POLİTİKA - 19 Mart 2018 Pazartesi 13:15

Bakan Kurtulmuş: "2018’i Hasan Celal Güzel yılı ilan edeceğiz"

A
A
A
Bakan Kurtulmuş: "2018’i Hasan Celal Güzel yılı ilan edeceğiz"

Vefat eden eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Allah rahmet eylesin.

Vefat eden eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Allah rahmet eylesin. Biz de bundan sonra her yılı bir kültür ve sanat adamıyla ilgili bir yıl olarak ilan edecek, çeşitli etkinlikler yapacağız. 2018 yılını Hasan Celal Güzel yılı ilan edeceğiz" şeklinde konuştu.


Denizli’de fizik tedavi amaçlı gittiği bir termal otelde rahatsızlan eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, ilk müdahalenin ardından dün Ankara’ya sevk edildi. Akciğer enfeksiyonu ve bağırsak problemi tanısıyla Güven Hastanesi’nde tedavi altına alınan Güzel 73 yaşında hayatını kaybetti.


Hastaneye taziye ziyaretine gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Hepimizin, milletimizin başı sağolsun. Türkiye’nin yetiştirdiği çok değerli bir insan. Bürokraside çok değerli işler yapmış biri. Kendisine rahmet diliyoruz, yakınlarının açısını paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.


Ailenin yanına gelerek taziye ziyaretinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da, Güzel’in sadece siyaset için değil Türkiye için çok önemli bir kayıp olduğunu dile getirerek, "Hasan Celal Güzel ülkemizin nadide evlatlarından birisiydi. Milletin dertleriyle dertlenen büyük bir dava adamıydı. Bizim uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Kendisini kaybetmiş olmaktan dolayı büyük bir üzüntü duyuyoruz. Milletimizin her ferdi onu özellikle 28 Şubat dönemindeki dik duruşuyla hatırlayacaktır. Çoğu insanın kaçacak delik aradığı bir ortamda, Hasan Celal Güzel büyük bir fedakarlıkla ortaya çıkarak millete zulüm edilmesine mani olmaya çalıştı. O baskıcı zorbalara karşı sonuna kadar direndi. Darbelere karşı duruşuyla bilinen yönüyle halkımız tarafından ’Tank Hasan’ diye isimlendirildi. Aynı şekilde 15 Temmuz sonrasında FETÖ eşkıyalarına karşı gösterdiği tavırla hepimizin yüreklerinde unutulmaz bir yer inşa etti. Allah rahmet eylesin. Biz de bundan sonra her yılı bir kültür ve sanat adamıyla ilgili bir yıl olarak ilan edecek, çeşitli etkinlikler yapacağız. 2018 yılını Hasan Celal Güzel yılı ilan edeceğiz" şeklinde konuştu.


Taziye ziyaretine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da katıldı.


Hasan Celal güzel için yarın Meclis’te devlet töreni düzenlenecek. Güzel, Hacı Bayram Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda defnedilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."