EKONOMİ - 08 Mart 2018 Perşembe 13:27

ATO Başkanı Baran’dan Moody’s’in kararına tepki

A
A
A
ATO Başkanı Baran’dan Moody’s’in kararına tepki

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürme kararına tepki göstererek, “Türkiye’nin kararlı yürüyüşünü notla durdurmaya çalışıyorlar” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürme kararına tepki göstererek, “Türkiye’nin kararlı yürüyüşünü notla durdurmaya çalışıyorlar” dedi. Baran, not düşürme kararının ekonomik gerekçelerden yoksun siyasi bir karar olduğunu belirtti.


Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu Ba1’den Ba2’ye düşürdüğünü, kredi notu görünümünü ise negatiften durağana çevirdiğini belirterek, kararın Türkiye ekonomisinin gerçekleriyle uyuşmadığını ifade etti. Moody’s’in bir takvim açıklamadığı halde beklenmedik bir anda not düşürme kararını yayınladığını kaydeden Baran, kararın döviz kurları ve piyasa üzerinde etkisinin olmayacağını dile getirdi. “Kararın siyasi olduğu çok açık” diyen Baran, Türkiye’nin son dönemde Afrin’de terör örgütlerine ve onları maşa olarak kullanan güçlere karşı verdiği mücadele ile “dünyanın beşten büyük” olduğunu gösterdiğini ifade etti. Türkiye’nin coğrafyasındaki sancılara rağmen yatırımcı çektiğini ve yatırım yapılabilir ülke statüsünü koruduğunu belirten Baran, “Hükümetimiz ekonomimizi canlı tutmak için gerekli tedbirleri alıyor ve bu tedbirlerin sonuçları rakamlara yansıyor. 2017 yılını yüzde 7 gibi bir ortalama büyümeyle bitirmeyi bekliyoruz. Dünyanın büyüme sancıları yaşadığı dönemde böyle bir rakamı yakalamak her ülkenin başarabileceği bir durum değil” dedi.


Baran, Moody’s’in kararının reel sektörün moralini bozamayacağına da dikkat çekerek, “Biz iş alemi olarak Türkiye’nin büyüme ve gelişmesini sürdürmesi için elimizden gelen katkıyı yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.