POLİTİKA - 20 Eylül 2017 Çarşamba 17:20

Başbakan Yıldırım’dan Roş Aşana Bayramı mesajı

A
A
A
Başbakan Yıldırım’dan Roş Aşana Bayramı mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkemizin gelişmesine her alanda büyük katkılarda bulunan Musevi vatandaşlarımızın Roş Aşana Bayramı’nı kutluyor, tüm Musevi cemaatine bereketli bir yeni yıl temenni ediyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkemizin gelişmesine her alanda büyük katkılarda bulunan Musevi vatandaşlarımızın Roş Aşana Bayramı’nı kutluyor, tüm Musevi cemaatine bereketli bir yeni yıl temenni ediyorum" dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, Roş Aşana Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Hoşgörü ve medeniyetin beşiği olan bu topraklarda yüzyıllardır birlikte yaşadığımız, ülkemizin gelişmesine her alanda büyük katkılarda bulunan Musevi vatandaşlarımızın Roş Aşana Bayramı’nı kutluyor, tüm Musevi cemaatine bereketli bir yeni yıl temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin toz bulutu altında Meteorolojinin uyardığı toz taşımının etkili olduğu Mersinde şehrin genelinde belirgin olarak görülen tozla kaplı gökyüzü Akdeniz’i ve Toros dağlarını neredeyse görünmez hale getirdi. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Kuzey Afrika kaynaklı toz taşımının Mersin ve çevresinde bugünden itibaren etkili olduğunu bildirildi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren şehrin çevresi tamamen toz bulutu ile kaplandı. Özellikle Akdeniz ve Toroslar dağları tozla kaplı gökyüzü nedeniyle görünmez hale geldi. Evlerin balkonları ve araçlarda da toz kalıntıları dikkat çekti. Kent genelinde olduğu gibi Erdemli ilçesinde de sokağa park edilen araçların üzerlerinde oluşan tozlar dikkat çekti. Yarın gece yarısına kadar devam etmesi beklenen toz taşınımı hava kalitesini düşürdü. Toz bulutunun etkili olduğunu belirten oto yıkamacısı Hacı Tuna , "Afrika’dan gelen toz bulutu bizlerinde işlerini arttırıyor. Zannedersem 3-4 günlük süreç içinde yıkamacılarda bir talep oluşacak. Ama çiftçilerimize İnşallah bir zarar vermez. Hava puslu, kapalı. Sanki yağmur yağacakmış gibi ama hava sıcak" dedi. Valilik uyardı Toz taşınımı nedeniyle Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada ise," Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. (HİV-
Samsun LGS birincileri, ortaokul öğrencilerine rol model oluyor Samsun’da Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) 1. olan öğrenciler, ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "HEDEF 2024 Lise Giriş Sınav Projesi" kapsamında Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisinden Rehber Öğretmeni Ruşen Yıldırım tarafından hazırlanan "Biz Kazandık Sıra Sizde Projesi" ile LGS Samsun birincileri, "Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulunda Buluşuyor" etkinliğinde ortaokul öğrencileri ile bir araya geldi. Etkinliğe Atakum İmam Hatip Lisesi, Aziz Atik Fen Lisesi, Canik Fen Lisesi, Emine-Ahmet Yeni Kız İmam Hatip Lisesi, Garip Zeycan Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi’nden okul birincisi 10. sınıf öğrencileri katıldı. LGS’de okullarına birinci sırada yerleşen öğrenciler, LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine "Kendi liselerinin tanıtımı", "Başarı hikayelerinin paylaşılması", "Bundan sonraki hedefleri nedir?", "Bu hedefe nasıl ulaşmayı düşünüyorlar?" konu başlıklarında bilgi paylaşımında bulundular. Düzenlenen program hakkında bilgi veren Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Teker, "Proje, LGS’ye girecek öğrencilerin yeni bakış açısı kazanmalarına ve tecrübelerinden faydalanma imkânı sunmuştur. Bu etkinliği düzenlerken akran öğretimine dayalı yakın hedef ilkesi ön planda tutulmuştur. Etkinliğe katılan okul birincisi öğrencilerin LGS’de tam puan alan ve yüzdelik dilimi 1 civarında olması olayın güzel tarafıydı. Proje paydaşı okul birincisi öğrencilerin ve okulumuz öğrencilerin memnuniyetlerinden dolayı bu projeyi her yıl geleneksel olarak yapılmasına karar verilmiştir” dedi. Programda Atakum İmam Hatip Lisesi birincisi Muhammet Salih Çetin, Aziz Atik Fen Lisesi birincisi Bilal Emre Çiçek, Canik Fen Lisesi birincisi Defne Ilgın Koçak, Emine-Ahmet Yeni Kız İmam Hatip Lisesi birincisi Zeynep Doruel, Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi birincisi Ahmet Pekşen ve Sosyal Bilimler Lisesi birincisi Zeynep Akgül sunum gerçekleştirdi. Biz Kazandık Sıra Sizde Projesi’ne katılarak başarı hikayelerini aktaran okul birincisi öğrencilere İbrahim Teker tarafından katılım sertifikası verilmesiyle etkinlik sona erdi.
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta altyapı seferberliği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kahramanmaraş’ımızın uzun süredir en önemli sorunlarından altyapıyı 10 milyar liralık yatırımla büyük ölçüde yeniliyoruz. İlk etap çalışmalarımız başladı. İnşallah 2 yıl içerisinde şehrimizin altyapı sorunu büyük oranda ortadan kalkmış olacak” dedi. Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında tüm alanlarda faaliyetlerini kesintisiz sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımlarına da durmaksızın devam ediyor. Şehrin birçok yerinde deforme olan şebeke hatlarını yenileyen Büyükşehir Belediyesi, yeni bir çalışmayı daha başlattı. Deprem sonrası altyapı ihtiyacını karşılamaya yönelik yatırımların ilk etabı olan 500 milyon liralık projede çalışmalar başladı. Şehrin altyapısının yenilenmeye başladığını belirten Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ta önemli bir sorun olan altyapımızın yenilenme çalışmalarını yerinde incelemek için bir araya geldik. Depremler öncesinde içme suyu sorunu hep gündemdeydi. 6 Şubat depremleriyle birlikte sudaki kayıp oranı yüzde 70’lerin üzerine çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle şehrimize gelen 10 milyar liralık hibe ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şehrimizde toplam bin 350 kilometre içme suyu ve bin 350 kilometrelik kanalizasyon hattını yenileyeceğiz. Kahramanmaraş’ımıza 150 kilometre de yağmursuyu hattı kazandıracağız. Sudaki kayıp oranımızı ilk etapta yüzde 50’lere devamında ise yüzde 30’lar seviyesine düşürmeyi hedefliyoruz” cümlelerini kaydetti. Başkan Görgel, “Şehrimizin yeni yerleşim alanlarından bir tanesi de şu an çalışma yapılan Kuzey Çevre Yolu civarı. Burada nüfus yoğunluğu kısa süre içerisinde artmış durumda. Sık sık su kesintilerinin yaşandığı bir bölge. Bu yatırımlar sayesinde artık bu kesintilerin önüne geçeceğiz. İhalesini yapıp başladığımız ilk etabın toplam maliyeti 500 liralık. Bölgede 17 adet depo, 45 kilometre içme suyu ve 10 kilometre kanalizasyon hattı inşa ediyoruz. Projelerimizin tamamı bittiğinde inşallah 2 yıl içerisinde şehrimizin altyapı sorunu büyük oranda ortadan kalkmış olacak. Böylece şehrimizin altyapısını en az 100 yıl hizmet verecek şekilde yenileyeceğiz. İnşallah Kahramanmaraş’ımız hem altyapısı hem de üstyapısıyla çok daha sağlam, güvenli ve yaşanabilir bir şehir olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.