- 16 Ocak 2017 Pazartesi 10:25

Girişimci öğrenciler akıllı cihaz tasarlıyor

A
A
A
Girişimci öğrenciler akıllı cihaz tasarlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ’Girişimci Öğrenciler Akıllı Cihaz Tasarlıyor’ yarışması 17-18 Ocak 2017 tarihlerinde Ankara CerModern Modern Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek.
Ankara Kalkınma Ajansının, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Bilişim Garaj Akademisi katkıları ile düzenlediği organizasyona, Ankara’da ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören 216 öğrenci katılacak. Öğrenciler etkinlik kapsamında üç boyutlu tasarım kabiliyetleri ile tasarlayacakları ürünlerini yine üç boyutlu yazıcılarla bastıracak, ardından robotik kitleri kodlayarak akıllı cihaz fikirlerini hayata geçirecek.
Proje kapsamında, üçer kişilik ortaokul ve lise öğrenci gruplarından oluşan 72 takıma Aralık ayı içinde 3 boyutlu tasarım ve baskı, kodlama ve robotik alanlarında yüz yüze eğitim verildi. Yüz yüze eğitimin ardından öğrenciler, üç boyutlu tasarım ve robotik kodlama bilgi ve becerilerini geliştirmek üzere uzaktan eğitim müfredatına tabi tutuldu. Takımlar 17 ve 18 Ocak 2017 tarihlerinde edindikleri bilgi ve becerileri sergileyecek.

"Sistematik düşünme becerisi kazandırmak istiyoruz"
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, dünya ile rekabet edebilecek, daha güçlü bir Ankara için yola çıkan Ankara Kalkınma Ajansının, hayatın akışında ortaya çıkan sorunları algılamaya ve bu sorunlara yenilikçi çözümler üretmeye çalışan yeni nesillere bu yolda rehberlik etmeyi amaçladığını söyledi. Şayık, bu amaç doğrultusunda öğrencilerin akıllı cihazların çalışma mantığını kavraması, hayal ettiklerini tasarlamanın imkansız olmadığını görmeleri, tasarladıkları ürünleri kodlayarak yönetebileceklerini, hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen teknolojinin doğru kullanımı ile geleceğe yön verebilecek yenilikçi nesiller olabileceklerinin farkına varmalarının hedeflendiğini kaydetti.
Şayık, "Proje sonucunda öğrencilerin her birinin kod yazan veya 3 boyutlu ürün geliştiren ya da akıllı cihazlar üzerinde çalışan bireyler olmasını arzulamıyoruz. Asıl arzumuz genç neslin sistematik düşünme becerisini kazanmış, yenilikçi yaklaşımlar sergileyebilecek, hayatın her alanında girişimci ruhlarıyla adım atacak bireyler olmalarına katkı sağlamaktır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Üniversite öğrencileri, Mudanya’nın tarihini yakından inceledi Mudanya Belediyesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mimarlık fakültesi öğrencilerini ilçede ağırladı. Proje kapsamında Mudanya’nın tarihi yapılarını ziyaret eden öğrenciler, araştırmalarını sanal sergi yoluyla duyuracak. Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen “Bizans ve Osmanlı Dönemi Yapılarının Mimari Karşılaştırmaları” projesi kapsamında mimarlık fakültesi öğrencileri Mudanya, Kumyaka ve Tirilye’yi ziyaret etti. Öğrenciler, projeyi yürüten akademisyenler eşliğinde Kumyaka Baş Melekler Kilisesi, Tirilye Kültür Merkezi, Taş Mektep, Dündar Evi, Kemerli Kilise, Fatih Cami ve Tirilye Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Tarihi gezinin ardından öğrenciler tarafından elde edilen sonuçlar, sanal sergi yoluyla duyurulacak. Araştırma projesi kapsamında birçok gezi düzenlediklerini ifade eden ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Yoncacı, “Araştırma projesi kapsamında Osmanlı ve Bizans eserlerinin öğrenciler tarafından münakaşa edildiği, gelişimlerin, devamlılıkların ve kesintilerin konuşulduğu bir araştırma projesi gerçekleştirdik” dedi. İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Bilge Ar, projenin lisansüstü öğrencilerin eğitimi ve ağ oluşturmasıyla ilgili olduğunu belirterek, “Gezilerde öğrencilerimiz kendi uzmanlık alanlarına göre aralarında bilgi alışverişi sağlıyorlar” diye konuştu. İki senedir devam eden program kapsamında öğrencilere çeşitli görevler verdiklerinin de altını çizen Ar, “Bu görevler kapsamında öğrencilerimiz hem görsel olarak hem de yapacakları arşiv araştırmalarıyla hazırlayacakları bilgi verici posterleri sanal bir sergi ile tamamlayacaklar” şeklinde ifade etti. Proje çerçevesinde İstanbul, Bursa ve Tirilye gezisi gerçekleştirdiklerini ifade eden İTÜ Mimarlık Tarihi öğrencisi Ömer Faruk Ulusoy, Osmanlı ve Bizans miraslarını inceleyerek, proje de yer alan konular kapsamında gerçekleştirecekleri sergiye hazırlandıklarını söyledi. Gerçekleşen geziye Mudanya Belediye Meclis üyeleri Nilgün Arslanoğlu, Jale Büyükurgancı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri de eşlik etti.