POLİTİKA - 08 Aralık 2017 Cuma 10:19

Bakan Osman Aşkın Bak, işitme engelli olimpiyat şampiyonu sporcuları kabul etti

A
A
A
Bakan Osman Aşkın Bak, işitme engelli olimpiyat şampiyonu sporcuları kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Temmuz ayında Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazanan sporcular ile federasyon yönetimini kabul etti.


Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda (Deaflympics 2017) altın madalya kazanan milli sporcuları kabul etti. Kabulde bir konuşma yapan Bakan Bak, Ankara’da gerçekleştirilen tören ile bir günlük temsili askerlik yapan işitme engelli milli sporcuların kendilerini gururlandırdığını dile getirdi. Bir günlük askerlik yapan işitme engelli milli sporculara ülkemizi koruyan askerlerimize gösterdikleri destekten dolayı teşekkür eden Bak, “Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Askerlik her Türk vatandaşı için onurlu bir görev. Bugün sizler de bu ortamı yaşadınız ve yaşattınız” diye konuştu.


“Milletimize yaşattığınız güzellikler için sizlere minnettarız”


Bakanlık görevini devraldığı Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere Deaflympics 2017’de emeği geçen herkese teşekkür eden Bak, “Antrenörlerimize, teknik direktörlerimize, hakemlerimize ve gönüllülere teşekkür ediyoruz. Bizlere, milletimize yaşattığınız güzellikler için sizlere minnettarız. Türkiye, burada çok başarılı bir organizasyon yaparak ülkemizin organizasyon düzenleme kabiliyetini ve engelli sporcularımıza yönelik yaptığı yatırımlarını dünyaya göstermiş oldu” dedi.


“Cumhurbaşkanımız spora büyük destek veriyor”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Türk sporuna verdiği desteğin önemine değinen Bak, sözlerini şöyle tamamladı:


”Ben de uzun yıllar boyunca sporun içerisinde gerek yönetici gerek federasyon başkanı olarak yer almış bir ağabeyiniz ve kardeşinizim. Sizlerle gurur duyuyoruz. Müsabakaları izledik ve büyük heyecan duyduk, ülkemizi gururlandırdınız. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte yaptığınız organizasyon bizleri ayrıca mutlu etti. Başarılarınızın devamını bekliyoruz. Ülkemizin bayrağını dalgalandırmak için hep beraber çalışacağız. Askeri üniformalar sizlere çok yakışmış. Bütün platformlarda bizleri gururlandırdığınız için sizlere minnettarız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultanbeyli’de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada Sultanbeyli’de annesiyle birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Feci kaza ise bir bir iş yerinin güvenlik kameralarına anbean yansırken, metrelerce havalanan kız çocuğu yere çakıldı. Kaza, akşam saatlerinde Sultanbeyli’de Battalgazi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre cadde üzerinde annesi ve kardeşiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki A. M. Ş.’ye cadde üzerinde otomobil çarptı. Çarpmanın etkisile minik kız çocuğu metrelerce havalanarak yere çakıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirerek hastaneye kaldırırken, sürücü kaçtı. Çalışma başlatan polis ekipleri, sürücü G.D.’yi gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. “Yetkililerin önlem alması lazım” Kazayla ilgili konuşan mahalle sakini Muhammed Yavuz, “Biz de bu mahallede yaşıyoruz, kazayı duyar duymaz büyük bir üzüntü duyduk. İşlek cadde, çoluk çocuk annesinden kaçıyor. Böyle kötü bir durumla karşılaşıyoruz. Benim de kız çocuğum var. Çocuğun durumu ağır, inşallah iyileşir. Buna bir ’dur’ demek lazım. Her gün haberlerde görüyoruz. Caddeye bir kasis mi olur, hız engelleyici mi olur ya da trafik lambası mı olur... Yetkililerin buna bir ’dur’ demesi lazım.” diye konuştu.
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.