KÜLTÜR SANAT - 23 Nisan 2017 Pazar 12:25

GENÇDES’de ikinci grup başvuruları bugün başladı

A
A
A
GENÇDES’de ikinci grup başvuruları bugün başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını arttırmak amacıyla başlatılan Gençlik Destek Programı (GENÇDES) kapsamında ikinci grup başvuruları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını arttırmak amacıyla başlatılan Gençlik Destek Programı (GENÇDES) kapsamında ikinci grup başvuruları başladı.


Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, GENÇDES’de ikinci grup başvurularının bugün başladığı, başvuruların 19 Mayıs tarihine kadar süreceği bildirildi. GENÇDES kapsamında, “Eser Üretim Desteği” “Etkinlik ve Proje Desteği” ile “Sanatsal Faaliyet Desteği” başlıkları altında belirlenen türlerde destek verilecek.


“Eser Üretim Desteği” başlığı altında tüzel kişilere ve şirketlere tarihimizin önemli şahsiyetleri ve olayları ile masal kahramanlarının tanıtımına yönelik belgesel film, uzun metraj animasyon, çocukların sorumlu birey olarak yetişmelerine katkı sağlayacak içeriğe sahip bilgisayar oyunu ve uzun metraj animasyon türlerinde destek verilecek.


“Etkinlik ve Proje Desteği” başlığı altında, 14-29 yaş arasındaki gençler ile gençlere ve çocuklara yönelik etkinlik ve projeler için gerçek ve tüzel kişilere geleneksel sanatlar, sahne sanatları, plastik sanatlar, edebiyat, müzik ve sinema türlerinde destek verilecek.


“Sanatsal Faaliyet Desteği” başlığı altında ise 14-29 yaş arasındaki gençlere animasyon film (kısa metrajlı), belgesel film, kısa film, dergi, edebi eser yazım, tiyatro metni yazım ve müzik yapım türlerinde destek verilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.