GENEL - 07 Temmuz 2015 Salı 14:35

Cerattepe'deki Maden İşletmesi Girişimi Protesto Edildi

A
A
A
Cerattepe'deki Maden İşletmesi Girişimi Protesto Edildi

Artvin Cerattepe Halkı ve Doğa Savunucuları Platformu üyeleri, Cerattepe maden işletmesi girişimini durdurmak için TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yaptı.
Artvin Cerattepe Halkı ve Doğa Savunucuları Platformu üyelerinin Artvin Cerattepe maden işletmesi girişiminin durdurulması için TBMM Dikmen Kapısı önünde yaptığı basın açıklamasına CHP’li ve HDP’li vekiller de destek verdi. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altınok, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci ve CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in de aralarında bulunduğu 30 CHP’li vekil basın açıklamasına katıldı. Eylemde “Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez” sloganları atıldı.
Basın açıklamasını okuyan Artvin Vakfı Başkanı Demir Akın, Artvin’i kucaklayan bir maden işletmesinin can ve mal güvenliklerini ortadan kaldıracağını bilen Artvinlilerin 29 Haziran’dan beri Cerattepe önünde nöbet tutarak konkasör şantiyesi kurmaya çalışan Cengiz Holding araçlarını geri püskürttüklerini belirterek, “TBMM’de bulunan tüm milletvekillerine bu hukuksuzluğa dur demeye ve hızla bir araştırma komisyonu kurarak bilimsel gerçekleri aramaya ve sonuçta halkın sesine kulak vermeye çağırıyoruz. Artvin halkı maden işletmesi istemiyor, Karadeniz’de yeşil yol istemiyor, derelerimizi kurutan HES’ler istemiyor” ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir