POLİTİKA - 27 Temmuz 2017 Perşembe 11:07

AK Parti Sözcüsü Ünal’dan Bahçeli-Davutoğlu polemiğine ilişkin açıklama

A
A
A
AK Parti Sözcüsü Ünal’dan Bahçeli-Davutoğlu polemiğine ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan polemiğe işaret ederek, “Siyasette nezaket çok önemli ve kıymetlidir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan polemiğe işaret ederek, “Siyasette nezaket çok önemli ve kıymetlidir. Tabii ki siyasetçi düşüncelerini ifade edecektir ama düşüncelerini açıklarken siyasetin nezaketi çerçevesinde bunların yapılması gerektiğini tekrardan altını çizerek ifade ettik” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinin önünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bugün parti genel merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Ünal, “Bildiğiniz üzere bugün Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın onurlandıracağı milletvekillerimizle birlikte partimizde bir toplantı gerçekleştireceğiz. Pazartesi günü kararlaştırılan ve Meclis Grup Başkanlığımızın Salı günü milletvekillerimize duyurduğu bu toplantıda Meclis’in tatile girmesiyle birlikte özellikle yaz çalışma programında milletvekillerimizin seçim bölgelerinde yapacağı çalışmalara dönük bir karşılıklı değerlendirme yapılacak. Aynı şekilde biliyorsunuz AK Parti kongre süreci de başlıyor. Yine kongre sürecine dönük milletvekillerimizin kendi seçim bölgelerindeki çalışmalara dönük bazı değerlendirmeler ve müzakereler gerçekleştirilecek. Bu çerçevede Meclisimizin önümüzdeki hafta çalışmayacak olması ve grup toplantımızın da önümüzdeki hafta yapılmayacak olması dolayısıyla bu toplantıya gerek görülmüştür” şeklinde konuştu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan polemiğin sorulması üzerine Ünal, “Bu konuda herhangi bir şekilde yeni açıklamalar yapmaya gerek yok. Çünkü Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu durum, aynı şekilde Türkiye bir taraftan 4 tane terör örgütüyle mücadele ederken bu konuda tekrar açıklama yapıp yeniden tartışma başlatmak gibi bir amacımız söz konusu değil. Dünkü yaptığımız basın açıklamasında partimizin meseleye bakış açısını, özellikle Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu pozitif gündeme dönük temennimizi de ifade ettik. Türkiye’nin içinden geçtiği bir kritik süreç var. Burada herhangi bir şekilde kişisel tartışmaların ya da geçmişe dönük birtakım açıklamaların ve geçmişte olmuş ya da olduğu düşünülen bazı hususların tekrardan konuşulmasının şu anda ne vakti ne de zamanı. Bizim tekrar tekrar söylediğimiz bir şey var, siyasette nezaket çok önemli ve kıymetlidir. Tabii ki siyasetçi düşüncelerini ifade edecektir ama düşüncelerini açıklarken siyasetin nezaketi çerçevesinde bunların yapılması gerektiğini tekrardan altını çizerek ifade ettik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."