EĞİTİM - 31 Mayıs 2018 Perşembe 10:03

ATÜSEM 1,5 yılda 590 kişiye sertifika verdi

A
A
A
ATÜSEM 1,5 yılda 590 kişiye sertifika verdi

Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ATÜSEM) Müdürü Ömer Kayasaroğlu, ’’2017’den itibaren 15 farklı branşta 26 dönem eğitim planladık.

Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ATÜSEM) Müdürü Ömer Kayasaroğlu, ’’2017’den itibaren 15 farklı branşta 26 dönem eğitim planladık. Yaklaşık 1,5 yıllık sürede 590 kişiye sertifika verdik’’ dedi.


Eğitim merkezi ile ilgili bilgiler veren ATÜSEM Müdürü Ömer Kayasaroğlu, ’’ATÜSEM üniversitemizden yaklaşık 10 yıl sonra 2006 yılında kuruldu. ATÜSEM’in temel amacı üniversitemizin akademik veya projeler dışındaki eğitimlerin tasarlanması, planlanması, organize edilmesi ve belirli kalite standartları çerçevesinde sertifika sahibi kişilere ulaşmasını hedeflemektedir’’ ifadelerini kullandı.


Sertifika programları, mesleki gelişim eğitimleri, kişisel gelişim eğitimleri, online eğitimler ve kurumsal eğitimler verdiklerini ifade eden Kayasaroğlu, “Sertifika programlarından bahsedersek 45 saat ve üzerindeki akademik ve sektörden gelen eğitimcilerle verdiğimiz programları sertifika programları olarak adlandırıyoruz. Bu programlarda belirli bir ölçme değerlendirme olduğu, kişilerin eğitim sonunda başarılı ya da başarısız olarak neticelendirildiği, eğitim çıktısı olarak da mesleklerinde katma değer oluşturduğu programları sertifika programları olarak adlandırıyoruz. Bunun dışında daha kısa süreli olarak verdiğimiz eğitimlerimizi de mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri olarak kategorize ediyoruz. Kişilerin bireysel olarak niteliklerini arttırırken kariyerlerine de ufak bir katma değer oluşturan eğitimlerdir. Bunlar genellikle 6 ile 18 veya 24 saat arasında değişen eğitimlerdir. Bu eğitimlerde diğerlerinden farklı olarak belirli ölçme ve değerlendirme çok fazla olmaz. Kişilere en büyük kazanımı belirli bir katma değer oluşturmasıdır. Bunların yanında online eğitimlerimiz var. Önümüzdeki sene bununla ilgili olarak üniversitemizin uzaktan eğitim koordinatörlüğüyle planladığımız eğitimler. Bunları daha çok içinde insan faktörünün olmadığı eğitimler olarak açmayı düşünüyoruz. Günümüzde artık özellikle psikoloji ve sosyolojik alanlarda uzaktan eğitim modeliyle eğitimler verilmekte ve bu açıkçası gerek bizce, gerekse eğitmenlerimizce çok uygun görülmemekte. Bu eğitimlerin içinde insan faktörü olduğu için birebir etkileşimle interaktif eğitim olması gerekiyor. Bunun dışındaki eğitimlerden birkaç tanesini online eğitim olarak vermeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak kamu veya özel sektörden gelen eğitim taleplerini karşılıyoruz” diye konuştu.


ATÜSEM’in eğitim kadrolarının nasıl oluştuğundan bahseden Kayasaroğlu, ’’Daha önce yalnızca üniversitemizin akademisyenlerinden oluşan eğitmen kadrosuyla eğitimleri verirken daha sonra gelişen dünyayı da göz önünde bulundurarak üniversitemizin akademisyenlerine ilave olarak sektörde bulunan profesyonelleri de eğitim kadromuza dahil ettik. Bunları yaparken belirli kriterlerimiz var. Akademisyenlerimizi seçerken en az doktora seviyesinde ve alanında en az 5 yıllık bir yetkinlik olmasını prensip olarak belirliyoruz. Sektördeki eğitmenlerin de ulusal veya uluslararası çaptaki firmalarda en az 10 yıllık yöneticilik veya eğitim tecrübesi bulunması gerekiyor’’ şeklinde konuştu.


