POLİTİKA - 21 Mart 2017 Salı 20:49

Başbakan Yıldırım’dan “Dünya Down Sendromu Günü” mesajı

A
A
A
Başbakan Yıldırım’dan “Dünya Down Sendromu Günü” mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, “Down sendromu, bir hastalığı değil, bir farklılığı ifade etmektedir.

Başbakan Binali Yıldırım, “Down sendromu, bir hastalığı değil, bir farklılığı ifade etmektedir. Bu farklılığın bilincinde olmak, hepimizi yakından ilgilendiren bir sosyal meseledir” dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, “Dünya Down Sendromu Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. Tüm Down sendromlu çocukları ve ailelerini selamlayan Yıldırım, “Down sendromu, bir hastalığı değil, bir farklılığı ifade etmektedir. Bu farklılığın bilincinde olmak, hepimizi yakından ilgilendiren bir sosyal meseledir. Bu çocuklarımızın düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışarak sosyal hayatta yer edinebilmeleri, bizim sosyal sorumluluklarımızı yerine getirebilmemizle mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.



“Down sendromlu kardeşlerimizin de her türlü ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, hükümetimizin önceliklerindendir”


Down sendromlu insanların hayatın her alanında varlık göstermesinin toplumsal zenginliği ve insani değerleri arttıracağını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:


“Özel eğitime ihtiyaç duyan bütün vatandaşlarımız gibi Down sendromlu kardeşlerimizin de her türlü ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, hükümetimizin önceliklerindendir. Bizim siyasetimizin temelinde insana hizmet düşüncesi vardır. İnsana hizmet düşüncesiyle yürütülen kampanya ve projeleri yürekten destekliyor, herkesi en üst düzeyde sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Down sendromlu kardeşlerimiz ve aileleri başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza en içten sevgilerimi sunuyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."