GENEL - 11 Haziran 2018 Pazartesi 11:37

Ankara Büyükşehir’den mezarlıklara bayram düzenlemesi

A
A
A
Ankara Büyükşehir’den mezarlıklara bayram düzenlemesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda artacak ziyaretçi sayısını dikkate alarak, Ankara’daki mezarlıklarda bazı düzenlemeler yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda artacak ziyaretçi sayısını dikkate alarak, Ankara’daki mezarlıklarda bazı düzenlemeler yaptı.


Arife günü ve 3 günlük Ramazan Bayramı süresince mezarlıklarda yaşanacak araç trafik yoğunluğu dikkate alınarak, giriş ve çıkışlar için özel düzenlemeler getirildi. Karşıyaka Mezarlığı’nı özel araçlarıyla ziyaret edecek vatandaşlar için Arife gününden başlayarak bayram süresince devam edecek bir trafik düzenlemesi yapıldı. Vatandaşların düzenli ve rahat bir mezarlık ziyareti gerçekleştirebilmeleri için 1, 2, 3 ve 4. kapılar araç trafiğine kapatıldı. Araçlarıyla mezarlığı ziyaret edecek olan vatandaşlar sadece 5, 6, 7 ve 8. kapılardan giriş-çıkış yapabilecek. Karşıyaka Mezarlığı’nda 2. kapıyı ise engelli belgesi olan araç sürücüleri kullanabilecek.



Ring seferleri takviye edilecek


Büyükşehir Belediyesi, özellikle Başkent’te defin işlemlerinin yükünü taşıyan Karşıyaka Mezarlığı’nın genişliği ve defin alanları arasındaki uzaklığı dikkate alarak, özel araçları olmadan yaya olarak mezar ziyaretinde bulunacak vatandaşlar için de ring seferleri koydu. Normal günlerde ring yapan Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne ait 2 midibüs sayısı Ramazan Bayramı için 4’e çıkarılacak. Karşıyaka Mezarlığı’nda 4 EGO otobüsü de ek olarak ring seferleri düzenleyecek. Ortaköy Mezarlığı’nda 2 EGO Otobüsü, Sincan Çimşit Mezarlığı’nda da 2 EGO Otobüsü Arife gününden başlayarak bayram süresince vatandaşları ziyaret etmek istedikleri mezar alanına taşıyacak.



Mezarlıklar temizlendi


Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, günlük ve haftalık olarak sürekli temizlenen mezarlıklarda Bayram öncesi kapsamlı bir temizlik gerçekleştirdi. Temizlik ekipleri, Cebeci Asri, Karşıyaka, Mamak Ortaköy, Sincan Çimşit ve Gölbaşı Mezarlıklarında bayram temizliği yaptı. Türkiye’nin en büyük mezarlığı olan Karşıyaka Mezarlığı’nda idari bina ve caminin bulunduğu alandan temizliğe başlayan ekipler, mezarlık içindeki ana yolları da araçlarla süpürdü. Geniş bir alana sahip Karşıyaka Mezarlığı’nda ara yollar ve kabristan çevresini de temizleyen ekipler, Karşıyaka Mezarlığı’nı bayram öncesi ve sonrası ziyaretlere hazır hale getirdi.



MEBİS yol gösteriyor


Başkent’teki mezarlıklarda bulunan “Mezarlık Bilgisayar Sistemi- MEBİS” vatandaşlara aradığı mezarı bulmasında kılavuzluk sağlıyor. Karşıyaka, Cebeci Asri, Ortaköy ve Sincan Çimşit Mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerine yerleştirilen kiosklar sayesinde vatandaşlar, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı alarak kolaylıkla bulabiliyor.



Bilgilere internetten de ulaşılıyor


Ankara Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçilerin önceden yakınlarının mezarlarını daha kolay ve çabuk bulabilmeleri için Mezarlık Bilgi Sistemi’ni, internet ortamına da taşıdı. Başkent’tin geçmişten günümüze defin işlemlerinin yapıldığı mezarlıkların ada ve parsel numaralarını içeren mezarlık bilgisine ise internetten de ulaşılabiliyor.



Mezarlıklarda eşgüdümlü güvenlik


Ankara’da Büyükşehir Belediyesi, mezarlıkların güvenliğinden de sorumlu. Ramazan Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içinde kabir ziyaretleri yapmaları için Karşıyaka, Cebeci Asri, Ortaköy, Sincan Çimşit Mezarlıklarında güvenlik önlemleri artırılırken, mezarlık içerisinde ve çevresinde görevlendirilecek olan ANFA Özel Güvenlik ekipleri de Emniyet ve Zabıta ekipleri ile eşgüdümlü çalışacak. Nöbetçi güvenlik ve temizlik ekiplerinin hazır bulunacağı mezarlıklarda bayram süresince hoparlörlerden 08.00-17.00 saatleri arasında Kuran-ı Kerim de okutulacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Piyasa değeri 1 milyon 850 lira gümrük kaçacağı ürün ele geçirildi: 8 gözaltı Konya’da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonlar çerçevesinde piyasa değeri 1 milyon 850 lira olduğu belirlenen gümrük kaçağı ürün ve haksız kazanç ile elde edilen 176 bin 245 lira paraya el konuldu. Kaçakçılık olayı ile ilgili 8 şüpheli, tefecilik olayı ile ilgili 2 şüpheli ve aranması bulunan 3 şüpheli ile birlikte 13 şüpheli gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya merkezde bulunan bazı iş yeri, ikamet ve araçlara operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonlarda 7 bin 360 paket gümrük kaçağı sigara, 233 bin adet boş makaron, 481 adet elektronik sigara likiti, 31 adet cep telefonu, 242 adet elektronik sigara, 521 adet elektronik sigara yedek parçası, 130 adet TAPDK bandrolü, 100 kilogram tütün, 1 adet sigara dolum makinesi ele geçirildi. 8 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin 1 milyon 850 bin lira olduğu belirlendi. Tefecilik yaptığı belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı KOM ekipleri tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettiği belirlenen 2 şüphelinin iş yerlerine operasyon düzenledi. İş yerlerinde tefecilikten elde edildiği değerlendirilen 176 bin 245 TL nakit, tefecilik suçunda kullanıldığı belirlenen 1 adet pos cihazı ve 30 adet kredi kartı ele geçirildi. 2 şüpheli gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldı. Aranan 3 şahıs yakalandı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin hakkında yakalama kararı olan şahıslara yönelik yürüttüğü çalışmalarda "Vergi Usul Kanunu’na muhalefet" suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olan Ü.Ş. ve aynı suçtan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.S. ile "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası olan A.B. yakalanarak cezaevine teslim edildi.