ASAYİŞ - 17 Ekim 2017 Salı 19:31

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı davası

A
A
A
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı davası

FETÖ’nün Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki faaliyetlerine ilişkin görülen davanın 6’ıncı celsesi, sanık savunmalarıyla devam etti.

FETÖ’nün Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki faaliyetlerine ilişkin görülen davanın 6’ıncı celsesi, sanık savunmalarıyla devam etti. Sanık eski Uzman Çavuş Ali Köse, darbe girişimi sırasında gittiği Genelkurmay Başkanlığı’nda olaylar sırasında donup kaldığını belirterek, "Korkudan ağlamaya başladım. Tatbikat için getirildiğimiz Genelkurmay Başkanlığı’nda ateşin ortasında kaldık" dedi.


Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki faaliyetlerine ilişkin aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı ve eski Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış’ın da yer aldığı 279’u tutuklu 534 sanığın yargılandığı dava ikinci haftasında devam etti. Sincan Cezaevi Yerleşkesi’nde Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müşteki ve taraf avukatları ve çok sayıda TRT çalışanı katıldı. Duruşmada anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Cumhurbaşkanına suikast, askeri komutanlıkların gaspı ve silahlı terör örgütü üyesi olmak gibi suçlardan yargılanan sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.


Duruşmanın öğleden sonraki kısmında savunma yapan sanıklardan eski Uzman Çavuş Ali Köse, Fedakar Akça’nın kendilerini hızlı bir şekilde araçlara bindirdiğini, Osman Küçük’ün kendisine hangi mangada görev yapacağını söylediğini iddia ederek, "Alaydan çıkış yaptık. Fedakar Akça bize ’şarjör tak’ emrini verdi. Saat 24.00 gibi Genelkurmay Başkanlığı’ndan içeri girdik, anormal bir durum görmedim. Sonrasında gece saat 02.00 civarında vatandaşlar sloganlar atmaya başladı, uçaklar da alçak mesafeden geçmeye başladı. Bize DEAŞ saldırısı denildi ama gerçekten öyle olup olmadığını düşünmeye başladım. O sırada vatandaşlar da bize tepki göstermeye başladı, taş attılar. Genelkurmay’ın içinden safari kıyafetli birileri çıkıyordu ve topluluğa doğru ateş ediyorlardı, ateş ettikleri gibi bir de herkese ’vurun kırın’ diye bağırıyorlardı. Ben dondum kaldım ve korkudan ağlamaya başladım. Tatbikat için getirildiğimiz Genelkurmay Başkanlığı’nda ateşin ortasında kaldık" dedi.


Sanığın savunmasının ardından çapraz sorgusu yapılarak, avukat beyanı alındı. Devam eden duruşmada savunma yapan bir diğer sanık eski Uzman Çavuş Murat Kolay ise, "Bana polise ve vatandaşa ateş etmem söylenildi ama ben verilen bu kanunsuz emri yerine getirmedim" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Aydın’ın en köklü özel okullarından Özel Başak Koleji Ana Kampüsünde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı. Program çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, şölen havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul Öğretmeni Sevda Çiçek günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 3.sınıf öğrencileri 23 Nisan konulu şiirlerini okudular. İlkokul öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sergilediler. Dans öğretmeni tarafından koreografisi hazırlanan modern dans gösterileri ve 100 kişilik halk oyunları gösterisi ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 23 Nisan konulu Resim Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Kampüs Müdürü ve İlkokul Resim Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Okulun Türkiye Şampiyonu olan Korfbol takımının da ödüllendirildiği etkinlikte şampiyon öğrencilerin ödülleri Kampüs Müdürü tarafından takdim edildi. Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan Ritm Grubu, Koro ve İşaret Dil grubu performanslarının sergilendiği kutlamalarda Özel Başak Koleji ilkokul ve ortaokul ana kampüsünde bir araya gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanan 23 Nisan töreni ve etkinliklerini ilgiyle izledi. Bayrak gösterisi ile 23 Nisan etkinlikleri sona erdi. Çocukları ile birlikte 23 Nisan coşkusu yaşayan veliler öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiler.