ASAYİŞ - 17 Mayıs 2018 Perşembe 15:41

Akıncı davasında sanık avukatları yargılamaya taş koydu

A
A
A
Akıncı davasında sanık avukatları yargılamaya taş koydu

15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan dava, sanık avukatlarının engeline takıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan dava, sanık avukatlarının engeline takıldı. Savunma yapması planlanan sanık avukatlarının duruşmaya gelmemesi nedeniyle 2 gündür sanık savunması alınamıyor.


FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde yaşanan eylemlere ilişkin 473 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada Konya’dan gelen Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibinin savunmasının alınması planlanıyordu. Davanın dünkü celsesi, savunma yapacak sanıkların avukatlarının duruşmaya katılmaması nedeniyle bugüne ertelenmişti. Söz konusu sanıkların avukatları bugün de duruşmaya katılmayınca savunmalar alınamadı.


Mahkeme Başkanı Selfet Giray, iki gündür duruşmaya gelmeyen avukatlara tepki gösterdi. Giray, "Avukatları gelmeyen sanıkları bu dosyadan tefrik edeceğiz. Duruşmaya katılmayacaklar, sadece bu davanın sonucunu bekleyecekler. Bu kişiler ayrı bir zamanda diğer dosyada yargılanacaklar. O dosyada savunmaları için ne kadar süre talep ederlerse o süreyi vereceğiz" ifadelerini kullandı.


Duruşmanın bugünkü celsesini sonlandıran Giray, yarın yapılacak celsede sanıklar yönünden dosyaların tefrik edilmesi durumunu karara bağlayacaklarını bildirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir