GENEL - 12 Şubat 2016 Cuma 15:33

Başkan Yaşar Böke'yi Ziyaret Etti

A
A
A
Başkan Yaşar Böke'yi Ziyaret Etti

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, ATİSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özelge ve Ostim’li iş adamları ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’yi parti binasında ziyaret etti.
Ziyarette sanayinin bugün ki durumu masaya yatırılırken heyet, Böke’den sanayiciler için destek istedi.
YERLİ ÜRETİM DESTEKLENMELİ
Ekonomik gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, yerli üretimin ülke kalkınmasındaki önemine işaret etti. Aydın, “Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Ülkemiz şu anda birçok kalemde dışa bağımlı durumda. 10 bin dolara çakılmış vaziyetteyiz. Buradan çıkmanın yolu ve yöntemini kimse tarif edemiyor. Herkes katma değeri yüksek ürün üretmeliyiz diyor. Diyor da; nasıl olacak bu.” görüşünü paylaştı.
TÜRKİYE KENDİ ÜRETECEK, BAŞKA ŞANSI YOK
Ankara’nın memur şehrinden sanayi şehrine döndüğünü söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da “Bu ülkeye Savunma Sanayinin büyük katkısı var, tebrik etmek gerekiyor” dedi.
Yaşar “Ostim ve İvedik sanayinin okulu. İnanın uçağı yapacak güç de, beyin de, heyecan da var ama maalesef biz de kendimizi bir küçük görme durumu söz konusu. 2004 yılında Bursa’da benim sektörümde 165 fabrika vardı. Bu 165 fabrika üretiminin yüzde 40’ı ile tüm Türkiye’nin mobilya mefruşat ihtiyacını karşılarken yüzde 60’ını da ihraç ediyordu. Bugün benim sektörümde 15 fabrika kaldı. Yani Türkiye kendi sanayicisine, üreticisine destek vermediği sürece ayakta kalma şansı yok. Bizim muhalefet olarak görevimiz üretenleri baş tacı yapmaktır. Çünkü üretim demek katma değer demek, istihdam demek, sosyal adalet demektir” diye konuştu.
Türkiye’de sanki geleneksel sektörler yüksek katma değerli üretim yapamazmış gibi bir tuhaf algının olduğunun altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de “ Söylediklerinizin hepsinde hemfikiriz. Konuyu meclise taşıyacağım ve elimizden geleni yapacağız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir