GENEL - 22 Şubat 2018 Perşembe 13:10

Çankaya’ya buz pateni salonu

A
A
A
Çankaya’ya buz pateni salonu

Son yönetim döneminin 4 yılında Çankaya’ya çok sayıda eser kazandıran Çankaya Belediyesi, bir yatırımı daha hayata geçiriyor.

Son yönetim döneminin 4 yılında Çankaya’ya çok sayıda eser kazandıran Çankaya Belediyesi, bir yatırımı daha hayata geçiriyor. Çankaya Belediyesi, Oran Bölgesinde 2 bin 752 metrekarelik alan üzerinde Oran Buz Pateni Tesisleri’ni inşa edecek. Binanın temeli Mart ayı başında atılacak.


Çankaya tarihinin en büyük yatırım planını hayata geçiren ve sadece 3,5 yılda 7 kreş, 13 Çankaya Evi, 54 yeni park ve spor tesisi, pazaryerleri, Baharevleri, Çocuk Teknoloji Evi, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi gibi çok sayıda eser kazandıran Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni bir tesisin daha temelini atmaya hazırlanıyor. Taşdelen, Mart ayı başında Oran Buz Pateni Tesisleri’nin temelini atacak.



“700 metrekare pistte buz pateni ve buz hokeyi yapılabilecek


Oran bölgesinde 2 bin 752 metrekare alan üzerine inşa edilecek buz pateni tesisleri, vatandaşların farklı sosyal faaliyetlerde bulunabilmelerine ve spor yapabilmelerine bir arada imkan verecek. 578 metrekarelik buz pisti ve 200 kişilik seyirci tribünü bulunan tesis ayrıca buz hokeyi yapmaya da uygun olacak. Tesiste 147 metrekare ve 268 metrekareden oluşan toplantı ve eğitimlerin yapılabileceği iki çok amaçlı stüdyo da olacak. Stüdyolar aerobik, pilates gibi farklı aktiviteler için de kullanılabilecek. Tesiste ayrıca 270 metrekarelik kafe ve restoran da misafirlere hizmet verecek.



Akıl, aşk ve tutkuyla çıkılan yolda çok sayıda eser


Çankaya’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi olduğunu ve ona layık bir ilçe olması için özenle çalıştıklarını belirten Başkan Alper Taşdelen, Çankayalının dokunduğu her yerde biz iz bırakmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Görev döneminde parklarıyla, sosyal ve spor tesisleriyle, kültür merkezleriyle, kreş ve Çankaya Evleri, Baharevleri ile 7’den 70’e her inançtan her kesimden vatandaşa hizmet verdiklerini vurgulayan Taşdelen, “Akılla, tutkuyla, aşkla çalışacağız diyerek yola çıkmıştık. Geldiğimiz bugüne baktığımızda Çankaya’ya ve dolayısıyla Çankayalıya 104 yeni eser kazandırdığımızı görüyoruz. Bu benim ve çalışma arkadaşlarım için büyük bir gururdur. İyi şeyler yapmak, insanımızın mutlu olması için işe başladık. Okullarımız, taksi duraklarımız, muhtarlıklarımız, sokaklarımız kısaca vatandaşımızın bulunduğu her yere dokunmaya ve güzelleştirmeye çalıştık. Hemen hemen her siyasi düşünceden vatandaşımızda çok büyük bir memnuniyet oluşturdu. Bundan daha iyi bir ödül olamaz bizim için. Bu gururla çok çalışmaya deva edeceğiz. Çankaya’ya ilkleri kazandırmaya devam edeceğiz. Buz Pateni Salonumuzun da temelini atıp en kısa sürede vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.