GENEL - 13 Mart 2018 Salı 17:13

AFİDER’den Dezavantajlı Bölgelerde Eğitime Destek Projesi

A
A
A
AFİDER’den Dezavantajlı Bölgelerde Eğitime Destek Projesi

Dezavantajlı Bölgelerde Eğitime Destek Projesi kapsamında Ankara Fenerbahçeli İş Adamları ve Yöneticiler Spor Kulübü Derneği (AFİDER) tarafından Kavaklı İlkokulunda 3.

Dezavantajlı Bölgelerde Eğitime Destek Projesi kapsamında Ankara Fenerbahçeli İş Adamları ve Yöneticiler Spor Kulübü Derneği (AFİDER) tarafından Kavaklı İlkokulunda 3. kütüphane, zeka oyunları atölyesi ve ana sınıfı açıldı.


AFİDER tarafından gerçekleştirilen Dezavantajlı Bölgelerde Eğitime Destek Projesi kapsamında Ankara Kavaklı Köyü Kavaklı İlkokulunda kütüphane, zeka oyunları atölyesi ve ana sınıfı açıldı. Açılışta konuşan AFİDER Yönetim Kurulu Başkanı Engin Aygüney, ’’AFiDER olarak yaklaşık bir yıl önce göreve geldik. Bu süreç içerisinde eğitime katkı anlamında çeşitli amatör sporlara destek ve sosyal sorumlulukla ilgili yeni projelerimiz vardı. Bu kapsamda üçüncü kütüphanemizi açtık. İlk iki kütüphanede Fenerbahçe kütüphaneleri olarak başladık fakat son okulumuzda ısıtma, soğutma inşaat işlemlerinde de bazı sıkıntılar olduğunu gördük. Gülşen Koloğlu ve Anıl Koloğlu’nun da desteğiyle önce bu tadilatları gerçekleştirdik, daha sonra da kütüphane, zeka oyunları atölyesi ve ana sınıfı açılışını gerçekleştirdik’’ dedi.


Önümüzdeki günlerde de projelerin devam edeceğini belirten Aygüney, ’’Hedefimiz bu yıl içinde beş tane de daha kütüphane ve zeka oyunları atölyesi açmak. Aynı zamanda engelli sınıflarıyla ilgili de bir projemiz var. Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde önümüzdeki günlerde bunları da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.


Ankara’nın Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Zülkarneyn Avcı ise, ’’Eğitim yatırımları sadece devletimizin kendi imkanlarıyla yapacağı yatırımlar değil. Devletimiz çok büyük yatırımlar yapıyor ama halkımızın, sivil toplum örgütlerimizin ve derneklerimizin de okullarımıza eğitim noktasında yapacakları çok şeyler var. Kulüplerde sadece sportif etkinlikler değil, vatandaşa yönelik faaliyetlerin de olması gerekir. Göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.


Okullarında kütüphane ve zeka oyunları atölyesinin açılışından dolayı mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, kitapları sevdiklerini fakat okullarında daha önce böyle bir kütüphane olmadığını söyleyerek Fenerbahçe’ye teşekkür ettiler. Konuşmalardan sonra gerçekleşen kurdele kesim töreninin ardından açılan sınıflar öğrencilerle birlikte gezildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir