, Sidar Bakı, Anıl İbrahim Demir ve Veli Aras Yalçınkaya ile Jüri Özel Ödülü kazanan Nükhet Atar, Yılmaz Çavuş, Hatice Türkmen ve Reyhan Ulukan’a ödülleri, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç tarafından takdim edildi. Tokaç yarışmanın, Şefik Bursalı’nın anısını yaşatmak, sanatçıların çalışmalarını desteklemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Ankara’nın merkezi Güvenpark Sanat Galerisi’ni bu sergi için tahsis eden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ileten Tokaç, bu dayanışmanın, tüm kurum ve kuruluşlara örnek olması dileğinde bulundu.


Yarışma kapsamında düzenlen sergide Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu saz sanatçıları da seslendirdikleri eserlerle, açılışa renk kattı. Toplam 94 sanatçının eserinin sergilendiği 17. Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi, 4 Haziran Pazar gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Güvenpark Sanat Galerisi Sergi Salonu’nda açılışı yapılan sergiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık bürokratları, Bursalı’nın yakınları ile sanatsever Ankaralılar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doğu’nun muzu ‘Işkın’ tezgahlarda yerini aldı Beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu olan ve tam bir şifa deposu olarak anılan Doğu’nun muzu diye adlandırılan ’ışkın’, Elazığ’da tezgahlarda yerini aldı. Elazığ’ın Baskil, Arıcak ve Karakoçan ilçelerinin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ‘ışkın’ 150 liradan satılmaya başlandı. Her yıl nisan aylarının ortalarında toplanmaya başlayan ve Doğu’nun muzu olarak bilinen ışkın, birçok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Türkiye’de özellikle Elazığ’ın yanı sıra, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş ve Bitlis başta olmak üzere yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ışkının, halk tarafından şeker, kalp, sarılık ve iştahsızlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor. Dağ muzu olarak bilinen ışkının Elazığ çevresinden geldiğini belirten satıcı Fuat Nazik, ’’Alacakaya ve Guleman çevresinden geliyor bizde burada satışını gerçekleştiriyoruz. Allah razı olsun Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları da burada satmamıza izin veriyor. Batı’da özellikle Alanya’da muz çıkar bizim burada ise muz budur. Doğu’da ışkın olarak geçer. Elazığ’a en son Tunceli’nin Ovacık ilçesinden gelir. Oranın ışkını en güzelidir. Şeker hastalığına, astım hastalığına ve bağırsak hastası olanlar bunu yediği zaman Allah’ın izniyle şifasını bulurlar. Vatandaşların çok büyük bir ilgisi var. Geçen sene ışkın olmamıştı fakat bu yıl çok fazla var. Işkın 2 ay boyunca var ondan sonra bitiyor. Daha arasan da bulamazsın. Fiyatı bu sene 150 liradan satılıyor’’ dedi.