YEREL HABERLER - 29 Nisan 2016 Cuma 18:24

Dünyanın En Büyük Örümceği Aqua Vega Adrenalin Dünyası'nda

A
A
A
Dünyanın En Büyük Örümceği Aqua Vega Adrenalin Dünyası'nda

Dünyanın en büyük örümcek türü olan “kuş yiyen Goliath”, Nata Vega Outlet’te bulunan Aqua Vega Adrenalin Dünyası’nda ziyaretçileriyle buluşacak.
Aqua Vega Adrenalin Dünyası’nda dünyanın en büyük örümceği olarak bilinen kuş yiyen Goliath da yerini alacak. Tarantula ailesinin bir üyesi olan bu türün ana vatanı Güney Amerika’nın kuzeyinde bulunan yağmur ormanları. 30 cm’ye varan uzunlukları, 170 grama yaklaşan ağırlıklarıyla bilinen en büyük örümcek türü. Fare, kertenkele, kurbağa, diğer örümcekler ve adından da anlaşılacağı gibi kuşlarla beslenmekte. Bazı insanların ekran karşısında görmeye bile cesaret edemediği bu canlıyı Aqua Vega Adrenalin Dünyası’nda ziyaretçiler çok yakından görebilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.