GENEL - 09 Şubat 2018 Cuma 12:50

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "Şehit ve gazilerimiz hayatımızın önemli bir parçasıdır"

A
A
A
HAK-İŞ Başkanı Arslan: "Şehit ve gazilerimiz hayatımızın önemli bir parçasıdır"

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar’ı ziyaret eden HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Şehit ve gazilerimiz hayatımızın önemli bir parçasıdır" dedi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar’ı ziyaret eden HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Şehit ve gazilerimiz hayatımızın önemli bir parçasıdır" dedi.


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar’ı ziyaret etti. Ziyarette Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız da yer aldı. Ziyaret programında konuşan Arslan, şehit ve gazilerin hayatın önemli bir parçası olduğunu belirterek, "Şehit ve gazilerimiz bu ülke için çok değerli ve kıymetliler. Onlar bizim bu ülke topraklarında rahatça yaşayabilmemiz için hiç korkmadan canlarını feda ediyorlar. Onların bu cesareti bizim için çok takdire şayandır" ifadelerini kaydetti.


Arslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ile ortak projeler gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret esnasında şehit aileleri ve gazilerle sohbet eden Arslan, vatan savunmasında şehit ve gazi olan kahramanlara teşekkür ederek, "Sizin varlığınız, bu ülkenin birliği, bütünlüğü, bekası, bağımsızlığı için en büyük unsurdur. Sizler bu ülke için korkusuzca hayatlarınızı adadınız. O yüzden sizler için ne yapsak azdır. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi demokrasiye sahip çıkmak için sokağa çıkarak şehit ve gazi olan üyelerimiz var. HAK-İŞ olarak onlarla da yakından ilgileniyor ve gereken her türlü desteği vermeye devam ediyoruz" dedi.



"HAK-İŞ olarak bu harekatı destekliyoruz"


Konuşmasında Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Arslan, "Sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla Afrin’de ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda güvenlik güçlerimiz bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek ve huzuru sağlamak amacıyla büyük bir operasyon yürütüyor. HAK-İŞ olarak bu harekatı destekliyoruz. Harekata destek vermek ve bölge halkına desteğimizi göstermek amacıyla 27-28 Ocak tarihlerinde Kilis ve Hatay illerine giderek şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya gelerek, kendilerine maddi ve manevi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu anlattık. HAK-İŞ olarak, Zeytin Dalı operasyonunun başarıyla sonuçlanmasını bekliyoruz. Operasyona katılan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm unsurlarının Allah yardımcısı olsun. Milletimizin duaları, Zeytin Dalı Operasyonu’na katılan evlatlarımızla ve terörizmle mücadele eden tüm güvenlik güçlerimizle beraberdir. Zeytin Dalı Operasyonu’na katılan askerlerimizin sağlık ve güvenlik içerisinde ülkemize dönmeleri en büyük arzumuzdur" açıklamasında bulundu.


Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ise HAK-İŞ gibi her daim bayrağı ve milleti için çalışan bir konfederasyonla ortak projeler gerçekleştirmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi.


Aylar, HAK-İŞ’in şehit ve gazi aileleri konusundaki hassasiyetini önemli bulduklarını söyledi. Ziyaret karşılıklı hediyeleşme ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı Van’da 12’ncisi düzenlenen İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve Ortadoğu’da sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olması hedeflenen fuara 80 firmadan yaklaşık 160 marka katıldı. Burada fuar ile ilgili bilgi veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, bu yıl 12’ncisi yapılan fuarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek yapı, malzeme ve inşaat üzerine organize edilen fuarı olduğunu ifade etti. Fuarda 80 firmadan 120’nin üzerinde markanın yer aldığını belirten Çelik, “Bu markalar Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen firmalar. Van’dan çok sayıda katılımcı firmamız var. Yine fuarımızda Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra İran ve Irak’tan da katılım gösteren firmalarımız var” dedi. 4 gün sürecek olan fuarda, cuma ve cumartesi günü yapı ve inşaat sektörü ile ilgili bir zirvenin gerçekleştirileceğinin altını çizen Çelik, “Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptığımız zirve organizasyonumuzda, yapı ve inşaat sektörü ile ilgili çeşitli paneller, söyleşiler ve kongreler olacak. Hem iş insanlarını hem akademisyenleri hem sektör profesyonellerini bir araya getireceğimiz büyük bir organizasyona başladık. İnşallah pazar gününe kadar devam edeceğiz. Ben bu duygularla fuarın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Fuara katılım sağlayan firma yetkilileri ise ilk gün olması hasebiyle katılımın az olduğunu ancak yarından sonra yoğun bir katılım beklediklerini söylediler.
Samsun Pamuk Geçidi şehidi 4 astsubay anıldı Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın da aralarında bulunduğu Pamuk Geçidi şehidi 4 astsubay, şehadetlerinin 32’nci yıl dönümünde dualarla anıldı. 18 Nisan 1992 tarihinde sivil ve silahsız oldukları halde bölücü terör örgütü tarafından Doğubayazıt-Iğdır Devlet Karayolu’nun Pamuk Geçidi mevkisinde gündüz vakti pusuya düşürülerek şehit edilen Kars 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrinde görevli 4 astsubaydan birisi olan Astsubay İlhan Hamlı’nın Samsun Asri Mezarlık Şehitliği’ndeki kabri başında anma programı düzenlendi. Şehit annesi Bedriye Hamlı ve şehit ağabeyi Ayhan Hamlı’nın ev sahipliğinde düzenlenen programda Ağrı Dağı eteklerindeki Pamuk Geçidi’nde hain pusuda gerçekleşen yol kesme eyleminde birlikte şehadet şerbeti içtikleri silah arkadaşları Astsubaylar Erkan Iğdır, Mustafa Karaçimen ve Naci Yıldırım bir kez daha dualarla yâd edildi. Samsun Asri Mezarlık Şehitliğindeki anma töreninde Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Hidayet Tarakçı, Atakum Çınaraltı Camii İmam Hatibi Murat Akkuş, Kurupelit Camii İmam Hatibi Aziz Ocak, Saniye Hatun Camii İmamı Atakum Diyanet Vakfı Temsilcisi Erkan Aslantürk ve emekli imam Nazım Candan tarafından Yasin-i Şerif okundu. Ayrıca şehit annesi Bedriye Hamlı’nın daha önce okuduğu hatmi şerif, Pamuk Geçidi şehitleri ile tüm şehitlerin ruhlarına bağışlandı. "Allah kimseyi evlat ve kardeş acısıyla karşılaştırmasın" Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın ağabeyi Ayhan Hamlı, törende yaptığı konuşmada, “Allah hiç kimseyi evlat ve kardeş acısıyla karşılaştırmasın. Annem evlat, ben kardeş acısıyla 32 yıldır hayattayız. Ama bu hayatın nasıl bir hayat olduğunu sadece yaşayan bilir. Pamuk Geçidi şehidimiz Şehit Astsubay kardeşim İlhan Hamlı’nın kabri başında değerli hocalarımızın, sevenlerinin, büyüklerimizin, kahraman gazilerimizin, acılı şehit yakınlarımızın katılımıyla düzenlediğimiz dua ve anma programımıza katılan tüm katılımcılardan, telefonla arayarak şehitlerimizi unutmadıklarını bildiren dostlarımızdan biz razıyız, Allah da onlardan razı olsun” diye konuştu. Anma törenine, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun Şube Başkanı Tanju Arat, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Bafra Şube Başkanı Mümine Ersin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Şehit Gazi İşleri Kısım Amiri Piyade Asb. Kd. Bçvş. Erdoğan Kapusuz, Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın devre arkadaşı emekli Astsubay İstihkam Kıdemli Başçavuş Murat Saatcı, gazi emekli Polis Hasan Yıldız, gaziler ve şehit yakınları katıldı.