POLİTİKA - 22 Mart 2017 Çarşamba 14:57

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “Bütün korkuları güçlü ve büyük bir Türkiye”

A
A
A
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: “Bütün korkuları güçlü ve büyük bir Türkiye”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Dünya beşten büyüktür dedikçe birileri rahatsız oluyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Dünya beşten büyüktür dedikçe birileri rahatsız oluyor. Türkiye’nin bakanlarını, milletvekillerini ‘evet’ propagandası yaparlar diye korkuyla Avrupa’ya sokmuyorlar. Ama Türkiye düşmanlarını, PKK ve yandaşlarının, FETÖ ve yandaşlarının fellik fellik ve açıktan ‘hayır’ propagandası yapmasına müsaade ediyorlar” dedi.


Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığınca düzenlenen “Büyüklerimize Hürmet Kararımız Evet” programına katıldı. AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada Kurtulmuş, salonda bulunan vatandaşlara geçmişteki askeri darbelerden örnekler vererek, “Yassı Ada mahkemelerinin radyolardan verilen o yayınlarını bu salonda dinlemiş olan çok sayıda insan vardır. O, Yassı Ada mahkemesinin zalim, despot savcısının rahmeti şehit Menderes’e sorular sorarken Menderes’in o nezaketli üslubuyla ’Hatırlamıyorum beyefendi’ cevaplarıyla bu salonda bulunanların da ağladığı olmuştur. 12 Eylül’ün karanlık dönemini, 12 Mart’ın karanlık günleri, 28 Şubat’ın koyu karanlık günlerini ve ayrıca 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünü hep birlikte yaşadık” ifadelerini kullandı.



“Bu millet çok kahır çekmiş bir millettir”


15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışan darbe girişimine de değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:


“Kökü dışarıda olan bir ihanet çetesinin bu milletin çocuklarına karşı göklerden milletin uçaklarıyla, helikopterleriyle ölüm kustuklarına şahit olduk. Tanklarıyla, tüfekleriyle milletin çocuklarını nasıl şehit ettiklerini, nasıl gazi ettiklerini hep beraber gördük. İşte dün televizyonlarınızda izlediniz. Bu eşkıya çetesinin asker üniforması içerisindeki adamları Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensuplarını, Kara Kuvvetler Komutanı’nı, Genel Kurmay İkinci Başkanı’nın üstlerine atmaca gibi atlayarak derdest ettiklerini, mani olmaya çalışan yüzbaşını da nasıl vurduklarını hep beraber gördük. Bu millet çok kahır çekmiş bir millettir. Ama artık yeter. Köprünün altından çok sular aktı. Artık bu memlekette hiç kimse ne darbe yapacak ne de bu milletin önünü kesecek. Darbe yapmayı aklının ucundan bile geçiremeyecek. Söz de karar da milletindir. Şimdi bu geçmiş dönemleri Allah’ın izni ile geride bırakıyoruz.”



“Bütün korkuları güçlü ve büyük bir Türkiye’nin olmasıdır”


“Dünya beşten büyüktür dedikçe birileri rahatsız oluyor” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, “Türkiye’nin bakanlarını, milletvekillerini ‘evet’ propagandası yaparlar diye korkuyla Avrupa’ya sokmuyorlar. Ama Türkiye düşmanlarını, PKK ve yandaşlarının, FETÖ ve yandaşlarının fellik fellik ve açıktan ‘hayır’ propagandası yapmasına müsaade ediyorlar. Mitingler yaptırıyorlar. Polis gözetiminde polis korumasında gösteriler yaptırıyorlar. Bütün korkuları güçlü ve büyük bir Türkiye’nin olmasıdır” açıklamasını yaptı.



“Kıskanıyorlar, çekemiyorlar”


Kurtulmuş, bazı İsviçre ve Alman gazetelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik attığı manşetleri eleştirerek, “ Adam diyor ki; ‘Sayın Erdoğan ve bakanlar buraya gelmesin.’ Öteki diyor ki; ‘Erdoğan ve arkadaşlarının Avrupa’da propaganda yapmasına müsaade vermeyeceğiz.’ Öteki, koskoca gazete utanmadan İsviçre’nin Blick gazetesi birinci sayfasına Erdoğan’ın resmini basıyor, kocamanda bir manşet atıyor; ’Erdoğan diktatörlüğüne son vermek için hayır de.’ Bu manşeti de Türkçe atıyor. Allah’a çok şükür Türkçe öğrenmeye de başladılar. Daha da öğrenecekler. Bild gazetesi koskoca Almanların gazetesi diyor ki; ’Erdoğan ve Türk siyasetçiler Avrupa’ya girmesin.’ Kıskanıyorlar, çekemiyorlar. Bir de bakıyorlar ki, hayır cephesi biraz zayıf kaldı, onlara açıktan destek olmaya gayret ediyorlar. Ne yaparlarsa boş. Bu millet Allah’ın izniyle 16 Nisan’da ‘evet, evet, evet’ diyerek güçlü Türkiye’nin yolunu açacak” ifadelerini kullandı.



“Parlamenter sistem miladını doldurmuştur”


“Büyüklerimize Hürmet Kararımız Evet” programın hazırlanmasında katkıları olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise şu değerlendirmeyi yaptı:


“İnşallah nasip olursa güçlü bir Türkiye için, büyüklerimizin bize bıraktığı emanete daha iyi sahip çıkabilmek için 16 Nisan’da sizlerle birlikte kararımız ‘evet’ diyeceğiz. Parlamenter sistemin ülkemiz için mutlaka önemli kazanımları olmuştur ama biliyoruz ki artık parlamenter sistem miladını doldurmuştur. Miladını dolduran bu hükümet sisteminin inşallah 16 Nisan’da yeni ‘cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ ile buluşmasına siz büyüklerimizin tutacağı ışıkla hep birlikte ‘evet’ diyeceğiz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir