GENEL - 25 Eylül 2017 Pazartesi 13:45

Altındağlı çocuklardan Kapadokya çıkarması

A
A
A
Altındağlı çocuklardan Kapadokya çıkarması

Altındağ Belediyesi, düzenlediği kültür gezilerine ara vermeden devam ediyor.

Altındağ Belediyesi, düzenlediği kültür gezilerine ara vermeden devam ediyor. Tarihi ve kültürel açıdan Türkiye’deki birçok önemli bölgeyi gezen Altındağlı çocuklar, tarih ve coğrafyayı yerinde öğreniyor. Gençlerin, bilimle, sanatla ve kültürel değerlerle iç içe olmasını isteyen Başkan Veysel Tiryaki, böylece geleceği daha sağlam temeller üzerine inşa ediyor.


Altındağ Belediyesi tarafından tam 7 yıldır düzenlenen kültür gezilerinde gençler bu yıl da Nevşehir’e gitti. Altındağ Belediyesi’ne bağlı 17 gençlik merkezinden 982 öğrenci, Kapadokya gezisinin tadını çıkardı. Altındağ Belediyesinin hiçbir ücret talep etmeden düzenlediğibu gezilerdeçocuklar için her şey düşünüldü. Altındağlı çocuklar, gençlik merkezleri önünden otobüslere binerek yola koyuldu. Merkez sorumluları gözetiminde yapılan kimlik kontrollerinin ardından kahvaltıya geçildi. Kahvaltıdan sonra Ürgüp-Göreme istikametindeki Tuz Gölü’nü görme fırsatı bulan çocuklar, bölgedekituz kristallerini yakından inceledi ve bol bol fotoğraf çektirdi.



Altındağlı çocuklar müzeleri de gezdi


Altındağlı çocuklar, keyifli bir otobüs yolculuğundan sonra Kapadokya Bölgesi’ne ulaştı. Göreme’de bulunan 4 kilometre uzunluğundaki Güvercinlik Vadisi’ne geçen çocuklar, bölgenin en büyük Peri Bacası olan Uçhisar Kalesi’ni buradan izledi. Öğlen yemeğinden sonra gezi programı Göreme Açık Hava Müzesi ile devam etti. Uzman rehberler, UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan bu müze hakkında Altındağlı çocuklara bilgi verdi



Çamurlu ama maharetli eller


Gezi sırasında el becerilerini de konuşturan çocuklar, usta çömlekçilere taş çıkardı. Altındağlı çocuklar, Avanos’ta bölgenin en ünlü çömlek ustasının yanında çömlek yapımını öğrendi. Çamurlu elleriyle çömlek yapmaya çalışan çocuklar, ilk denemeleri olmasına rağmen büyük başarı sağladı. Altındağlı çocukların yaptığı çorba kasesi ve saksı alkış topladı. Gezi, Peri Bacalarının en net şekilde görüldüğü Paşabağları ile sürdü. Son durak Dervent oldu. Burada figür halindeki Peri Bacalarını gören çocuklar, Ürgüp-Göreme kültür gezisinden oldukça memnun kaldı. Altındağlı çocuklar, gezi sonrası Ankara’da ailelerine tek tek teslim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Van Hotel, İranlı acente temsilcilerini ağırladı Elite World Van Hotel, İran’ın farklı şehirlerinde hizmet veren acente temsilcileri ile tur operatörlerini ağırladı. Elite World Van Hotel, seyahat acenteleri tarafından düzenlenen info çerçevesinde Van’a gelen İranlı acente temsilcilerini ağırladı. İranlı acente temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ve Satış Direktörü Salih Çiftçi, otel hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Turizmin çok geniş yelpazeye sahip bir sektör olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Bu manada turizmde yapılan her çalışma şehrin bütününe yansıyor. Bizlerde bu bilinçle özelde ilimizin, genelde ise ülkemizin ekonomisine katkı sunmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu manada düzenlenen bu infoyu çok önemli ve anlamlı buluyoruz. İnşallah bu ve buna benzer infolarla ilimizi turizm alanında hak ettiği yere getireceğiz. Ben bu duygularla bu infonun ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Seyahat acenteleri sahipleri ise ise amaçlarının geçtiğimiz günlerde seçim nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası İranlı turistlerin duyduğu kaygıyı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, “Van, seçim sürecinde iki gün istenmeyen olaylarla karşı karşıya kaldı. Çok şükür sona erdi ve şehrimiz yine eski huzur ve güven ortamına kavuştu. Bizlerde bu manada kaygılanan İranlı misafirlerimize bu güven ve huzur ortamını tekrar yaşatmak için bu infoyu düzenledik. İlimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İranlı acente yetkilileri de, böyle güzel bir organizasyonla Van’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.