POLİTİKA - 22 Şubat 2017 Çarşamba 17:22

Cibuti ile “Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması” imzalandı

A
A
A
Cibuti ile “Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması” imzalandı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim alanında Cibuti ile sağlanacak işbirliğine değinerek, Türkiye Maarif Vakfı ile bir ay içinde imzalanır hale getirilecek mutabakat zaptıyla Cibuti’de bir okulun temelinin atılabileceğini kaydetti.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Cibuti Eğitim Bakanı Mustafa Muhammed Mahmud, "Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması" imza törenine katıldı. İmza töreninde konuşan Yılmaz, en zor dönemlerinde iki ülkenin de birbirinin yanında yer aldığını ifade ederek, “En zor dönemlerinde Türkiye Cibuti’nin, Cibuti’de Türkiye’nin yanında olmuştur. En son bu dayanışmasını 15 Temmuz günü gösterdi. Bakan konuşması sırasında olayları televizyondan izlerken ‘Işınlanma mümkün olsa da biz Cibuti halkı ile bu darbeye karşı koyanların arasına olsaydık’ dedi. Türkiye her zaman mazlum milletlere örnek olmaya devam etmektedir. Türkiye 15 Temmuz’dan çok daha güçlü bir durumdadır” şeklinde konuştu.
Cibuti ile eğitim alanında iş birliğinin sağlanacağına vurgu yapan Bakan Yılmaz, “Sayın bakan da Türkiye Maarif Vakfının Cibuti’de okul açılmasının iyi olacağını, 30 bin metrekarelik bir yerin hazırda tahsis edildiğini, dolayısıyla gelecek Eylül ayından itibaren okul açılarak eğitim faaliyetine geçilirse bu alanda somut adım atılmış olacağını ifade etti” dedi.
Yılmaz, Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ile bir mutabakat zaptı hazırlanacağını ve bunun bir ay içinde imzalanır hale getirileceğini kaydederek, mutabakat zaptının imzalanmasının ardından Cibuti’de okulun temelinin atılacağını söyledi. Yılmaz, gelecek yıl eylül ayından itibaren de tahsis edilecek bir yerde eğitime başlanacağını ifade etti.
İki ülke arasında imzalanan mesleki ve teknik eğitim alanında iş birliği anlaşmasına ilişkin de bilgi veren Yılmaz, anlaşmanın eğiticilerin eğitimi, öğrencilerin staj ve eğitimleri ile öğrenci ve materyal değişimini içerdiğini vurguladı. Türkiye’nin Cibutili öğrencilere verdiği bursu artıracaklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, TİKA’nın da somut projeleri destekleyeceğini aktardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir