ÇEVRE - 12 Ekim 2017 Perşembe 16:17

Altındağ’daki geri dönüşüm sepetleri beğeni topladı

A
A
A
Altındağ’daki geri dönüşüm sepetleri beğeni topladı

Geri dönüşümde her zaman özverili bir çalışma sergileyen Altındağ Belediyesinin bölgedeki parklara yerleştirdiği pet şişe görünümlü geri dönüşüm sepetleri büyük beğeni topladı.

Geri dönüşümde her zaman özverili bir çalışma sergileyen Altındağ Belediyesinin bölgedeki parklara yerleştirdiği pet şişe görünümlü geri dönüşüm sepetleri büyük beğeni topladı.


Geri dönüşüm için her geçen gün farklı yöntemlerle halkın karşısına çıkan Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yeni tasarladığı dönüşüm kutularıyla tam not aldı. Pet şişe görünümlü bir sepete benzeyen bu geri dönüşüm kutuları metal saçtan yapıldı. Sadece cam ve pet şişelerin atıldığı bu kutular ilçede 9 parka yerleştirildi. Alemdağ, Ali Ersoy-Yıldız, Aydınlıkevler, Karapürçek, Güneşevler ve Karacaören mahallelerindeki çeşitli parklara konulan bu kutular geri dönüşüme verilen önemi bir kez daha gözler önüne serdi.


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçede geniş çaplı bir temizlik seferberliği başlattıklarını yineledi. Bu seferberliğin sadece sokakları temiz tutmakla sınırlı kalmadığını belirten Tiryaki, geri dönüşüm için de büyük çaba harcadıklarını dile getirdi. Tiryaki, geri dönüşümün ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurgulayarak, vatandaşların çevre bilinci kazanması için farklı çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi. Kültür merkezlerinde ve okullarda düzenledikleri eğitim seminerlerinin bölge halkına dağıtılan çöp poşetlerinin ve ilçede belirli noktalara yerleştirilen dönüşüm kumbaralarının bunlardan bazıları olduğuna dikkat çeken Tiryaki, yeni tasarladıkları pet şişe görünümlü sepetlerin de ilgi gördüğünü ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Alevler arasından kurtarılan yavru oğlağına kavuşmuştu: “Dünyayı o an bana verselerdi umurumda olmazdı” Bolu’da dün çıkan yangında ahır, fırın evi ve 2 samanlıkta bulunan toplamda 2 bin adet saman balyası küle dönmüştü. Yeni doğan oğlağın öldüğünü sanan Hülya Deniz, alevlerin arasından kurtarılan oğlağı teslim alınca sevinç gözyaşları döktü. İHA’ya konuşan Hülya Deniz, “Dünyayı o an bana verselerdi umurumda olmazdı, oğlağı gördüm ya orda o bana yetti” dedi. Yangın, dün öğle saatlerinde Mudurnu ilçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Mustafa Denizli’ye ait samanlıkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle samanlıkta yangın başladı. Samanlıkta çıkan yangın kısa süre içerisinde büyüdü. Yangının alevleri hemen bitişiğinde bulunan ahır, fırın evi ve diğer samanlığa sıçradı. Ahırda bulunan bir traktör, 16 büyükbaş, ve 7 küçükbaş hayvan vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Gözü gibi baktığı oğlağa kavuşunca mutluluk gözyaşları döktü Yeni doğan oğlağa gözü gibi bakan Hülya Deniz, yavru oğlağın öldüğünü sandı. Vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Hülya Deniz, alevlerin arasından kurtarılan oğlağı teslim alınca sevinç gözyaşları döktü. Yangın sebebiyle, ahır, fırın evi ve 2 samanlıkta bulunan toplamda 2 bin adet saman balyası küle dönmüştü. Yangın nedeniyle mağdur olan Deniz ailesine çevre köylerden saman balya desteği geldi. Munduşlar Köyü Muhtarı Hakkı Yiğit, köyündeki vatandaşlardan topladığı 500 adet saman balyasını, aileye teslim etti. “‘Onu babaanneme götürmem lazım’ dedim” Oğlağı babaannesi Hülya Deniz’e götüren Cansu Deniz, “Birisi oğlağı getiriyordu, onu görür görmez dedim ki, ‘onu babaanneme götürmem lazım’ dedim. Aldım onu hemen kucağıma babaanneme götürdüm. Çok mutlu oldu. Baygınlık geçirirken oğlağı görünce kendine geldi. O an bende çok mutlu oldum duygulandım” diye konuştu. “Dünyayı o an bana verselerdi umurumda olmazdı” Kalbinde pil bulunan ona rağmen hayvancılığı son nefesine kadar devam ettireceğini belirten Hülya Deniz, yangın anında oğlağın kendine getiriliş anlarını İHA muhabirine anlattı. Oğlağın yaşadığını görünce çok duygulandığını belirten Hülya Deniz, “Dünyayı o an bana verselerdi umurumda olmazdı, oğlağı gördüm ya orda o bana yetti. Gerçekten torunum ağlayarak getirince duygulandım. Oğlağı görünce çok sevindim. Çocuğum gelmiş kadar sevindim. Bana, ‘hayvancılığı bırak, uğraşma’ diyorlar. Ben bunlara kıyamıyorum. Son nefesimi verene kadar hayvancılığı bırakamam” dedi. (EÖ-RFK
Çanakkale Eceabat’ta tarımının geliştirilmesi masaya yatırıldı Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde tarımın geliştirilmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Muhtesin Sevinç, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker ve öğretim üyeleri Prof. Dr. Yasemin Kavdır, Prof. Dr. Ramazan Çakmakçı, Ar. Gör. Dr. Mehmet Ali Gündoğdu ile oda başkanları, muhtarlar, kooperatif başkanlarının yanı sıra çok sayıda üretici katıldı. Eceabat tarımının geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, tarımsal üretimin arttırılması ve modernizasyonu, üretici refahının yükseltilmesi ve bölgenin tarımsal potansiyelinin iyileştirilmesi konularına ele alındı. Alanında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri, yetkililer ve üreticileri bir araya getiren çalışma, iki oturum halinde gerçekleştirildi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, bu çalışmanın Eceabat tarımının bileşenlerini bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu belirterek, bölgede üretim yapan üretici ve kooperatifleri destekleyeceklerini söyledi. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ise, Eceabat’ın tarımsal potansiyeli ve bu potansiyelin geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eceabat’ın zeytin, bağcılık, sebze ve meyvecilik gibi alanlarda öne çıkan bir bölge olduğunu kaydeden Müdür Türkarslan, bu ürünlerin geliştirilmesi için çeşitli projelerin yürütüldüğünü ifade etti. Toplantının tarımsal üretimde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında katılımcılar arasında fikir alışverişi yapılmasıyla son buldu.