GENEL - 09 Şubat 2018 Cuma 10:35

Çubuk, Özdebir’den yatırım için destek istedi

A
A
A
Çubuk, Özdebir’den yatırım için destek istedi

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın daveti üzerine gittiği Çubuk’ta sanayi yatırımlarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın daveti üzerine gittiği Çubuk’ta sanayi yatırımlarına ilişkin incelemelerde bulundu.


Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın daveti üzerine Çubuk’a gitti. Burada sanayi yatırımlarına uygun alanların belirlenmesi konusunda incelemelerde bulunan Özdebir, ASO olarak bugüne kadar iki tane sanayi bölgesi yaptıklarını hatırlatarak, "Bunlardan bir tanesinde düz parsel yerleri çıkartmak için günde 20 ton patlayıcı kullandık. Diğerinde ise aşağı yukarı 4 milyon metreküp kaya kırdık. Sanayicilerimize altyapısı hazır arsa temin etmek için çalışıyoruz. Ankara’ya yatırım için Çubuk avantajlı bir nokta. Hem birçok sanayi odağına ulaşım kolay hem de havaalanına çok yakın” diye konuştu.


Özdebir, Acehan’ın sanayicilere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etmesini de sanayiciler için büyük bir şans olarak niteledi. Özdebir, yatırımcıların ilgisinin bu bölgeye çekilmesiyle ilçe için tersine göçün mümkün olduğunu da sözlerine ekledi.


Acehan ise Özdebir’in ziyaretini Ankaralı sanayicilerin ilgisini bu bölgeye çekmek adına çok önemsediğini belirterek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlçede altyapısı hazır yatırım alanları bulunduğunu belirten Acehan, “Sadece Ankara’dan değil ülkemizin her tarafından gelecek yatırımcılara kapımız açık. Onlara her türlü desteği vermeye hazırız. Altyapısı hazır arazilerde binalarını yapıp üretime başlayabilirler” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamında bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası.” diye konuştu. (AZ-