GENEL - 21 Ocak 2018 Pazar 14:30

Etimesgut Belediyesinden yeni bir uygulama

A
A
A
Etimesgut Belediyesinden yeni bir uygulama

Etimesgut Belediyesi tarafından Eryaman’da inşa edilen Atatürk Meydanı Çocuk Trafik Eğitim Alanının altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

Etimesgut Belediyesi tarafından Eryaman’da inşa edilen Atatürk Meydanı Çocuk Trafik Eğitim Alanının altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.


Ülkemizin en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarının önlenmesi amacı ile sürdürülen çalışmalar kapsamında Etimesgut Belediyesi örnek bir eğitim programını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Geniş bir alanda inşa edilen ve yakın tarihte hizmete alınacak olan çocuk trafik eğitimi alanında ilk, orta ve lise öğrencilerine trafik kuralları konusunda eğitim verilmesi amaçlanıyor. Eryaman’da inşa edilen Atatürk Meydanı Çocuk Trafik Eğitim Alanının altyapı çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı.


Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Satılmış, yaklaşık 4 dönümlük alan içinde bulunan trafik eğitimi çalışmaları ile belirli bir program dahilinde anaokulu, ilk, orta ve lise öğrencilerinin trafik bilinci ile donatımının amaçlandığını söyledi. Her yıl terör olaylarından daha fazla insanın meydana gelen trafik kazalarında kaybedildiğine dikkat çeken Satılmış, bu anlayıştan hareketle trafikte eğitimin çocuklara daha ilkokul çağında verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Satılmış, eğitime ilişkin şu bilgileri verdi:


’’Ankara’nın en gelişmiş yerleşim alanları arasında yer alan Eryaman’da bulunan hatıra ormanı, eğitim ve spor tesisleri ile Eryaman Emekli Konağı ve buraya bağlı sosyal tesislerinin bulunduğu alanda inşa edilen çocuk trafik eğitim ile ilk etapta Etimesgut ilçesinde bulunan öğrencilerin eğitimini amaçladık. Şimdiden çeşitli i okullara bu konuda bilgi vererek, taleplerini almaya başladık. Söz konusu eğitim alanında çeşitli özellik ve boyutlarda 15 adet aracımızla öğrencilerimize trafik bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Öncelikli olarak altyapı çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı ve ilk eğitim faaliyetlerine hava koşullarının elvermesi halinde Mart veya Nisan ayı içinde başlayacağız. Ayrıca çok amaçlı olarak kullanılan bu alanımızda öğrenci velilerinin de yaralanabileceği çeşitli sosyal tesislerimizde halen hizmetini sürdürmektedir. Bir yandan öğrenciler trafik eğitimini alırlarken diğer yandan veliler ise sosyal tesislerimizden yararlanabileceklerdir.’’


Çocuk trafik eğitimi alanında eğitime alınacak öğrencilerin konularında uzman kişiler tarafından eğitileceğini ifade eden Cemal Satılmış, söz konusu alanın inşasının da tamamen belediyenin öz kaynaklardan karşılandığını belirtti.


Eryaman Sosyal Tesisler Müdürü Ömer Faruk Yazıcı da, trafik eğitim alanının yanısıra inşası büyük ölçüde tamamlanan Atatürk Meydanı’nın da yakın bir tarihte hizmete alınacağını vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta dikkatsizlik kazalara neden oldu Türkiye’nin birçok ilinde farklı tarihlerde meydana gelen trafik kazalarının görüntüleri, Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi. Tokat’ta şubat ayında meydana gelen 3 ayrı kaza da kameralar tarafından kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2024 yılının şubat ayında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının kaydettiği farklı illerdeki trafik kazalarının görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntülerde Tokat’ta 3 ayrı kaza kameralara yansıdı. En çok dikkat çeken kazalar ise geçiş üstünlüğü kurallarına uyulmaması sebebiyle meydana gelenler oldu. Kaldırımdan indi kaldırıma çarptı Kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde bir moto kurye kaldırımdan kontrolsüz yola indi. Karşı yönden gelen araçla karşı karşıya kalan kurye direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çarparak devrildi. Yan yatan motorun sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. 2 araç kavşakta çarpıştı Paylaşılan ikinci görüntü ise kentteki bir kavşakta meydana geldi. Geçiş üstünlüğüne uymayan iki otomobil çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle bir araç kendi etrafında dönerek durdu. Diğer aracın ise hızını alamayarak kamera kadrajından çıktığı görüldü. Ana yola çıktı kafa kafaya çarpıştı Paylaşılan son görüntülerde ise tali yolda bekleyen bir araç aniden anayola çıkıyor ve karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpışıyor. Meydana gelen kaza nedeniyle iki araçta da maddi hasar meydana geldi.
Kastamonu Köyde çıkan yangında çok sayıda yapı küle döndü, 4 hayvan telef oldu Kastamonu’nun Daday ilçesinde köyde çıkan yangında 2 ev, 2 ahır, ambar, samanlık, garaj, sera ve odunluk yanarak kül oldu. Yangında 4 büyükbaş hayvan da telef olurken, köyde çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi. Yangının diğer evlere sıçramadan söndürülmesiyle büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu. Olay, Daday ilçesine bağlı Değirmencik köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vahit Karamehmetoğlu ile oğlu Şaban Karamehmetoğlu’na ait evde, henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın diğer yapılara da sıçrayarak büyüdü. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine köye Kastamonu, Daday ilçesi ve Karabük’ün Eflani ilçesinden itfaiye ekipleri ile Daday Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları ile diğer evrelere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. 2 ev küle döndü Yangında, Vahit Karamehmetoğlu’na ait 2 ev, 2 ahır, ambar, samanlık, garaj, sera ve odunluk yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Yangında samanlığı yanan Ahmet Şekerci, “Köy içinde dolaşıyordum. Yangını görünce söndürmeye geldim ama söndüremedim. Yoğun duman vardı, yangını söndüremedim. Burada bir sürü ev, samanlık, ahır var. Burada iki ev yandı, ahır, samanlıkta yandı, garajda yandı. Hayırseverlerden, devletimizden yardım istiyoruz” dedi. "Yangının neden çıktığını bilemiyoruz" Daday Değirmencik Köyü Muhtarı Ömer Yılmaz da, “Yangını duyar duymaz köye geldim, söndürmek için koşturuyoruz. Yangın nasıl çıktı, bilemiyoruz. Vahit Karamehmetoğlu’na ait iki ev, ahır, samanlık, sera gibi yapılar yandı. Ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Yangının neden çıktığını şimdilik bilemiyoruz. Yangını komşular görmüş, bizler de jandarma ve itfaiyeye bildirdik. Onlar da geldiler ve yangını söndürdüler. Şu anda soğutma çalışmaları halen sürüyor” dedi. Öte yandan, Değirmencik köyünde çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile alevlerin diğer evlere sıçraması ise ihtimal faciayı önledi.