Kayasaroğlu, eğitimde kaliteyi iki parametrede ele aldıklarını ifade ederek, “Birincisi, eğitmenlerimizin niteliğinin yüksek olması. İkincisi de katılımcıların memnuniyetlerinin yüksek olması. Katılımcıların memnuniyetlerini şu şekilde baz alıyoruz, 2017’den itibaren açtığımız eğitimlerde yaklaşık 26 dönem eğitim planladık. Bunların her birinde katılımcılara memnuniyet anketleri düzenledik. Bu anketlerin sonucunda da gerek ortalama yönden, gerek idari yönden gerekse teknik eğitsel yönden 10 üzerinden 8.6 gibi bir puan marjımız var. Dolayısıyla verdiğimiz eğitimlerde en büyük hedeflerimizden birisi de genel memnuniyet ortalamasının bu marjın altında kalmaması’’ değerlendirmesini yaptı.


Kayasaroğlu, konum olarak avantajlı olduklarını ve çok tercih edilmelerinin nedenlerinden birisinin de bu olduğunu düşündüğünü kaydetti.



’’Yaklaşık 1,5 yıllık sürede 590 kişiye sertifika verdik’’


Tamamlanan ve devam eden eğitim faaliyetleriyle ilgili konuşan Kayasaroğlu, ’’Sürekli eğitim merkezimiz 2006’da kuruldu fakat Atılım’ı 2017’den itibaren yaptık. 2016’da üç dönem arabuluculuk eğitimi planlamıştık, bir de üniversitemizin hazırlık sınıfı öğrencilerine İngilizce atlatma programları düzenlenmişti. 2017’den itibarense 15 farklı branşta 26 dönem eğitim planladık. Yaklaşık 1,5 yıllık sürede 590 kişiye sertifika verdik. Bu eğitimler genel olarak hukukçular için arabuluculuk eğitimleri vardı, psikologlar ve sosyologlar için aile danışmanlığı ve pozitif psikoterapi eğitimleri planladık. Bunun dışında iş sağlığı güvenliği uzmanları için yüksekte çalışma eğitici eğitimiyle birlikte yangın eğitici eğitimleri planladık’’ dedi.


Eğitim programlarından bahseden Kayasaroğlu, şu anda devam eden iki eğitimlerinin olduğunu kaydederek, ’’Birincisi pozitif psikoterapi. Yaklaşık 200 saatlik bir program. Bunun dışında aile danışmanlığı eğitimimiz var, ikinci dönemi devam ediyor. Önümüzdeki ay o da tamamlanacak. 2018-2019 yılı eğitim faaliyetlerinde de bir farklılık oluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki sezonda üniversitemiz Adalet Bakanlığı tarafından hukukçular için bazı eğitimlerde yetkilendirilmiştir. Uzlaştırmacı eğitimi, arabuluculuk eğitimi ve bilirkişilik eğitimleri olarak. Bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz. İlave olarak pozitif psikoterapi, aile danışmanlığı, masal terapisi, oyun terapisi gibi sosyoloji, psikoloji veya PDR mezunları için yeni programlar açmayı tasarlıyoruz. Bir farklılık söz konusu olacaksa eğer bu sene bizim yeni pilotaj bölümümüz açıldı. Onlarla beraber Türkiye’de ilk kez bir üniversite tarafından açılacak bir programı başlatmayı düşünüyoruz. Bu da uçuş korkusunu yenme. Uçuş korkusu ve fobisi olan kişilerle ilgili bir program bu. Pilotaj bölümü hocalarımızla beraber teorik eğitim, psikolog desteği ve sonunda da direkt uçuşun gerçekleştirilmesi şeklinde bir program düşünüyoruz. Eylül Ekim aylarından itibaren faaliyete geçireceğiz. Bunun dışında online eğitimleri faaliyete geçireceğiz’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de görüşmesi hakkında “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesi hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akbaşoğlu görüşme ile ilgili, “Bu konuyla ilgi tabi ki daha önceden de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu sene inşallah yerine gelmiş olacak. Karşılıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Bugüne ilişkin bir resepsiyon. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104’üncü yaşında hep beraber burada güzel bir ambiyans oluşturduk. Bütün milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın resepsiyona teşrifleri ile hep beraber, bütün milletvekilleri ve davetliler ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldiler. Daha sonra da içerideki odada değerli siyasi partilerimizin genel başkanları ve temsilcileri ile görüştü. İçeride milletvekillerimiz, CHP Genel Başkanı, Hüda-Par Genel Başkanı, DSP Genel Başkanı AK Parti Grup Başkanı, Meclis Başkanvekillerimiz ve Meclis Başkanımız tabi ki, MHP Grup Başkanvekili vardı. Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” şeklinde konuştu.
Çorum Trafik kazası, 4 yaşındaki Zeynep’i ailesinden ayırdı Çorum’un Alaca ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 çocuk hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Kaza, Çorum-Yozgat karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yozgat istikametinden Çorum’a seyir halinde olan Mustafa Fansa (51) yönetimindeki 31 U 3003 plakalı otomobil ile Muhammed Y. idaresindeki 19 ACH 630 plakalı otomobil Boğaziçi köyü kavşağında çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Fansa yönetimindeki otomobil yol kenarında bulunan tarlaya uçtu. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü Mustafa Fansa ve araçta bulunan Muhammed Emin Fansa (17), Emine Fansa (42), Yunus Emre Fansa (10) ve Zeynep Fansa (4) yaralandı. Yaralılardan 4 yaşındaki Zeynep, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Emine Fansa, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kazanın ardından Muhammed Y., araçla olay yerinden kaçtı. Bölgedeki kameraları inceleyen polis ekipleri kaçan sürücüyü Yıldızhan Mahallesi Edebali Sokak’ta terk edilmiş halde buldu. Yaptıkları çalışmalar sonucu Muhammed Y.’ye ulaşan polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Depremzede olduğu öğrenilen Fansa ailesinin Çorum’da görev yaptığı öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Ankara Emre Belözoğlu: “Sosyal medya lağım çukuru” MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, “Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum” dedi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, konuk ettiği Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, bütün futbolcuları ile gurur duyduğunu belirterek, “Bugün Beşiktaş’a net bir üstünlük kuran oyuncu grubum vardı. İnşallah finale çıkan takım oluruz. Bu takımın çok daha iyi yerleri hak ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Üzgün olduğu tarafları açıklayan Belözoğlu, sezon genelini değerlendirerek, “Skorlar gelmedi. Çok fazla beraberlik var. Ama yine de oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. "Bu takımın ligde sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum" Sarı-lacivertlilerin teknik patronu, skor üretemediklerinden dolayı üzgün olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Lige hemen döneceğiz. Ligde de kendimizi sağlam pozisyona alacak skorlara ihtiyacımız var. Bu takımın sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Taraftarlarımıza, oyuncularıma teşekkür ederim. Skor gelmedi ama oyun anlamında çok yüksek bir dominasyon vardı.” "İnşallah Morutan’ın büyük bir sakatlığı yoktur" Maçta sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Morutan ile ilgili konuşan Belözoğlu, "İnşallah Morutan’ın büyük bir sakatlığı yoktur. Tendonda bir kopma varsa o zaman altı ayı bulur. Ümit ediyorum öyle bir haber almayız. Böyle bir şey inşallah yaşamaz. Ama yaşarsa da çok iyi dönebilecek karaktere sahip bir oyuncu" dedi. “Sosyal medya lağım çukuru” Bir basın mensubunun, ‘MKE Ankaragücü futbolcularının sosyal medyada eleştirildiğini’ söylemesi üzerine, Belözoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum sosyal medyanın. Alex bugün elinden geleni yapmaya çalıştı. Ben bir oyuncu transfer ederken, ondan bir performans bekleyerek ediyorum. Bugün performansında eleştirilecek bir şey bulamıyorum. Benim adıma sosyal medyanın hiçbir karşılığı yok. Bizim ailemize küfür edecekler, biz şikayetçi olduğumuzda bize yalvaracaklar yok öyle bir dünya. Bu ülkede, bu düzelmedikten sonra benim oyuncum ve ben mücadele etmek zorundayız. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”